همزمان با آغاز هفته گردشگری

۱۸۳ پروژه با ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه افتتاح شد

همزمان با آغاز هفته گردشگری در ایران، ۱۸۳ پروژه گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری ۳۱۷۷ میلیارد تومان از سوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همراهی وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.

به‌گزارش ایسنا، بنا بر اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با افتتاح این پروژه‌ها ۳۸۹ هزار و ۷۵۱ مترمربع به ظرفیت گردشگری کشور اضافه و برای ۲۲۸۱ فرصت شغلی ایجاد شد. این پروژه‌ها شامل ۲۱ هتل، ۸۱ اقامتگاه بوم‌گردی، ۲۱ سفرخانه سنتی، ۲۶ مجتمع گردشگری و ۳۴ پروژه دیگر است.  

در این آیین، هشت پروژه اقامتگاه سنتی جواهریان در (شهر کاشان) استان اصفهان، سفره‌خانه سنتی بهزاد در استان تهران، سفره‌خانه سنتی فصیحی در استان گیلان، هتل بوتیک علاءالدوله در استان یزد، هتل بوتیک قرائتی در استان فارس، مجتمع گردشگری ایرانمنش در استان کرمان، هتل فرازنده در استان البرز و عمارت سفید فخوری در استان گلستان توسط وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به شکل ویدئوکنفرانس همزمان افتتاح شد. و مدیران هر یک از این استان‌ها نیز درباره ارزش و اثرات اقتصادی و فرهنگی این پروژه‌ها سخن گفتند.

رستم قاسمی:‌ آماده همکاری هستیم

رستم قاسمی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ که این پروژه‌ها با همراهی او افتتاح شد، گفت: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشکری و صنایع‌دستی می تواند منشا تحولات در کشور باشد. کار در حوزه های میراث‌فرهنگی و گردشگری می‌تواند نقش مؤثری در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی داشته باشد. در دنیا کمتر کشوری مانند ایران داریم که تمام ویژگی‌های طبیعی و تاریخی و فرهنگی داشته باشد، باید زمینه را برای جذب و توسعه گردشگر فراهم کنیم.

او همچنین بیان کرد: امروز گردشگری سلامت از پیشرفت خوبی برخوردار است. در حوزه گردشگری حلال نیز زمینه‌هایی فراهم شده است.

قاسمی ادامه داد: دو هفته گذشته نشست وزرا در عشق‌آباد برگزار شد، این نشست به کشورهایی که محصور در خشکی هستند، اختصاص دارد.  همه در این نشست اتفاق نظر داشتند که ایران از نظر ژئوپلیتیک می‌تواند ترانزیت کشورهای منطقه و جهان باشد، چهار کریدور شمالی و جنوبی و شرقی و غربی داریم. ۱۴ هزار کیلومتر راه‌آهن در ایران داریم، اما سرچشمه‌های اصلی را وصل نکرده‌ایم.

وزیر راه و شهرسازی افزود: ۲۰۰ میلیون تن ظرفیت بار در کشور وجود دارد که فرصت خوبی برای ایران است، باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

او اظهار کرد: با ظرفیتی که کشورمان در حوزه‌های مختلف دارد می‌تواند تحولی بزرگ در حوزه گردشگری ایجاد کند. بعد از یک سال تلاش کردم مجوزی را بگیرم در حوزه حمل و نقل و خطوط ریلی تا بتوانیم با این مجوز تحول عظیمی در حوزه حمل و نقل کشور ایجاد کنیم. امروز از هند وقتی کانتینری بارگیری می‌کنیم، باید ابتدا به چابهار و بعد به رشت و بعد به آذربایجان و سپس به اروپا و فنلاند برود. بین ۱۵ روز زمان می‌برد از هند به فنلاند برود. قاسمی تصریح کرد: رئیس جام جهانی قطر را به کیش دعوت کردم آنها وقتی زیبایی‌های کیش را دیدند شگفت زده شدند. ظرفیت‌های زیادی در کشور داریم با کمک همه در دولت باید زمینه برای توسعه گردشگری فراهم شود.

قاسمی همچنین گفت: در وزارت راه و شهرسازی آماده همکاری با وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای توسعه و رشد صنعت گردشکری کشور هستیم.

علی‌اصغر شالبافیان ـ‌ معاون گردشگری کشور ـ نیز در مراسم افتتاح همزمان این پروژه‌ها که چهارشنبه ششم مهرماه ۱۴۰۱ در سالن آمفی‌تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، تاکید کرد: نگاه‌ ما برای افتتاح پروژه‌ها تسهیل ضوابط و بهره‌برداری از پروژه‌های گردشگری است.

او افزود: یکی از رویکردهای جدی ما انتفاع اقتصادی برای سرمایه‌گذاران است که آیین‌نامه آن تدوین و مورد تایید اولیه قرار گرفته است. امیدواریم با بازکردن گِره‌ها برای سرمایه‌گذاران بتوانیم در توسعه گردشگری کشور نقش‌آفرینی کنیم.

استانداردسازی باند فرودگاه مهرآباد پس از ۸۰ سال

حمیدرضا سیدی ـ ‌رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران ـ نیز از استانداردسازی باند فرودگاه مهرآباد پس از ۸۰ سال خبر داد و افزود: این باند فرودگاهی با ترمینال ۱۰۰ هزار متر مربعی استاندارد افتتاح می‌شود. این پروژه به توسعه حمل و نقل و صنعت گردشگری کمک می‌کند.

او گفت: دو ماموریت در شرکت فرودگاه‌ها داریم، نخست توسعه و نگهداری ۵۳ فرودگاه است و ماموریت دوم کنترل ترافیک ۱۵۰۰ پرواز در سطح کشور که به پروازهای داخلی و عبوری سرویس‌دهی می‌کنیم که می‌تواند ظرفیت گردشگری ایجاد کند.

امضاء سه تفاهم‌نامه با وزارتخانه‌های راه و کشور

پس از افتتاح پروژه‌ها، سه تفاهم‌نامه میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت جداگانه با شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، وزارتخانه‌های راه و کشور امضا شد که موضوع آن‌ها در راستای بهره‌مندی از تمام ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی کشور و توسعه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در اراضی متعلق به شرکت فرودگاه‌ها، حفظ و اشاعه فرهنگ مسافری و گردشگری دریایی و نیز ارتقاء ایمنی ترددهای دریایی به منظور بهره‌برداری همه جانبه از دریا و همچنین به منظور ایجاد تاسیسات گردشگری و در راستای تقویت هماهنگی‌های لازم در نحوه صدور مجوز و واگذاری اراضی به سرمایه‌گذاران واجد شرایط و دارای اهلیت بوده است.

پنجم مهرماه برابر با ۲۷ سپتامبر روز جهانی گردشگری نامیده شده که این مناسبت در ایران به مدت یک هفته گرامی‌داشته می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۶ مهر ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401070602682
  • خبرنگار : 71021