صادق کوشکی در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که برخی این تحلیل را مطرح میکنند که برخی از دشمنان به دنبال این هستند که برخی از اعتراضات در کشور را تبدیل به آشوب کرده و از این موضوع برای تجزیه کشور استفاده کنند، اظهار کرد: در هر کشوری که قومیتهای مختلف در آن حضور دارند به صورت بالقوه زمینه برای ایجاد برخی از شکافها وجود دارد و این فقط شامل کشورهای حوزه غرب آسیا نیست.
وی ادامه داد: مثلا در خود ایالات متحده بین اسپانیایی تبارهای ساکن این کشور و برخی دیگر از ساکنان آمریکا یک نوع رقابت و تنش وجود دارد. تنشی که گاهی منجر به آشوب میشود ولی در مورد آمریکا صحبت از تجزیه این کشور نمیکنیم. در بریتانیا بخاطر سوابق تاریخی شکافهایی بین اهالی ولز، اسکاتلند، ایرلند و انگلیس وجود دارد و این اختلافها و شکافها منجر به برگزاری رفراندوم در اسکاتلند شد.
این استاد دانشگاه افزود: ایران نیز کشوری است که اقوام مختلفی در آن وجود دارد و به صورت بالقوه این پتانسیل وجود دارد که برخی از اختلافات باعث ایجاد آشوب و یا ناامنی شود ولی باید به این موضوع توجه داشت که اگر محرکهای خارجی و دخالتهای بیگانه نباشد احتمال وقوع این شکافها و ورود ناامنی ضعیف است؛ چرا که سابقه همزیستی تاریخی مسالمت آمیز بین اقوام مختلف ایرانی وجود دارد اما دخالت خارجی و تحریک بیگانگان میتواند زمینه ساز ایجاد شکاف شود که ما تجربه این موضوع را در اوایل انقلاب و در اتفاقات اخیر نیز شاهد بودیم. چنانکه دیدیم برخی از گروههای تجزیه طلب در اتفاقات اخیر تلاش کردند که از فرصت به وجود آمده استفاده کنند، خود را مطرح کنند، نیرو جذب کنند و زمینه ناامنی و پیشبرد برخی از اهدافشان را فراهم کنند که البته به نتیجه نرسیدند.
انتهای پیام