با معرفی اعضای شورای سیاستگذاری

جشنواره موسیقی فجر از پاشنه‌ آشیلش رها خواهد شد؟

در حالی که در سال‌های گذشته از حضور افراد تکراری در بدنه جشنواره موسیقی فجر به عنوان یک انتقاد جدی یاد می‌شد و در حقیقت این انحصار، تبدیل به پاشنه آشیلی برای جشنواره شده بود، چهارشنبه ـ ۲۳ شهریور ماه ـ با معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر، پس از مدت‌ها نام‌های جدیدی در این شورا به چشم می‌خورد که می‌تواند نشانه استمرار روندی نو با حضور چهره‌های جدید باشد.

به گزارش ایسنا، نادر مشایخی، سیدمحمد میرزمانی، بهزاد عبدی، حمیدرضا اردلان، محمدعلی مرآتی و محمد اله‌یاری فومنی (مدیرکل دفتر موسیقی) به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر معرفی شده‌اند.

این امر در حالی است که سال گذشته و در جریان سی‌وهفتمین دوره از جشنواره موسیقی فجر، مجید کیانی، داوود گنجه‌ای، حسن ریاحی، شاهین فرهت، احمد صدری و محمد الهیاری به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری معرفی شدند و در نهایت حسن ریاحی برای یازدهمین بار به عنوان دبیر جشنواره انتخاب شد.

نام‌هایی که تکرار زیاد آنها در نقش مقام‌های تصمیم‌گیرنده برای رویدادهای موسیقایی، این پرسش‌های جدی را به همراه داشت که آیا واقعا بضاعت موسیقی ایران تنها در حد همین چند نفر است؟ چگونه ممکن است در جریان سی‌وهفت دوره از برگزاری جشنواره موسیقی فجر، نه تنها اغلب دغدغه‌ها و مشکلات ثابت مانده باشند که متولیان برگزارکننده هم تغییر چندانی نکرده باشند؟ و آیا با اعمال تغییراتی در چینش افراد، نمی‌توانستیم حداقل شانسی را برای بهتر شدن این فضا قائل شویم؟

در این زمینه بخوانید:

جشنواره فجر از کدام نام ها رهایی ندارد؟ + جدول

جشنواره موسیقی فجر در شرایطی به سر می‌برد که چندسالی می‌شود از سوی اهالی موسیقی با انتقادهایی به لحاظ کیفی روبه‌روست و برخی بر این باور هستند که بزرگترین رویداد موسیقایی کشور دیگر همچون گذشته قدرت و سر و صدا ندارد و البته در این مسیر شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از رویدادهای موسیقایی را نمی‌توان بی‌تاثیر دانست؛ چنانچه خود جشنواره هم پس از یک دوره برگزاری مجازی، از سال گذشته بار دیگر با اما و اگرهای بسیار و با ظرفیت محدود سالن‌ها، دوباره برپایی را از سر گرفت.

با این همه با نگاهی به انتقادها، نمی‌توان حضور چهره‌های تکراری در قامت تصمیم‌گیرندگان این رویداد را هم بی‌تاثیر دانست. اعتقاد بر این است که نام‌های تکراری، روش‌ها و ایده‌های تکراری هم به همراه می‌آورند و درنتیجه خروجی خوبی حاصل نخواهد شد. مردم هم استقبال نخواهند کرد و هنرمندان به این رویداد پشت خواهند کرد.

به هر حال جشنواره موسیقی فجر طی سال‌های اخیر علاوه بر همراه بودن با نام‌های تکراری چون حسن ریاحی، داوود گنجه‌ای، حمیدرضا نوربخش، شاهین فرهت و ...، با انتقادهای دیگری همچون کمبود بودجه و ناتوانی در جذب هنرمندان توانا، کم‌توجهی به موسیقی نواحی و ایرانی و توجه بیش از حد به موسیقی پاپ همراه بوده است.

حال باید دید اکنون که نام‌های جدیدتری در بین تصمیم‌گیرندگان جشنواره موسیقی فجر مشاهده می‌شود افرادی که البته سابقه حضور در دیگر رویدادهای موسیقی کشور را داشته‌اند، عاقبت جشنواره امسال به کجا ختم خواهد شد؟

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۰:۰۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401062418120
  • خبرنگار : 71625