در نشست سمرقند؛

پوتین در دیدار با شی از موضع پکن در خصوص بحران اوکراین قدردانی کرد

رئیس‌جمهوری روسیه امروز (پنج‌شنبه) در حاشیه نشست سمرقند ازبکستان با رئیس‌جمهوری چین ملاقات کرده و از "موضع متعادل" پکن در خصوص بحران اوکراین قدردانی کرده و گفت نگرانی‌های پکن در این رابطه را درک می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای در نشست با شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین گفت: ما از موضع متعادل دوستان چینی در ارتباط با بحران اوکراین بسیار قدردانی می‌کنیم. ما سؤالات و نگرانی‌های شما را در این مورد درک می‌کنیم، البته در جلسه امروز به تفصیل موضع خود را در این مورد توضیح خواهیم داد؛ اگرچه قبلاً در این مورد صحبت کرده‌ایم.

پوتین همچنین گفت، مسکو تحریکات آمریکا و کشورهای زیرمجموعه‌اش در تنگه تایوان را محکوم می‌کند. او تاکید کرد: ما در عمل قاطعانه به اصل چین واحد پایبند هستیم و تحریکات ایالات متحده و کشورهای تحت امرش در تنگه تایوان را محکوم می‌کنیم.

ولادیمیر پوتین همچنین گفت، گردش تجاری بین روسیه و چین به رکوردهای جدیدی خواهد رسید و در آینده از ۲۰۰ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت. او افزود: روابط چندجانبه بین کشورهای ما به طور فعال در حال توسعه است. سال گذشته تجارت ۳۵ درصد افزایش یافت و از ۱۴۰ میلیارد دلار گذشت. در هفت ماهه اول سال جاری، حجم تجارت متقابل ۲۵ درصد دیگر افزایش یافت. من متقاعد شده‌ام که تا پایان سال به رکوردهای جدیدی خواهیم رسید و در آینده نزدیک، همانطور که توافق شد، گردش مالی سالانه تجاری را به ۲۰۰ میلیارد دلار یا بیشتر خواهیم رساند.

او افزود: اکنون وظیفه، تضمین تقویت سازمان همکاری شانگهای به عنوان بستری برای تعامل سازنده و فعال است. این سازمان شامل کشورهایی با سنت‌های فرهنگی و تمدنی متفاوت، دستورالعمل‌های سیاست خارجی و مدل‌های توسعه ملی است. با این حال، کار براساس اصول برابری و منفعت متقابل، احترام به حاکمیت یکدیگر و امتناع از مداخله در امور داخلی، امکان تبدیل این سازمان را به مکانیسمی موثر برای همکاری چندجانبه در یک دوره کوتاه تاریخی فراهم کرد.

رئیس‌جمهوری روسیه همچنین در دیدار با شی گفت، سیاست خارجی دو کشور در پیگیری ثبات جهانی و منطقه‌ای نقش مهمی ایفا می‌کند. به گفته او، روسیه و چین براساس قوانین بین‌المللی و نه براساس برخی قوانین ابداع شده، طرفدار تشکیل نظم جهانی هستند.

پوتین گفت: روسیه و چین به تقویت روابط مشارکت استراتژیک جامع ادامه می‌دهند.

پوتین گفت: همکاری‌های بین دولتی روسیه و چین را می‌توان یک الگو در نظر گرفت. سیاست خارجی مسکو و پکن نقش کلیدی در تضمین ثبات جهانی و منطقه‌ای ایفا می‌کند. ما مشترکاً از تشکیل یک نظم جهانی عادلانه، دموکراتیک و چند قطبی براساس قوانین بین‌الملل و نقش مرکزی سازمان ملل متحد دفاع می‌کنیم و نه براساس قوانینی که کسی مطرح کرده و می‌خواهد بر دیگران تحمیل کند، حتی بدون توضیح اینکه آنها چه هستند.

ولادیمیر پوتین همچنین در اجلاس سران روسیه، چین و مغولستان تاکید کرد: کشورهای ما رویکردهای مشترکی در مورد اکثر مسائل مبرم در عرصه بین‌المللی دارند. ما همچنین خواستار تسویه حساب‌های مالی به پول ملی و تشویق همکاری تجاری هستیم. سهم پرداخت روسیه – چین به ارزهای ملی به ۲۷.۵ درصد افزایش یافته است.

رئیس‌جمهوری چین هم در نشست امروز گفت کشورش آماده ایفای نقش رهبری همراه با مسکو برای قرار دادن جهان در حال تغییر در مسیر توسعه پایدار است. او تاکید کرد: در مواجهه با تغییرات عظیم زمان ما در مقیاس جهانی که در تاریخ اخیر بی‌سابقه است، ما آماده‌ایم تا با همکاران روسی خود متحد شویم تا نمونه‌ای از یک قدرت جهانی مسئول باشیم و نقشی پیشرو در قرار دادن جهانی به سرعت در حال تغییر، در مسیر توسعه پایدار و مثبت ایفا کنیم.

او همچنین تاکید کرد: در شرایط پاندمی کرونا، ما همچنان به برقراری تماس‌های استراتژیک موثر به ویژه از طریق تماس‌های تلفنی دوجانبه با روسیه ادامه دادیم.

رئیس جمهوری روسیه امروز به منظور شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای و برگزاری تعدادی نشست‌های دوجانبه در حاشیه این رویداد وارد شهر سمرقند در ازبکستان شد. سفر شی جینپینگ به ازبکستان هم اولین سفر خارجی او از زمان آغاز پاندمی کرونا در دو سال و نیم پیش به شمار می‌رود.

این نشست امروز و فردا (جمعه) برابر با ۱۵ و ۱۶ سپتامبر در سمرقند برگزار خواهد شد. رهبران کشورهای شرکت‌کننده در این نشست درباره طیف وسیعی از موضوعات از جمله تقویت پتانسیل این سازمان در تضمین امنیت و ثبات، تقویت روابط اقتصادی، اتصالات حمل‌ونقلی و همچنین جنبه‌های فرهنگی و انسانی گفت‌وگو خواهند کرد.

ولادیمیر پوتین به صورت جداگانه با همتایان خود از چین، ایران، پاکستان، قرقیزستان، ازبکستان، مغولستان و ترکیه دیدار دارد.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ میلادی تاسیس شد. هند، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان اعضای این سازمان هستند.

افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان اعضای ناظر این سازمان و جمهوری آذربایجان، ارمنستان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا شرکای گفت‌وگویی سازمان همکاری شانگهای هستند. در نشست سازمان همکاری شانگهای که سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی در شهر دوشنبه برگزار شد، روند عضویت ایران در این سازمان و اعطای جایگاه شرکای گفت‌وگویی به مصر، قطر و عربستان سعودی آغاز شد. امسال بلاروس رسما برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای به عنوان یک عضو کامل درخواست داده است.

براساس بیانیه کرملین، پوتین فردا هم با رهبران جمهوری آذربایجان، هند و ترکیه ملاقات خواهد داشت. او امروز با نخست‌وزیر پاکستان در خصوص مسائل گازی ملاقات کرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401062418498
  • خبرنگار : 71402