عیسی ذاکری در گفت و گو با ایسنا، در خصوص حضورش در جنگ تحمیلی اظهار کرد: از سال ۶۴ افتخار حضور در جبهه داشتم و در خرداد ۶۷ به اسارت دشمن درآمدم. در کرمان دوره آموزشی را گذاراندم، انتهای دوره آموزشی مصادف شد با آغاز عملیات کربلای یک، که در این مسیر برای اولین و آخرین بار توفیق همراهی با شهید حاجبی بزرگوار را داشتم. من نیز همچون بسیاری از رزمنده ها عطش جبهه داشتم و به همراه چند تن از رزمنده ها از کرمان به سمت ایلام رفتیم و برای عملیات فتح مهران آماده شدیم اما در ادامه به دلیل مجروح شدن به بیمارستان منتقل شدم و این اولین اعزام من به جبهه بود.
وی افزود: علت این عطش و این حس مسئولیت برای حضور در جبهه، به روحیه انقلابی مردم بر می گشت. در کوران انقلاب من با پدرم در تظاهرات همراه بودم و تا جشن پیروزی این همراهی ادامه داشت. پس از پیروزی انقلاب چهرههای نفاق و دورو در بین افراد و گروههایی وجود داشت و همچنین حوادث متعددی داخلی رخ می داد. در چنین شرایطی جنگ بر ما تحمیل شد و مردم با همین روحیه انقلابی، حق طلبی و مبارزانه پای به میدان نبرد علیه دشمن متخاصم گذاشتند.
ذاکری عنوان کرد: صدام با روحیه ضد شیعی و ایرانی که داشت، حضور و قدرت گرفتن جمهوری اسلامی در منطقه را بر نمی تابید. به خیال خود با افروختن آتش جنگ، از نابودی و سرنگونی خود جلوگیری می کند و اجازه پر و بال گرفتن به انقلاب نو پای ایران را نمی دهد. با حمله صدام همه قدرتهای جهان و بسیاری از کشورهای عرب، در کنار او قرار گرفتند و توسط آنان از لحاظ مالی و نظامی تامین می شد.
این آزاده هشت سال دفاع مقدس در رابطه با انگیزه حضور مردم در جبهه حق علیه باطل گفت: مردم آزاده ایران به بر حق بودن خود ایمان داشتند و برای وارد میدان نبرد شدن انگیزه کافی وجود داشت. از این رو هر فردی هنگامی که به سنی می رسید که توان رفتن در خود می دید، احساس تکلیف در او ایجاد میشد و تلاش می کرد گوشه ای از کار را در دست بگیرد. با حضور در جبهه و دیدن افرادی که عطش جنگیدن و بیرون راندن دشمن داشتند، روحیهها تقویت و انرژی مثبت به یکدیگر منتقل میشد.
وی ادامه داد: ما ایمان داشتیم که وعده قرآن حق است و ما پیروز میدانیم. باور ما بر این بود که اگر به مو برسد پاره نخواهد شد و ما استوار و سر بلند از این میدان سخت بیرون خواهیم آمد به این جهت پا پس نکشیدیم و تا آخرین نفس از انقلاب و خاک و ناموس مان دفاع کردیم.
ذاکری در خصوص حفظ آثار دفاع مقدس و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا اظهار کرد: در زمینه زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا در هشت سال دفاع مقدس کارهای خوبی انجام شده و باید تشکر کنیم از همه کسانی که دغدغه دارند و برای دفاع مقدس ارزش قائلند. اگر کار برای رضای خدا باشد شک نکنید که تاثیرگذار خواهد بود. اما در مجموع نمی توان این وضعیت را رضایت بخش دانست. افرادی که وظیفه داشتند خاطرات جنگ را ثبت کنند، کوتاهی کرده اند.
وی اضافه کرد: من هم به نوبه خود اظهار شرمندگی می کنم و در جای خود کم کاری کردهام، هر چند در حد توان تلاشم بر این بوده که بتوانم آنچه هشت سال بر ما گذشت را بازگو کنم. اطلاعات و آگاهی بسیاری از افراد از جمله نسل جوان در مورد جبهه کم است و در هرمزگان فعالیتها محدود بوده است. باید به سراغ ایثارگران برویم و خاطرات گمشده را جمع آوری و ثبت کنیم تا آیندگان ذهنیت روشنی از این دوره تاریخی و شناخت دقیقی نسبت به حماسه مردم دلیر ایران داشته باشند.
این رزمنده و آزاده دوران جنگ تحمیلی با اشاره به اینکه امروزه در جهاد فرهنگی قرار داریم، بیان کرد: در آن برهه از تاریخ که ما درگیر جنگ نظامی با دشمن متجاوز بودیم، با از دست دادن و شهادت یکی از نیروها، نفر بعدی جایگزین می شد و جای او را پر می کرد و میدان مبارزه خالی نمی ماند. امروز جنگ، جنگ نرم و جهاد، جهاد فرهنگی و جهاد تبیین است و دشمن با روشها و سلاحهای متفاوت فرهنگی وارد میدان می شود. دشمنان امروز ما با برنامه جلو می آیند و در این راستا، نیروهایی توانمند برای مقابله با ترفند جدید آنان نیاز است.
وی تصریح کرد: اتفاقی که در این مسیر رخ می دهد این است که ریزشها همچون گذشته ملموس و مشخص نیست، زیرا دشمن با راههای مختلف قصد به اسارت گرفتن و یا دعوت و فریب نیروها دارد. وظیفه امروز ما هوشیاری در برابر موج تبلیغات و هجوم فرهنگی دشمن است وما باید با سرمشق گرفتن از دفاع مقدس و مجاهدت در جهاد تبیین، دشمن را مغلوب سازیم و نقشههایشان را نقش بر آب کنیم.
ذاکری خاطرنشان کرد: در شرایط جنگ نرم و برای مبارزه با دشمن، نیروهای مخلصی در زمینه فرهنگی فعال هستند. در حالیکه افرادی پس از پایان دفاع مقدس ذائقه عوض کرده و با دسترسی به منابع، پا روی تمام ارزش ها گذاشتند و چشم بستند و ندیدند که رزمندگان و ایثارگران دیروز و خانواده هایشان در چه حالی هستند و چگونه روزگار می گذرانند. این افراد منفعت طلب میدان جهاد را امروز خالی گذاشتهاند.
وی در خصوص دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس عنوان کرد: همانطور که حضرت امام فرمودند جنگ دانشگاهی بود که خروجی هایی را از آن شاهد بودیم و اگر این جنگ حادث نمی شد، نیروهای توانمندی چون سردار سلیمانی نداشتیم. بنابراین افرادی در اون روزگار سخت، پخته شده و تربیت شدند که بعدها هم توانسنتد مثمر ثمر باشند و این دستاورد بزرگ جنگ تحمیلی بود.
ذاکری یادآور شد: دستاوردهای نظامی قابل توجهی پس از پایان جنگ نصب ما شد و به همت اندیشمندان حوزه نظامی کشور، امروز در جایگاهی هستیم که این توانمندی نظامی، در برابر حمله دشمنان بازدارندگی ایجاد کرده، و به گونه ای عمل شده که دشمن اطلاع کامل از موقعیت و دستاورد نظامی ما نداشته باشد. ما جنگ طلب نبوده و نیستیم، اما برای دفاع از مملکت، بیدار، آماده و هوشیاریم و به هیچ عنوان اجازه دست درازی دشمنان به خاک کشور را نمی دهیم.
انتهای پیام