آیین پیادهروی اربعین از مناسک قدیمی مذهب تشیع است که با شبیهسازی کاروان کربلا پس از عاشورا، نوعی لبیکگویی شیعیان نسلهای پسین به پیشگاه حضرت امام حسین (ع) به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا، مردم عراق که پدران آنها میزبانان چندان سربلندی برای فرزندان رسولالله (ص) نبودند، گویی به جبران این ضعف تاریخی، چنان در میزبانی زائران امام سوم شیعیان شوق دارند که گاهی انسان را به حیرت وا میدارد.
در این میان، هر کس به وسع توان خود سعی میکند از فرصت این خوان نعمت بهره گیرد. برخی با توان مالی خویش و برخی هم گاه با دست خالی و امکانات اولیه، اما با دلی دریایی. این یعنی اینکه اولا میزبانی اربعین در ید اختیار دولتها نیست و دیگر اینکه نیازهای ضروری زائران فقط خورد و خوراک نیست.
علاوهبر موکبهایی که در زمینه تأمین غذا و نیز جای استراحت فعال هستند، برخی با تأمین امکان شستوشو و اتوی لباس، خیاطی، واکس و کفاشی، دیگر ضرورتهای بهداشتی، ماساژ و سایر نیازمندیهای حوزه سلامت و حتا گاهی با یک باد زدن ساده، به زائران و راهیان کربلا خدمت میکنند.
از کودکی که با یک مشک سنتی کوچک در مسیر زائران میایستد تا آنکه با اهدا یک عدد سیب، یک دانه شیرینی، یک نخ سیگار، یک قاچ هندوانه، امکان شارژ موبایل، آب برای وضو یا به شراکت گذاشتن جای خواب و استحمام خود به این قافله میپیوندد، هر یک گاه تمام داراییشان است که به ایثار گذاشتهاند.
در تصویرهای زیر به نمونههایی از خدمات برشمرده، به روایت خبرنگار ایسنا، میپردازیم:
انتهای پیام