مسلم مخفی در گفتوگو با ایسنا، افزود: لازم است دانشگاهها زیرساختها و شرایط لازم برای ایجاد کرسیهای آزاداندیشی را فراهم کنند چراکه اعتقاد داریم کرسیهای آزاداندیشی زمینه ساز فرهنگ گفتوگو در جامعه هستند.
وی خاطرنشان کرد: کرسیهای آزاداندیشی توجه به سه موضوع مناظره، نقد و نظریهپردازی در دانشگاهها بوده که رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از نخبگان کشور در آبان ماه سال ۸۸ ضرورت راهاندازی کرسیهای آزاداندیشی را متذکر شدند.
مخفی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، نهادینهسازی آزادی بیان و تضارب آرا با رعایت اخلاق و منطق است، گفت: در حال حاضر گفتمان منطقی یکی از نیازهای مهم جامعه است که به خوبی در دانشگاهها میتواند شکل بگیرد.
دبیر کمیسیون دانشجویی استان همدان با تشریح سازوکارهای برگزاری کرسیهای آزاداندیشی مطرح کرد: در کرسیهای آزاداندیشی دانشجویان طی نشستهایی به صورت آزاد، نظاممند و عالمانه در موضوعات خاص اظهارنظر میکنند.
وی فرهنگ گفتوگو را یکی از مشکلات کنونی جامعه برشمرد و اضافه کرد: کرسیهای آزاداندیشی در بالا بردن روحیه فرهیختگی و مطالبهگری در دانشگاهها بسیار مؤثر است و گاهی اوقات فقدان این فرهنگ منجر به ایجادفضای دوقطبی، اعتراض و عدم تحمل مخالف میشود.
مخفی ادامه داد: نهادهای مربوطه مانند معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با همکاری تشکلها باید این فضا را مهیا کنند، حتی میتوان برگزاری کرسیهای آزاداندیشی را در دبیرستانها نیز تمرین کرد تا نوجوانان بیاموزند مسائلشان را از طریق گفتوگو و بحث منطقی پیگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در سطح دانشگاهها را در دستور کار قرار داده و مصر هستیم این کار اجرایی شود و پیشنهاد میشود آموزش و پرورش، بسیج دانشآموزی و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان درباره برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در مدارس به گفتوگو پرداخته و راهکارهای اجرایی آن را مورد بررسی قرار دهند.
انتهای پیام