مهدی جعفری، امروز یکشنبه ۲۷ شهریور در نشست دست اندرکاران جشنواره ملی زرشک با استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: معیشت ۵۰ هزار خانوار استان با زرشک گره خورده است.
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به تولید ۹۸ رصد زرشک کشور در خراسان جنوبی، بیان کرد: بر آن شدیم با توجه به اهمیت این محصول، جشنواره ملی زرشک را برگزار و از کمک بخش دولتی و بخش خصوصی برای اولین بار در راستای برگزاری این جشنواره استفاده خواهیم کرد تا به اهداف مورد نظر دست یابیم.
وی تصریح کرد: خراسان جنوبی دارای رتبه یک سطح زیرکشت دائمی زرشک در جهان بوده و زرشک خراسان جنوبی قدمتی ۲۵۰ ساله دارد.
جعفری بیان کرد: شهرهای قائنات، زیرکوه، درمیان و بیرجند بیشترین تولید زرشک خراسان جنوبی را به خود اختصاص دادهاند و ارزش ریالی محصول زرشک خراسان جنوبی ۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره ملی زرشک در استان، افزود: از جمله اهداف این جشنواره معرفی زرشک، کمک به معیشت و فروش کمک به افزایش قیمت فروش، ایجاد دغدغه بین مسئولان به منظور حمایت از این محصول ارزشمند و غیره است.
جعفری با بیان اینکه هویت استان خراسان جنوبی به محصول زرشک گره خورده است، بیان کرد: درخواست داریم تا تشکلی معرفی شود تا زرشک استان با بستههای منظم و دقیق از استان خارج شوند و دارای مجوز باشد و به میزان تقاضا زرشک از استان صادر شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به زمان برگزاری جشنواره ملی زرشک اظهار کرد: زمان برگزاری این جشنواره ۲۱ تا ۲۷ مهر در پنج شهرستان بیرجند، درمیان، زیرکوه و قاین و سربیشه خواهد بود و افتتاحیه در قاین و یا زیرکوه و مراسم اختتامیه در بیرجند برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: در حاشیه برگزاری این جشنواره برنامههای مختلفی از جمله جشن فرهنگ سرا، همایش علمی، استارتاپ زرشک، نمایشگاههای مرتبط و دانش بنیان، تورهای گردشگری، رویداد شعر زرشک و کلنگ زنی شهرک تخصصی زرشک با حضور مسئولان کشوری و سفرا اجرا میشود.
جعفری با اشاره به اینکه درخواست داریم ۱۵ مهرماه به عنوان روز ملی زرشک در تقویم رسمی کشور به ثبت برسد، بیان کرد: محصول زرشک استان در حاشیه جام جهانی قطر طی برگزاری نمایشگاهی ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به تشکیل کمیتههایی برای راهبردی سازی برنامههای جشنواره، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت و زیرساختهای همه نهادها، نقش آفرینی بخش خصوصی، ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره ملی زرشک، هموار کردن ساختارهای ملی و توجه به ارکان اقتصاد، فرهنگ، رسانه و علمی و نوآوری در برنامههای جشنواره ملی زرشک از جمله مهمترین راهبردهاست.
انتهای پیام