به گزارش ایسنا، تالیف و گردآوری این کتاب به عهده دبیرخانه کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بوده و احسان شمسی گوشکی و ژیلا صدیقی، نظارت علمی این کتاب را بر عهده داشتند.
در این کتاب در ۶ بخش «اسناد مرتبط با فعالیتهای کارگروه/کمیتههای اخلاق در پژوهش»، «اسناد مربوط به پژوهشهای مرتبط با انسان»، «اسناد مربوط به پژوهشهای تحت نظارت سازمان غذا و دارو»، «اسناد مربوط به کار با حیوانات آزمایشگاهی»، «اسناد مربوط به اشتراکگذاری و انتشار آثار پژوهشی» و «سایر اسناد ملی و بینالمللی مرتبط» تالیف شده است.
در این کتاب، اسنادی مانند راهنمای کارآزماییهای بالینی در جمهوری اسلامی ایران، پژوهش بر سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، پژوهشهای علوم پزشکی مرتبط با ایدز، راهنماهای داروهای تحقیقاتی، راهنمای مطالعات فرآوردههای بیولوژیک مانند واکسن، کارآزماییهای بالینی بیماری کووید-۱۹، ساخت واکسن کووید-۱۹، استفاده از حیوانات آزمایشگاهی و ... گردآوری شدهاند.
در مقدمه این کتاب آمده است:
اگرچه استانداردهای اخلاق در پژوهش توسط نهادهای مختلف بینالمللی ارائه میشوند، بسیاری از کشورها ازجمله ایران بر اساس شرایط ویژه خودشان به تدوین و تصویب راهنماها و مستندات ملی اقدام میکنند. در این راستا و با توجه به نیاز موجود، کتاب «مجموعه قوانین، دستورالعملها و راهنماهای اخلاق در پژوهشهای زیستپزشکی ایران» به عنوان مرجعی معتبر برای دسترسی به مستندات ملی مرتبط گردآوری شده است.
انتهای پیام