به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه تلگراف، بر اساس برآورد سازمان سیآیای (CIA)، محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی اجازه قتل و قطعه قطعه کردن جمال خاشقجی، روزنامهنگار واشنگتنپست و منتقد سعودی را در سال ۲۰۱۸ صادر کرده و از آن زمان بن سلمان به انگلیس سفر نکرده است.
گزارشهای منابع سعودی حاکی از آن بوده که محمد بن سلمان این هفته در لندن خواهد بود اما رویترز گزارش داد که به جای ولیعهد سعودی، شاهزاده ترکی الفیصل در مراسم تشییع جنازه الیزابت دوم، ملکه انگلیس شرکت خواهد کرد.
انگلیس علاوهبر روابط دیپلماتیک کامل با عربستان سعودی، روابط تجاری و امنیتی مهمی دارد و همین موضوع زمینه را طوری فراهم میکند که ولیعهد عربستان سعودی به طور خودکار یکی از مدعوین باشد.
با این حال، پس از قتل جمال خاشقجی، از بن سلمان به عنوان یک چهره "مطرود" در غرب یاد میشود و همچنین این کشور را به دلیل جنایتش علیه یمن محکوم کردهاند.
کارزارهای حقوق بشری معتقدند که دعوت سران سعودی به مراسم تشییع جنازه ملکه الیزابت بهمثابه "ماستمالی کردن سوابق حقوق بشری این کشور" است.
رهبران جهان اوایل این هفته جهت شرکت در مراسم تشییع جنازه ملکه الیزابت (روز دوشنبه در تالار وستمینستر) وارد لندن شدند. از میان صدها نفری که نسبت به ملکه ادای احترام کردند، میتوان به جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا و جیل بایدن، بانوی اول این کشور اشاره کرد. براساس گزارش بیبیسی، اولنا زلنسکا، بانوی اول اوکراین به عنوان نماینده کشورش دیداری با خاندان سلطنتی داشت.
روسیه، بلاروس، میانمار، سوریه، کره شمالی و ونزوئلا از جمله کشورهایی هستند که رهبرانشان به این مراسم دعوت نشدهاند. از چین وانگ کیشیان، معاون رئیسجمهور به عنوان نماینده شی جینپینگ به این مراسم میرود.
روسیه و بلاروس هر دو به دلیل حمله مسکو به کییف اوایل سال جاری میلادی تحریم شدند. انگلیس به عنوان بخشی از تلاشهای غرب جهت منزوی کردن روسیه و ضربه به اقتصاد این کشور، تحریمهایی را علیه مسکو اعمال کرد. بلاروس، همسایه روسیه نیز به دلیل حمایت از جنگ روسیه-اوکراین و انجام اقداماتی جهت تسهیل حمله مسکو به کییف مورد هدف انگلیس قرار گرفت. براساس گزارش اسکای نیوز، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه عدم دعوت از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه به مراسم تشییع جنازه ملکه انگلیس را "عمیقا غیراخلاقی" خواند.
براساس گزارش رویترز، از آنجایی که سوریه و ونزوئلا روابط دیپلماتیک با انگلیس ندارند، دعوتنامهای جهت شرکت در این مراسم را دریافت نکردند. انگلیس در سال ۲۰۱۱ سفارتش را در خاک سوریه بست.
همچنین در سال ۲۰۱۹، انگلیس در به رسمیت شناختن «خوآن گوایدو» اپوزیسیون ونزوئلا به آمریکا پیوست و از پذیرفتن نیکولاس مادورو، به عنوان رئیسجمهوری ونزوئلا خودداری کرد.
طالبان پس از یک سال بازگشت به عرصه قدرت همچنان تقلا میکند تا جامعه جهانی او را به رسمیت بشناسد. سفیر انگلیس در سازمان ملل ماه گذشته میلادی گفت که وضعیت در افغانستان همچنان "حیاتی" میباشد و وضعیت حقوق بشر "نگران کننده" است.
پس از آنکه ارتش نظامی میانمار طی کودتایی خشونتآمیز قدرت را در دست گرفت، انگلیس با همکاری ایالات متحده و کانادا تحریمهای جدید را علیه میانمار اعمال کرد.
براساس گزارش تلگراف، از کره شمالی، نیکاراگوئه و ایران سفیران این کشورها میتوانند در این مراسم حضور پیدا کنند.
انگلیس سال گذشته به قدرتهای غربی پیوست و در این راستا "نقض حقوق بشر در کره شمالی و برنامههای تسلیحاتی" این کشور را محکوم کرد. انگلیس همچنین کره شمالی را به عنوان یکی از "خودکامهترین و سرکوبگرترین رژیم" معرفی کرد. در ماه ژوئن، انگلیس از چین و روسیه به دلیل وتو کردن تحریمهای سازمان ملل متحد علیه کره شمالی انتقاد کرد.
پس از انتخابات سال گذشته نیکاراگوئه، دولت انگلیس روند این انتخابات را محکوم کرد و آن را "نه آزاد و نه عادلانه" خواند. دولت انگلیس پس از این انتخابات تعدادی از سیاستمداران نیکاراگوئه را تحریم کرد.
انتهای پیام