به گزارش ایسنا، آتشنشانی یکی از مشاغل سخت محسوب میشود و آتشنشانان در طول سال و ماه بارها با خطرات بسیار زیادی مواجه هستند که حیات آنها را تهدید میکند، شاید اکثر افراد گمان کنند آتشنشانی تنها وظیفه اطفای حریق را برعهده دارد اما باید گفت هرجا حادثهای رخ دهد آتشنشانان برای کمکرسانی حضور مستمر دارند مانند آنچه در حادثه متروپل آبادان شاهد بودیم.
خاطره تلخ آتشسوزی و ریزش ساختمان پلاسکو هنوز از یادها فراموش نشده، در این حادثه آتش نشانان با تلاش بسیار سعی کردند مردم و همنوعان خود را از حریق نجات دهند اما متاسفانه تعداد زیادی از این نیروهای فداکار با ریزش ساختمان زیر آوار محبوس شده و به شهادت رسیدند.
شاید پس از این حادثه تلخ بود که فداکاری و ایثار آتشنشانان بیش از گذشته مورد توجه، تقدیر و ستایش همگان قرار گرفت اما برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی باید به دنبال راه چاره بود، متاسفانه آتشنشانی شهرکرد از داشتن تجهیزاتی همچون نردبان بلند محروم است و در این صورت اگر در طبقات بالایی ساختمانی حادثهای رخ دهد و امکان امدادرسانی از داخل ساختمان نیز وجود نداشته باشد جان افراد بسیاری در معرض خطر قرار میگیرد.
آتشنشانان جلوههای زیبایی از ایثار و جهاد را به نمایش میگذارند
منصور علیپور_معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتشنشانی شهرکرد در گفتوگو با ایسنا درخصوص سختی کار آتشنشانان، اظهار کرد: کار آتشنشانی از جمله مشاغل زیانآور است و از حدود سه تا چهار سال گذشته نیز سختی کار شامل حال افراد شاغل در این حرفه شده است.
وی افزود: آتشنشانان همواره در هنگام بروز حوادث در خط مقدم قرار دارند که این حوادث نیز دارای طیف وسیعی است و تمامی حوادث شیمیایی، فیزیکی، آتشسوزی و حتی حوادث میکروبیولوژی نیز در این طیف وجود دارند که شرایط بسیار سختی را برای آتشنشانان ایجاد میکنند.
علیپور ادامه داد: با توجه به سختی بالای کار آتشنشانان و رویارویی آنها با انواع حوادث در طول زمان اشتغال متاسفانه در بسیاری از موارد مشاهده میشود این افراد در پایان سنوات کار نیز عمر طولانی ندارند چراکه با سختی کار بسیاری مواجه هستند و به همین دلیل نیز آتشنشانی از مشاغل سخت و زیانآور به شمار میآید.
معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتشنشانی شهرکرد عنوان کرد: با توجه به سختیهای فراوانی که شغل آتشنشانی به همراه دارد تنها افرادی میتوانند در این حرفه به مردم خدمت کنند که با عشق و علاقه شغل خود را انتخاب کرده باشند درغیر این صورت و بدون داشتن عشق به آتشنشانی افراد قادر نیستند مدت زیادی در این حرفه باقی بمانند چراکه در طول ماه و سال حوادث بسیار زیادی احتمال دارد رخ دهد که پشت سر گذاشتن هرکدام از این حوادث برای انسان دشواریهای خاص خود را به همراه دارد.
وی اضافه کرد: آتشنشانان در حوادث مانند فرشتگان نجات عمل میکنند و با از خودگذشتگی و ایثار جان دیگر افراد را به قیمت در خطر افتادن خود و با وجود کافی نبودن تجهیزات نجات میدهند، با یک مقایسه ساده با نیروهای امدادی و آتشنشانان سایر کشورها نیز میتوان به ایثار و عشق به همنوع که آتشنشانان ایرانی دارند پی برد درواقع در بسیاری از کشورهای دنیا امدادگران در صحنههایی که ممکن است جان آنها در معرض خطر باشد ورود پیدا نمیکنند اما آتشنشانان ایرانی در حوادث برای نجات جان دیگر افراد از یکدیگر سبقت میگیرند.
