مدیرکل گمرک آستارا خبر داد

صادرات ۲۳۹ میلیون دلاری کالا از مرزهای سه گانه آستارا/ روسیه؛ در صدر صادرات و واردات

مدیرکل گمرک آستارا با بیان اینکه در شش ماهه نخست سال جاری ۴۰۲ هزار و ۳۱۷ تن کالا به ارزش ۲۳۹ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۴۲۷ دلار از مرزهای سه گانه زمینی، دریایی و ریلی آستارا به خارج از کشور صادرات غیرنفتی شده است، گفت: در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی شش درصد افزایش و از حیث ارزش پنج درصد رشد داشته است.

علی حسین ذوالقدری در گفت وگو با ایسنا، کالاهای صادراتی از گمرکات مرزی شهرستان آستارا در شمال غربی استان گیلان و مرز جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان را شامل محصولات کشاورزی و باغی(انواع کلم و کاهو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، سیر خشک، هویج، بادمجان، فلفل دلمه، بلال سبز، خرما، پرتقال، کیوی، کشمش، هندوانه و سیب درختی)، محصولات پتروشیمی، معدنی، مصنوعات پلاستیکی، کاشی، سرامیک، انواع سنگ های ساختمانی، لبنیات، انواع آبزیان و مصنوعات پلاستیکی اعلام کرد و افزود: مقصد صادرات کشورهای روسیه، آذربایجان، بلاروس، قزاقستان و اوکراین بوده است.

وی گفت: طی شش ماهه امسال به میزان ۱۰۶ هزار و ۱۰۰ تن کالا به ارزش ۵۵ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۶۹۴ دلار از طریق سه گمرک ریلی، زمینی و دریایی اداره کل گمرک آستارا وارد کشور شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل دو درصد از لحاظ وزنی و به میزان ۱۲ درصد از لحاظ ارزشی رشد داشته است.

مدیرکل گمرک آستارا کالاهای رویه واردات قطعی را شامل چوب و تخته، حبوبات(نخود و عدس)، نهاده های دامی، ماشین آلات و تجهیزات خط تولید و گوشت گوسفندی عنوان کرد که کشورهای مبدا آن روسیه، گرجستان، آذربایجان و بلاروس می‌باشد.

ذوالقدری با اشاره به جایگاه ترانزیت در گمرک آستارا اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال جاری به میزان ۱۶۵ هزار و ۶۳۴ تن کالا از طریق گمرکات ریلی، زمینی و دریایی آستارا از کشور ترانزیت شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۴۷ درصد از لحاظ وزنی رشد داشته است.

وی عمده ترین کالاهای رویه ترانزیت خارجی گمرک مقصد را شامل البسه، لوازم خانگی(مبلمان، سرویس خواب و لوازم و ظروف آشپزخانه)، لاستیک، چای و برنج عنوان کرد.

مدیرکل گمرک آستارا با اشاره به رویه ترانزیت خارجی گمرک مبدا، گفت: طی مدت مذکور به میزان ۲۵۹ هزار و ۶۴۴ تن کالا از طریق گمرکات ریلی، زمینی و دریایی آستارا به کشور ترانزیت شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۳۱۷ درصد از لحاظ وزنی رشد داشته است.

ذوالقدری کالاهای رویه ترانزیت خارجی گمرک مبدا را شامل چوب و تخته، وسائط نقلیه سنگین، انواع خودروهای سواری، دستگاه های صنعتی، آرد جو، سبوس جو، گندم و حبوبات، روغن مایع آفتابگردان، روغن موتور، انواع نوشیدنی‌ها و گوشت گوساله عنوان کرد که عمده کشورهای مبدا آن روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان و همچنین عمده کشورهای مقصد آن نیز عراق، افغانستان، ترکیه، هند، پاکستان، امارات، ترکمنستان و تاجیکستان می باشد.

وی با اشاره به رویه ترانزیت داخلی در اداره کل گمرک آستارا اظهار کرد: طی مدت مذکور به میزان ۱۹ هزار و ۲۳۰ تن کالا از طریق مرزهای سه گانه آستارا به کشور ترانزیت داخلی شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۵۹ درصد از لحاظ وزنی رشد داشته است.

مدیرکل گمرک آستارا مهمترین کالاهای رویه ترانزیت داخلی را شامل الیاف، دستگاه های صنعتی و تجهیزات خط تولید، محصولات پتروشیمی(پلی آمید و پلی اتیلن) و کاغذ روزنامه از کشورهای روسیه، گرجستان، مغولستان، آذربایجان و بلاروس عنوان کرد و افزود: شهرستان مرزی بندر آستارا در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان، کانون ارتباط زمینی، دریایی و ریلی جمهوری اسلامی ایران و اوراسیا و همچنین گذرگاه بین المللی مهم حمل و نقل منطقه ای است و با اتصال کامل راه آهن بین المللی آستارا به راه آهن رشت و فعال شدن کامل کریدور شمال به جنوب شاهد رونق بیش از پیش تجارت در مرزهای آستارا خواهیم بود.

ذوالقدری با اشاره به توان و ظرفیت‌ گذرگاه های مرزی سه گانه آستارا خاطرنسان کرد: آستارا دروازه تجارت جمهوری اسلامی ایران به کشورهای مشترک المنافع است و باید همواره با یک نگاه ویژه این شهرستان مهم و اقتصادی کشور را مورد توجه قرار داد.

وی متذکر شد: آستارا با توجه به مرزی بودن و ظرفیت بزرگ ترانزیتی، بخش عمده‌ای از صادرات استان گیلان را بر عهده دارد و در همین زمینه این شهرستان مرزی که از مرکز استان فاصله دارد، نیازمند تقویت زیرساخت های اقتصادی خود است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ مهر ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401071808711
  • خبرنگار : 50532