کیشیدا:جنگ اوکراین، روابط با روسیه را دشوار کرده است/کرملین: معاهده صلح تحت این شرایط ممکن نیست

نخست‌ وزیر ژاپن امروز (دوشنبه) گفت که به دلیل شرایط اوکراین، روابط بین ژاپن و روسیه دشوار شده اما توکیو درخصوص مسیری جهت رسیدن به یک معاهده صلح با مسکو به شدت متعهد است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن به قانونگذاران کشورش گفت: به دلیل وضعیت در اوکراین، روابط روسیه-ژاپن در جایگاه دشواری قرار دارد اما ما به شدت به مسیری جهت حل‌وفصل مسائل سرزمینی و رسیدن به یک معاهده صلح پایبند هستیم.

سخنگوی کرملین امروز (دوشنبه) در واکنش به اظهارات نخست‌وزیر ژاپن گفت که مذاکره درخصوص یک معاهده صلح میان روسیه و ژاپن تحت شرایط کنونی "غیرممکن" است.  

 دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: مطمئناً، در شرایط کنونی، نمی‌توان برای یک پیمان صلح مذاکره کرد.

پسکوف ابراز تاسف کرد که ژاپن که در کنار گروه کشورهای متخاصم موقعیت ثابتی داشت، خود به کشوری غیردوست با روسیه تبدیل شد.

وی افزود: البته با این شرایط امکان مذاکره وجود ندارد.

دولت ژاپن پس از جنگ اوکراین تحریم اقتصادی علیه روسیه اعمال کرد. در واکنش به این اقدامات غیردوستانه، وزارت امور خارجه روسیه در 21 مارس اعلام کرد که مسکو تصمیم گرفته است از مذاکره در مورد پیمان صلح با ژاپن، توقف سفر بدون روادید برای شهروندان ژاپنی به جزایر کوریل جنوبی و گفتگو با ژاپن خودداری کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که کیشیدا در ادامه سخنرانی خود تاکید کرد که "متواضعانه" به خشم مردمی که از روابط حزبش با «کلیسای اتحاد» انتقاد می‌کنند، گوش خواهد داد و به قربانیان تجارت‌های تقلبی کمک خواهد کرد.

در جریان ارتباطات با «کلیسای اتحاد» که در دهه ۵۰ میلادی در کره‌جنوبی تاسیس شد و به دلیل افشای روابط نزدیک شینزو آبه، نخست‌وزیر پیشین ژاپن با این کلیسا، فومیو کیشیدا مورد انتقاداتی قرار گرفته است. همچنین، شینزو آبه در ماه ژوئیه به دست فردی که او را حامی این کلیسا می‌دانست کشته شد.

کیشیدا در ابتدای جلسه پارلمان اظهار کرد: من به طور جدی و مستقیما به خواسته‌های مردم درخصوص رابطه‌مان با کلیسای اتحاد گوش می‌دهم.

وی وعده داد تا "حداکثر تلاش" خود را به کار بگیرد تا از طریق ارائه مشاوره‌های حقوقی دولتی به قربانیان تجارت‌های مشکوک این کلیسا کمک کند.

نخست وزیر ژاپن همچنین در بحبوحه قاطعیت روزافزون چین در منطقه و افزایش تنش‌های موشکی و تهدیدات هسته‌ای از جانب کره شمالی، نسبت به ایالات متحده، متحد ارشد خود متعهد شده تا توانایی‌های نظامی ژاپن را تقویت کند و قصد دارد با دنبال کردن الگویی از ناتو، هزینه‌های نظامی سالیانه خود را حدود دو برابر افزایش دهد و تقریبا به ۲ درصد تولید ناخالص داخلی برساند.

وی در ادامه ضمن تاکید بر همکاری با ایالات متحده و سایر شرکا در منطقه و اروپا جهت ایجاد منطقه هند-پاسیفیک آزاد و باز، خاطرنشان کرد که امیدوار است گفت‌وگوها با چین را جهت ایجاد "روابطی سازنده و پایدار" ادامه دهند.
 

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ مهر ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401071105179
  • خبرنگار : 71660