علیپور تصریح کرد: قهرمانان بسیاری در میان آتشنشانان وجود داشته که پس از نجات افراد از دل حریق حتی کپسول تنفسی خود را نیز به فرد آسیبدیده داده و به همین دلیل نیز مشکلاتی برای شخص آتشنشان ایجاد شده و سلامتی او در معرض خطر قرار گرفته است و این موضوعات همگی بیانگر ایثار موجود در میان آتشنشانان است و نشان میدهد تنها عشق کمک به دیگران است که میتواند افراد را در این حرفه ثابتقدم نگه دارد.
معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتشنشانی شهرکرد با اشاره به فداکاری و ایثاری که در زمان جنگ تحمیلی درمیان رزمندگان ایرانی وجود داشت، یادآور شد: این ایثار و فداکاری تنها مختص زمان دفاع مقدس نبوده امروز نیز افرادی همچون آتشنشانان با حضور در صحنههای خطر و نجات جان و مال دیگر افراد جلوههای زیبایی از ایثار و جهاد را به نمایش میگذارند.
کمبود نیرو بازخورد کار را کاهش دهد
رضا صفرپور_یکی از آتشنشانان چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: زمانی که بنده وارد حرفه آتشنشانی شدم متوجه شدم برعکس تصوراتی که در گذشته داشتم آتشنشانی تنها یک شغل نیست بلکه سراسر عشق است و این عشق کمک به همنوعان موجب شد بیش از پیش به شغل خود علاقه پیدا کنم.
وی افزود: شرایط سخت شغل آتشنشانی برای افراد جامعه ملموس نبود تا زمانی که حادثه ساختمان پلاسکو رخ داد و با توجه به اینکه در این حادثه تعداد زیادی از آتشنشانان به شهادت رسیدند این شغل مورد توجه بیشتری قرار گرفت.
صفرپور ادامه داد: تنها وظیفه آتشنشانان حضور در حوادث مربوط به حریق و خاموش کردن آتش نیست بلکه ۷۲ شرح وظایف مانند امداد و نجات، تصادفات جادهای، کار در ارتفاع و... در این شغل وجود دارد اما تنها موضوعات مربوط به اطفای حریق در جامعه پررنگ و شناختهشده است در حقیقت میتوان گفت در هر حادثهای که افراد نیازمند کمک باشند نیروهای آتشنشانی وارد عمل میشوند.
این آتشنشان چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: با وجود اقدامات بسیار موثری که مسئولان در حوزه آتشنشانی داشتهاند اما همچنان اولین موضوعی که دارای اهمیت است و باید مدنظر مسئولان قرار بگیرد تامین نیرو است، در آتشنشانی شهرکرد موضوع کمبود نیرو به شدت احساس میشود، در شغل آتشنشانی با توجه به شرایط ویژهای که وجود دارد کمبود نیرو میتواند بازخورد کار را کاهش دهد.
وی اضافه کرد: از موضوعات بسیار مهم دیگر که در آتشنشانی شهرکرد وجود دارد کمبود نردبانهای بلند آتشنشانی است و با توجه به وجود ساختمانهای بلند در شهرکرد کمبود بالابرهای آتشنشانی میتوند خطرآفرین باشد، به روز کردن آموزشها نیز از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
اختصاص یک دستگاه نردبان بلند آتشنشانی از مصوبات سفر رئیس جمهور است
عنایتالله رهنورد_ رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در این شهر پنج ایستگاه آتشنشانی وجود دارد، اظهار کرد: براساس چارت سازمانی که مطابق با استانداردهای روز جهانی است باید درمجموع ۱۲۷ نیروی اداری و عملیاتی در آتشنشانی وجود داشته باشند اما مجموع نیروهای حاضر در آتشنشانی شهرکرد ۶۰ نفر است.
