مجید درگی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ضرورت ایجاد بانک ژن حیات وحش در البرز اظهار کرد: با توجه به تنوع گونههای جانوری البرز، نیاز ایجاد بانک ژن حیات وحش در این استان احساس میشود.
وی ادامه داد: با ایجاد این بانک ژن هر محیط بانی در هر نقطه از حیات وحش استان با لاشه جانوری مواجه شود، این امکان وجود دارد که نمونه برداری انجام و نمونه را برای بانک ژن استان بفرستد.
وی افزود: علاوه بر این، در بسیاری از مواقع محیط بانها از متخلفان گوشت حیوان ضبط می کنند ولی گاهی برای تشخیص آن گوشت که آیا گونه وحشی است یا اهلی دچار مشکل میشوند که با تشکیل بانک ژن این مساله نیز حل و برخورد با متخلفان با سرعت و دقت بیشتری صورت خواهد گرفت.
این مسئول با اشاره به ماهیت بانک ژن توضیح داد: در بانک ژن نمونههای گیاهی و جانوری به نحوی بایـد ثبـت و نگهـداری شوند که بازیابی اطلاعات و دسترسـی بـه نمونـههـا بـه سـادگی بـرای محقـق امکانپذیر باشد تا بتوان از آنها به عنوان اسنادی برای انجام مطالعات زیست شناختی استفاده کرد.
وی تاکید کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیت مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی این اتفاق هر چه زودتر بیفتد.
طاعون نشخوارکنندگان کوچک امسال وارد گلهها شده است
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در طالقان اشاره کرد و گفت: برخی در اظهار نظرهای غیر علمی خود قائل به این بودند که این ویروس امسال وارد گلههای حیات وحش نشده و در لاشه کل و بزهایی که سال گذشته بر اثر ابتلا به این ویروس در طبیعت باقی مانده بودند، نهفته مانده و امسال مجددا به گلهها منتقل شده است.
این مسئول با رد کامل این ادعا توضیح داد: اول اینکه ویروس طاعون نشخوارکنندگان کوچک بیش از سه روز در طبیعت باقی نمی ماند و به هیچ عنوان امکان انتقال این ویروس از لاشه به حیوان دیگر وجود ندارد.
درگی تاکید کرد: قطعا این ویروس امسال و از گلههای دامهای اهلی غیرمجازی که در مراتع و عرصههای طبیعی طالقان وارد شدهاند به به کل و بزها منتقل شده است.
مدیرکل محیط زیست استان البرز در پاسخ به تعداد تلفات این بیماری در استان گفت: خوشبختانه طی چند هفته اخیر این بیماری به شدت فروکش کرده و طی چند روز اخیر حتی یک لاشه جدید هم شناسایی نشده است.
وی افزود: هرچند نمی توان آمار دقیقی از تلفات این بیماری ارائه داد ولی تا کنون حدود ۱۳۰ رأس کل و بز بر اثر ابتلا به این بیماری تلف شده است.
درگی در ادامه گفت: حدود ۷۰ درصد تلفات امسال این بیماری بزغالههایی هستند که پیش بینی میشود بر اثر سیل از گله و مادر خود جدا شده و به دلیل شوک و تضعیف قوای بدن به بیماری مبتلا و در نهایت تلف شدند.
به گفته مدیرکل محیط زیست البرز؛ بدون شک اگر شیوع این بیماری با سیل همراه نبود، تعداد تلفات بسیار کمتر از آمار فعلی میشد.
وی ادامه داد: با توجه به تجربه سالهای گذشته به نظر میرسد تنها راه جلوگیری از شیوع این بیماری در حیات وحش، جلوگیری از ورود گلههای غیر مجاز به عرصههای طبیعی، نظارت بر ورود دامهای با مجوز و پروانه به این عرصهها و واکسیناسیون صددرصد آنها است.
وی با بیان اینکه دامپزشکی و اداره کل منابع طبیعی نقش به سزایی در پیشگیری از این ویروس در گلههای حیات وحش دارند، توضیح داد: در پروتکلهای دامپزشکی واکسیناسیون ۷۵ درصد گله ایمنی لازم را ایجاد میکند و لازم نیست تک تک دامها واکسینه شوند.
وی اظهار کرد: در شهرستان طالقان ۸۵ هزار رأس دام غیر از دامهای عبوری وجود دارد که در برنامه واکسیناسیون دامپزشکی باید بین ۵۵ تا ۶۰ هزار راس آنها واکسینه شوند.
مدیرکل محیط زیست البرز ادامه داد: مشکل محیط زیست با ۲۵ هزار رأسی است که در برنامه واکسیناسیون قرار ندارند و به دلیل تداخلی که با حیات وحش دارند خطر آفرین هستند.
وی تاکید کرد: با این اوصاف باید پوشش واکسن در خصوص این بیماری را به صد در صد رساند تا از ابتلای حیات وحش به این بیماری جلوگیری کنیم.
انتهای پیام