به گزارش ایسنا، بر اساس آماری که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اختیار ایسنا قرار گرفته، از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه بالغ بر ۴۵ میلیون تن از انواع اقلام فولادی در کشور تولید شده است که از این میزان حدودا پنج میلیون میلیون تن صادر و الباقی (بالغ بر ۴۰ میلیون تن) صرف مصارف داخلی شده است. بر این اساس مصرف ظاهری فولاد کشور در این مدت نسبت به پنج ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ رشد ۱۸ تا ۳۱ درصدی داشته است.
از ابتدای فروردین ماه تا پایان مرداد ۱۴۰۱ در مجموع سه میلیون و ۸۷۲ هزار تن مقاطع تخت فولادی تولید شده که سه میلیون و ۸۵۶ هزار تن آن صادر شده است. میزان مصرف این مقاطع نسبت به سال گذشته که سه میلیون و ۲۶۵ هزار تن بوده است، ۱۸ درصد بیشتر شده است.
پس از آن از پنج میلیون و ۱۸۱ هزار تن مقاطع طویل فولادی تولیدی ظرف پنج ماهه نخست امسال، چهار میلیون و ۱۹۷ هزار تن در داخل مصرف شده است که نسبت به مصرف ظاهری آن در مدت مشابه سال گذشته معادل سه میلیون و ۱۹۷ هزار تن، ۳۱ درصد بیشتر شده است.
در مدت مذکور سال جاری، تولید محصولات فولادی ۹ میلیون و ۵۳ هزار تن ثبت شده که هشت میلیون و ۱۷۰ هزار تن آن به مصرف داخلی اختصاص یافته است و بدین ترتیب نسبت به مصرف ظاهری آن در پنج ماه نخست سال ۱۴۰۰ که شش میلیون و ۵۱۲ هزار تن بوده، ۲۵ درصد افزایش مصرف را رقم زده است.
از ۱۲ میلیون و ۶۵۱ هزار تن شمش فولاد (فولاد میانی) تولید شده در پنج ماهه ۱۴۰۱ با رشد مجدد ۳۱ درصدی نسبت به مصرف شمش در مدت مشابه سال گذشته (هفت میلیون و ۷۵۱ هزار تن) به ۱۰ میلیون و ۱۷۳ هزار تن برای مصراف داخلی رسیده است.
همچنین رشد مصرف آهن اسفنجی نیز ۲۲ درصدی ثبت شده است؛ در مجموع پنج ماهه سال ١۴٠۱ قریب به ۱۴ میلیون و ۶۶۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده که ۱۴ میلیون و ۴۴۰ هزار تن صرف مصارف داخلی شده است. میزان مصرف ظاهری این محصول معدنی در مدت مشابه سال گذشته ۱۱ میلیون و ۸۷۰ هزار تن ثبت شده است.
این گزارش حکایت از این دارد که علیرغم اینکه طی سالهای اخیر صادرات اقلام فولادی روندی صعودی داشت اما از ابتدای سال جاری این مسیر حرکت تغییر کرده و اکثر حجم تولید فولاد کشور به مصرفکنندگان داخلی اختصاص پیدا میکند و حجم ناچیزی صادر میشود. گفتنی است که علت این موضوع از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در حال پیگیری است و بهزودی اعلام خواهد شد.
انتهای پیام