به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ارتش کره جنوبی اعلام کرد که این موشک بالستیک کوتاه برد بوده و درست قبل از ساعت ۷ صبح به وقت محلی از حوالی منطقه "تائچون" در پیونگیانگ شلیک شد و حدود ۶۰۰ کیلومتر (۳۷۳ مایل) در ارتفاع ۶۰ کیلومتری و سرعت ۵ ماخ پرواز کرد.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد: «پرتاب موشک بالستیک توسط کره شمالی یک اقدام تحریکآمیز جدی است که صلح و امنیت شبه جزیره کره و جامعه بینالمللی را تهدید میکند.»
این بیانیه افزود: پس از پرتاب این موشک، «کیم سونگ-کیوم» رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی و «پل لاکامرا» فرمانده نیروهای آمریکایی در کره جنوبی درخصوص این وضعیت گفتوگو کردند و بر آمادگی خود جهت پاسخ به هرگونه تهدید یا تحریک از سوی کره شمالی تاکید کردند.
شورای امنیت ملی کره جنوبی جلسه اضطراری را برای گفتوگو درخصوص انجام اقدامات لازم تشکیل داد و پرتاب موشک بالستیک توسط کره شمالی را به عنوان "نقض آشکار" قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین به عنوان "تحریکی غیرقابل توجیه" محکوم کرد.
دفتر ریاستجمهوری کره جنوبی اعلام کرد یون سوک-یول، رئیس جمهوری این کشور که اواخر روز شنبه از سفر انگلیس، ایالات متحده و کانادا به سئول بازگشت، از پرتاب این موشک توسط کره شمالی مطلع شد.
یاسوکازو هامادا، وزیر دفاع ژاپن هم گفت، این کشور تخمین زده است که موشک شلیک شده به حداکثر ارتفاع ۵۰ کیلوکتری رسیده و احتمال میرود که در مسیر نامنظمی پرواز کرده باشد. وی افزود که این موشک خارج از منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن بوده است.
هامادا با اشاره به "سرعت بیسابقه" کره شمالی در پرتاب موشکها گفت: اگر موشکهای کروز را هم حساب کنیم، این نهمین موشکی است که کره شمالی پرتاب کرد.
وی ضمن تاکید بر آنکه ژاپن از طریق سفارت کره شمالی در پکن نسبت به موشک پرتاب شده اعتراض خواهد کرد، عنوان داشت: «اقدام کره شمالی یک تهدید برای صلح و امنیت کشور ما، منطقه و جامعه جهانی محسوب میشود و این اقدام کره شمالی همزمان با جنگ پیشآمده در اوکراین غیرقابل بخشش است.»
این اقدام کره شمالی پس از آن صورت گرفت که ناو هواپیمابر آمریکایی یواساس رونالد ریگان و ناوهای همراه در شهر بندری "بوسان" در کره جنوبی پهلو گرفتند تا رزمایشهای مشترکی را با نیروهای کره جنوبی به مدت چهار روز از تاریخ ۲۶ الی ۲۹ سپتامبر انجام دهند.
همچنین، کامالا هریس، معاون جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قرار است در روزهای آتی به منطقه سفر و با روسای کشورهای ژاپن و کره جنوبی دیدار کند.
پس از آنکه در سال جاری میلادی برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ کره شمالی تعداد بیسابقهای از آزمایشهای موشکی را انجام داد، آمریکا و کره جنوبی اعلام کردند که رزمایشهای مشترک خود را جهت "بازدارندگی" پیونگیانگ ارتقاء خواهند داد.
انتهای پیام