وی افزود: مکاتبات و پیگیریهای لازم جهت جذب نیرو در سازمان آتشنشانی شهرکرد صورت گرفته اما تاکنون مجوز لازم اخذ نشده است که با توجه به رایزنیهای انجام شده امیدواریم در آینده نزدیک مجوز جذب ۲۰ نفر نیرو جدید از سازمان شهرداریها دریافت شود.
رهنورد با بیان اینکه شهر شهرکرد به سمت ساخت ساختمانهای بلند حرکت کرده است، ادامه داد: این موضوع در محلات منظریه کاملا قابل مشاهده است، در شهرکرد حدود ۱۰۰۰ ساختمان بلند وجود دارد که اگر در طبقات بالایی این ساختمانها حادثهای رخ دهد کار امدادرسانی بسیار دشوار میشود چراکه متاسفانه نردبان بلند آتشنشانی در شهرکرد وجود ندارد و احتمال دارد به دلیل حجم بالای حریق امکان امدادرسانی از داخل ساختمان نیز وجود نداشته باشد.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد عنوان کرد: خوشبختانه در سال جاری و طی سفر ریاست جمهوری به چهارمحال و بختیاری تامین نردبان بلند آتشنشانی یکی از مصوبات اصلی سفر بود که درحال حاضر نیز رایزنیهای لازم جهت تامین این نردبان درحال انجام است؛ در سفر رئیس جمهور نیز دستگاههای متولی مانند وزارت کشور و سازمان شهرداریها متعهد شدهاند که تا پایان سال ۱۴۰۱ نردبان بلند آتشنشانی را برای استان تامین کنند.
وی با اشاره به قیمت بالای نردبان بلند آتشنشانی، اضافه کرد: این تجهیزات حدود ۶۰ میلیارد قیمت دارند و به همین دلیل امکان خرید و تهیه آن توسط شهرداری شهرکرد وجود ندارد بنابراین با تلاشهای بسیار اختصاص یک دستگاه نردبان بلند آتشنشانی در سال جاری جزو مصوبات سفر ریاست جمهوری قرار گرفت و امیدواریم در سال جاری مشکل نبود نردبان بلند در استان رفع شود.
رهنورد تصریح کرد: در سایر تجهیزات آتشنشانی شهرکرد نیز برخی کمبودها وجود دارد برای مثال عمر مفید تجهیزات آتشنشانی و به ویژه ماشینآلات ۱۰ سال است اما ناوگان آتشنشانی شهرکرد بیش از ۱۰ سال عمر دارند و فرسوده محسوب میشوند اما با توجه به اینکه این ناوگان مشکلی ندارند امکان استفاده از آنها وجود دارد و مشکل اساسی در تجهیزات نبود نردبان بلند است.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد یادآور شد: برای به روزرسانی آموزش نیروهای این سازمان برنامهریزیهای بسیاری صورت گرفته و در این زمینه مشکلی وجود ندارد برای مثال اجرای مانور یکی از این برنامهها است، آموزشهای ابتدایی نیز به صورت روزانه انجام میشود همچنین برای آموزشهای در سطح بالاتر سعی میشود از استانهای اصفهان و تهران مربیانی به چهارمحال و بختیاری دعوت شوند تا نیروهای آتشنشانی شهرکرد از اطلاعات این افراد بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: خوشبختانه در سال جاری حوادث رخ داده در شهرکرد حدود ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است اما در مجموع سالیانه نزدیک به ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ عملیات از جمله عملیات امداد و نجات شامل تصادفات، حوادث آسانسور، سقوط از ارتفاع و چاه و... همچنین عملیاتهای اطفای حریق در آتشنشانی شهرکرد انجام میشود.
انتهای پیام