به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار در پنج ماهه امسال تولید یک کالا بیش از ۱۰۰ و تولید دو کالا بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است.
بر این اساس، بیشترین افزایش تولید مربوط به تولید کامیون، کامیونت و کشنده با ۱۴۷.۱ درصد، الیاف اکریلیک با ۸۶.۸ و تراکتور با ۵۳.۴ درصد افزایش تولید بوده است.
همچنین در مدت یاد شده تولید دو کالا بیش از ۲۰ (تا ۵۰ درصد)، یک کالا ۱۰ تا ۲۰ درصد و هفت کالا کمتر از ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و تولید شش کالا نیز کاهش یافته است.
بنابراین، دو کالای دیگری که بیشترین افزایش تولید را داشتند شامل وانت با ۴۸.۸ و انواع تلویزیون با ۲۰.۷ درصد افزایش هستند.
در پنج ماهه امسال ۵۹۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه تلویزیون تولید شده، اما تولید این محصول در مدت مشابه سال قبل معادل ۴۹۶ هزار و ۱۰۰ دستگاه بوده است.
در این میان، اطلاعاتی از وضعیت تولید سایر لوازم خانگی از جمله ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر که در گذشته منتشر میشد در دسترس نیست.
گفتنی است؛ هدف گذاری امسال وزارت صمت تولید بیش از ۱۸ میلیون دستگاه لوازم خانگی است.
از جمله مهمترین کالاهای دیگری که تولید آنها افزایش داشته نیز میتوان به سموم دفع آفات نباتی، اواع کاغذ، الیاف پلی استر، انواع سواری، دوده و الکتروموتور به ترتیب با ۱۰.۶، ۶.۸، ۵.۸، ۵.۷، ۵.۳ و ۳.۸ درصد افزایش اشاره کرد.
تولید ۶ کالا کم شد
از بین ۲۷ کالای منتخب صنعتی، تولید شش کالا کاهش داشته که بیشترین کاهش مربوط به روغن ساخته شده نباتی با ۲۵.۵ درصد، نئوپان با ۱۴.۳ و فیبر با ۱۱.۲ درصد کاهش بوده است.
تولید روغن نباتی در در پنج ماهه امسال به بیش از ۶۴۵ هزار و ۹۰۰ تن رسیده است.
بر اساس نامه دبیر ستاد تنظیم بازار در سال گذشته، کارخانههای تولیدی باید نسبت به تولید ماهانه ۱۸۰ هزار تن روغن که ۱۲۰ هزار تن در بخش های خانوار، ۲۵ هزار تن در بخش صنف و ۳۵ هزار تن در بخش صنعت خواهد بود، اقدام کنند.
کمترین کاهش تولید نیز مربوط به کارتن است که تولید آن با دو درصد کاهش به بیش از ۲۹۶ هزار تن در پنج ماهه امسال رسیده است.
پودر شوینده و روغن موتور از دیگر کالاهایی است که تولیدشان در این مدت کاهش یافته است.
گفتنی است که وزارت صمت در سالهای قبل به صورت ماهانه آمار منتشر میکرد، اما در سال جاری آمار پنج ماهه نخستین آمار رسمی منتشر شده از این وزارتخانه است.
همچنین در سالهای قبل عمدتا ۲۷ کالای منتخب صنعتی مورد بررسی قرار میگرفت که در آمار امسال به ۱۹ کالا کاهش یافته است. از جمله آمار حذف شده مربوط به چرم، پایپوش، کمباین، ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر است.
انتهای پیام