در جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مطرح شد

ضرورت توجه به مصوبه "خانه ملی گفتگوی آزاد"/ادامه روند تصویب سند ملی امنیت غذایی

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با بیان اینکه "خانه ملی گفتگوی آزاد"؛ یکی از مصوبات قدیمی شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: این مصوبه بر مبنای نظر اعضای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور بوده و متاسفانه کمتر اجرایی شده است.

به گزارش ایسنا، یکصد و شصت و هفتمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور روز سه‌شنبه ۱۲ مهر ماه به ریاست دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا تشکیل شد.

دکتر منصور کبگانیان با اشاره به جلسه ۱۶۷ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اظهار کرد: مسائل روزهای اخیر و همکاری با اساتید و دانشجویان برای رفع مشکلات کشور به عنوان موضوع پیش از دستور جلسه مطرح شد و بحث‌های خیلی خوبی در این زمینه صورت گرفت و مقرر شد جلسات بعدی در خصوص جایگاه و استفاده دائم از نظرات اساتید و دانشجویان بحث‌های بیشتری صورت گیرد. البته ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور همواره از نظرات متخصصان مختلف که اکثر آنها از اساتید و دانشجویان نخبه کشور هستند، استفاده کرده است. خانه ملی گفتگوی آزاد یکی از مصوبات قدیمی شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر مبنای نظر اعضای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور است و متاسفانه کمتر اجرایی شده است.

وی در ادامه درباره دستور جلسه ۱۶۷ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: در این جلسه درخواست وزارت بهداشت آموزش پزشکی مبنی بر تبدیل دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی نیشابور به دانشگاه مطرح شد و مورد موافقت قرار گرفت.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی نیشابور به دلیل کسب شاخص‌های لازم برای تبدیل به دانشگاه و تایید شورای گسترش وزارت بهداشت امروز توانست تایید شورای راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور را کسب کند. نیشابور بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و ۷۰ هیئت علمی در دانشکده علوم پزشکی آن مشغول به فعالیت هستند. ۵۰ خانه سلامت شهری و ۲۰۰ خانه سلامت روستایی تحت نظارت این دانشکده هستند. بنابراین به طور طبیعی براساس مصوبه جلسه ۱۲۲ شورای راهبری و مصوبه جلسه ۸۲۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی نیشابور می‌تواند به دانشگاه علوم پزشکی نیشابور تبدیل می‌شود.

نیاز به رویکردهای تحول آفرین در کشاورزی

دکتر کبگانیان با اشاره به ادامه بررسی سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی در جلسه ۱۶۷ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: امنیت غذایی از بحث‌های بسیار مهم است. محورهایی را در این سند مدنظر داشتیم که مهمترین آن مسئله افزایش اقتدار و استقلال به محصولات راهبردی و غذایی است؛ چرا که استقلال هر کشور در زمینه غذایی در بحران‌ها بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: بر مبنای تاکیدات سلامتی سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، باید حداقل انرژی و پروتئین مورد نیاز یکایک آحاد شهروندان تامین شود.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: به رویکردهای تحول آفرین در کشاورزی نیاز داریم. باید کمی از موارد اداری و دیوانسالاری عبور کنیم؛ بنابراین تحول دانش بنیان در سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی مورد تاکید قرار گرفته است. اقتصاد کشاورزی نیز یکی از بخش‌های مهم است که در این سند مورد توجه قرار گرفته است. شاید بیشترین قشری که در اقتصاد کشاورزی نقش داشته باشد، بخش خصوصی است چرا که عمده کشاورزان دولتی نیستند. متاسفانه نفوذ دانش و تخصص در این بخش ضعیف بوده است که بر اساس مفادی از این سند، توانمندسازی این بخش در دستور کار خواهد بود.

دکتر کبگانیان با تاکید به ضرورت ارتقاء شأن کشاورزان ادامه داد: تاکنون این شغل باید جایگاه رفیعی می‌داشت چون حیات کشور به کشاورزی وابسته است اما متاسفانه این‌گونه نیست و ما از این وضعیت ناراضی هستیم. ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به این موضوع پرداخت تا این شأن ارتقا پیدا کند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته مرفه‌ترین اقشار کشاورزان هستند.

وی بیان کرد: شاخص‌های کیفیت و سلامت غذا در تمام زنجیره عرضه غذا نیز مهم است و فقط این نیست که تامین غذا مدنظر باشد. کاهش خام فروشی محصولات کشاورزی نیز اهمیت دارد و باید تنوع بخشی به مقاصد صادراتی مدنظر قرار گیرد.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با بیان اینکه در جلسات گذشته چهار ماده از سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی مورد تصویب قرار گرفت، ادامه داد: در جلسه امروز ماده ۵ که راهبردهای ملی بوده و جزو مهمترین ارکان این سند نیز است در چهار بخش به تصویب رسید: اولین آن فراهمی غذایی شامل الگوی بهینه کشت، ضریب خودکفایی و سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

دکتر کبگانیان گفت: دومین رکن در این بخش، دسترسی به غذا با محوریت عدالت در توزیغ غذا است. چرا که بی‌عدالتی در توزیع غذا در میان اقشار آسیب پذیر و ثروتمند باید رفع شود.

وی اضافه کرد: سومین بخش در راهبردها، اصلاح الگوی مصرف است. چرا که شاهد دور ریز غذا در کشور هستیم و فرهنگ عمومی مصرف غذا به عنوان کار فرهنگی مورد تاکید قرار گرفت. بر اساس مصوبات این بخش، ارتقای شاخص های کیفیت و سلامت مصرف غذا از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو دنبال می شود.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: تاب آوری و پایداری نیز چهارمین موضوع مطرح شده در جلسه ۱۶۷ بود که با محوریت موضوعاتی نظیر حکمرانی در زمینه آب و خاک مورد تاکید قرار گرفت. توسعه زندگی روستایی و عشایری نیز در اولویت سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی است.

دکتر کبگانیان افزود: در ماده ۶ سند امنیت غذایی، ۲۰۹ اقدام ملی و دانش بنیان غذایی نیز مدنظر است. قرار شد نظرات نهایی متخصصان در این زمینه اعلام شود. مهمترین بخش سند، نگاشت نهادی و سازوکار اجرایی سند است. هیج سندی خود به خود اجرا نمی‌شود بلکه باید سازوکار اجرایی برای آن در نظر گرفته شود.

بنابر اعلام مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ وی با تاکید بر اجرایی سازی این سند گفت: برای بسیاری از دستگاه‌ها جهت اجرای این سند نقش تعیین شده است. در این سند به خاطر سنگینی کار، ریاست ستاد امنیت غذایی با معاون اول رئیس جمهور خواهد بود، دبیر این ستاد نیز وزیر جهاد کشاوری و محل آن در وزارت جهاد کشاورزی خواهد بود. این سند در صورت تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، منتشر می‌شود.

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۱۴ مهر ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401071406783
  • خبرنگار : 30165