به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، این تحقیق که سوابق سلامتی بیش از یک میلیون کودک زیر ۱۸ سال و ۱۸ ساله را مورد بررسی قرار داده است، افزایش ۷۲ درصدی در تشخیص مبتلایان جدید به این بیماری در میان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را نشان داد.
با این حال، محققان تاکید میکنند که علت بروز این موضوع هنوز مشخص نیست و تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
پاملا دیویس(Pamela Davis)، استاد برجسته دانشگاه در دانشکده پزشکی کیس وسترن رزرو(Case Western Reserve) و نویسنده این مطالعه، میگوید: دیابت نوع ۱ یک بیماری خود ایمنی در نظر گرفته میشود.
این بیماری عمدتا به این دلیل رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن به سلولهای تولید کننده انسولین حمله میکنند و در نتیجه تولید انسولین در بدن متوقف شده و این بیماری ایجاد میشود.
کووید-۱۹ نیز میتواند باعث ایجاد پاسخ خودایمنی شود و یافتههای فعلی ما نیز این نظریه را تقویت میکند.
جیمی هارتمن بویس(Jamie Hartmann-Boyce) از دانشگاه آکسفورد، میگوید: محققان از یک طرح قوی مطالعاتی برای بررسی این ارتباط استفاده کردند و افراد مبتلا به ویروس سارس-کوو-۲ را با گروهی از افراد دیگر که به ویروسهای تنفسی دیگری در همان دوره مبتلا شده بودند، مقایسه کردند.
با این وجود، هنوز در مورد وجود ارتباط میان ابتلا به کووید-۱۹ و دیابت نوع ۱ تردید وجود دارد.
آزمایش کووید-۱۹، به ویژه در آغاز همهگیری، در جوانان گسترده نبوده و دیابت نوع ۱ نیز به طور منظم آزمایش نمیشود بنابراین تعیین وجود رابطه علت و معلولی میان این دو کار دشواری است.
وی افزود: مطالعات بیشتری مانند آنچه در اینجا ارائه شده باید انجام شود تا ببینیم آیا نتایج یکسانی با استفاده از روشهای مختلف و در گروههای مختلف مردم به دست می آید یا خیر.
گرت نای(Gareth Nye)، سرپرست برنامه علوم پزشکی و مدرس فیزیولوژی در دانشگاه چستر، میگوید: ما باید به بررسی دقیق نتایج بپردازیم.
برای مثال، ممکن است افراد به دلیل بروز عفونت بیشتر شاهد بروز دیابت نوع ۱ تشخیص داده نشده باشند یا صرفاً به دنبال عفونت اولیه، بیشتر تحت نظر قرار گرفته باشند.
وی افزود: قطعاً باید به مردم یادآوری کرد که برای تشخیص زودهنگام و درمان سریع این بیماری باید به چهار علامت دیابت نوع یک توجه داشت. این علائم شامل نیاز بیشتر به استفاده از سرویس بهداشتی، احساس تشنگی و خستگی بیشتر و لاغر شدن است.
محققان سوابق سلامتی نزدیک به ۱.۱ میلیون بیمار در آمریکا و ۱۳ کشور دیگر را که بین مارس ۲۰۲۰ تا دسامبر ۲۰۲۱ مبتلا به کووید بودند و همچنین افرادی که به عفونت تنفسی غیر کووید مبتلا شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
بیماران به دو گروه تقسیم شدند. افراد نوزاد تا ۹ ساله و افراد ۱۰ تا ۱۸ ساله.
این مطالعه نشان داد که در بین بیش از ۵۷۱ هزار بیمار زیر ۱۸ سال، در طی شش ماه پس از ابتلا به کووید-۱۹، ابتلای ۱۲۳ بیمار(۰.۰۴۳٪) به دیابت نوع ۱ تشخیص داده شد، در حالی از بین گروهی که به بیماری تنفسی غیر کووید-۱۹ مبتلا شده بودند ابتلای ۷۲ بیمار(۰.۰۲۵٪) تشخیص داده شد.
محققان دریافتند که یک، سه و شش ماه پس از عفونت، خطر تشخیص دیابت نوع ۱ برای افراد مبتلا به کووید در مقایسه با افراد مبتلا به عفونتهای تنفسی غیرکووید به طور قابلتوجهی بیشتر است.
نتایج مشابهی در مورد بیماران در گروه سنی نوزاد تا ۹ سال و ۱۰ تا ۱۸ سال گزارش شد.
پروفسور دیویس میگوید: خانوادههایی که در معرض خطر بالای ابتلا به دیابت نوع ۱ در فرزندان خود هستند، باید به طور ویژه نسبت به علائم دیابت پس از کووید-۱۹، توجه داشته باشند.
ممکن است در ماهها تا سالهای آینده شاهد افزایش قابل توجهی در این بیماری باشیم.
این یافتهها در مجله Jama Network Open منتشر شده است.
انتهای پیام