عبدالرضا فرجیراد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سفر رییسجمهور به نیویورک و فرصت حضور در مجمع عمومی سازمان ملل و دیدار با رهبران جهان گفت: این سفر فرصت خوبی است برای همه کشورها که با روسای کشورهای دیگر از نزدیک تعامل داشته باشند. برای ایران هم فرصت خوبی است به ویژه که در این سفر مساله هستهای ایران هم به نحوی با توجه به صحبتهای دبیرکل سازمان ملل بعد از مساله اوکراین پررنگ شده است. از این رو از این فرصت برای بیان مواضع و تاکید بر آنها استفاده شد.
وی با اشاره به دیدار رییسجمهور با امانوئل مکرون اظهار کرد: همانطور که شاهد بودیم یکی از محورهای مهم این دیدار مساله برجام و مذاکرات وین و اختلاف بر سر حل و فصل سوالات آژانس بود که باید دید آخرین تصمیمات در این باره چیست و آیا از آن گرهگشایی میشود یا خیر
این کارشناس مسایل بینالملل تصریح کرد: باید امیدوار بود ابتکارعملهایی را در این رابطه بعد از سفر نیویورک به شکلی مفید شاهد باشیم.
فرجیراد اظهار کرد: امیدواریم با پالسهایی که داده شده است، مذاکرات ایران و آژانس برای حل سوالات باقیمانده انجام شود. ایران تاکید دارد که اگر این پرونده بسته شود در اجرا و بازگشت همه طرفها به برجام راهگشا خواهد بود. انتظار نداریم بگویند در این تاریخ وزیران خارجه برای بازگشت به برجام دیدار می کنند همین که زمینه اجرا و توافق فراهم شود مثبت است.
این کارشناس مسایل بینالملل درباره موضوعاتی که در دیدارها و سخنرانی رییس جمهور مورد تاکید و توجه بوده است گفت: مساله عراق و بحران سیاسی در این کشور که در حال اوجگیری است، مسایل ترکیه و قفقاز، موضوعات میان ایران و پاکستان و نیز مساله افغانستان از جمله موضوعاتی است که با توجه به سیاستهای دولت سیزدهم مورد توجه است.
وی با اشاره به مساله هستهای و خساراتی که خروج آمریکا از برجام به ایران وارد کرده است تاکید کرد که «حقوق و شرایط ایران برای بازگشت به برجام باید در نظر گرفته شود؛ چراکه توافق در دسترس است».
فرجی راد خاطرنشان کرد: موضوعی که همواره در نگاه ایران مورد اهمیت بوده است، تاکید بر همکاریهای منطقهای به ویژه در جنوب ایران و در منطقه خلیج فارس برای ایجاد امنیت پایدار بوده است که متاسفانه از سوی قدرتهای بزرگ مورد تعرض و دخالت قرار گرفته است. ایران بارها اعلام کرده است که مسایل و مشکلات منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل و فصل شود.
وی محور عدالت بینالمللی با تاکید بر اینکه به مسایل حقوق بشر نباید یک طرفه نگاه و برخورد شود یا انتخابی باشد را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: در این مساله رویکرد سازمان نقش مهمی در این رابطه دارد. لزوم پرهیز از استانداردهای دوگانه در برخورد با مسایل حقوق بشری و برپایی عدالت در جهان نیز موضوع مهمی است.
انتهای پیام