نگرانی خانواده‌ها در بازار نه چندان گرم لوازم‌التحریر

نزدیک شدن به ماه مهر و آغاز سال تحصیلی، اگرچه برای دانش آموزان نویدبخش روزهایی خوش پس از دو سال آموزش مجازی و دوری از دوستان است؛ اما مشکلات مختلف از هزینه های ثبت نام تا هزینه سرویس ایاب و ذهاب و تهیه نوشت افزار و دیگر ملزومات مدرسه بسیاری از خانواده‌ها را دل نگران کرده است.

به گزارش ایسنا، اگرچه افزایش سرسام آور قیمت ها، مشکلی کاملا تکراری است اما افزایش چند برابری قیمت نوشت‌افزار برای بسیاری از خانواده‌ها که در دو سال گذشته با غیرحضوری شدن آموزش‌ها تا حد زیادی از بازار لوازم التحریر دور بوده‌اند، شوک آور است. افزایش قیمت‌ها به حدی است که حتی خانواده هایی که توانایی خرید بالایی دارند نیز از شرایط بازار به شدت گله مندند. در کنار آن اضافه کنید، مشکلات شهریه‌های سنگین مدارس غیر انتفاعی و تخته گاز سرویس مدارس در خیابان قیمتها را. در این گزارش نگاهی داریم به مشکلات خانواده‌ها در آستانه سال تحصیلی جدید

با هدف جلوگیری از افزایش غیرمنطقی قیمت ها آغاز شد؛

اجرای طرح نظارتی بازگشایی مدارس و نوشت افزار در استان سمنان

مهدی یحیایی معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان ۲۳ شهریور ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: در آستانه شروع سال تحصیلی و افزایش تقاضا برای خرید لوازم التحریر و ملزومات اداری و پوشاک ، طرح نظارتی نوشت افزار در استان از تاریخ در سراسر استان اجرا خواهدشد.

 وی خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این طرح ، اعمال نظارت پیشگیرانه و جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی عرضه کنندگان نوشت افزار و لوازم التحریر و پوشاک با رویکرد حمایت از تولیدات داخلی و جلوگیری از هرگونه کمبود و افزایش غیر منطقی قیمت ها و بروز تخلفات احتمالی است.

 معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان گفت: بازرسان و کارشناسان نظارت و بازرسی ادارات صنعت، معدن و تجارت و اتاق های اصناف شهرستانها در این مدت بر بازار نظارت و گروه های کالایی پرمصرف، مراکز عمده و خرده فروشی لوازم التحریر ، کیف و کفش و پوشاک را بطور ویژه مورد پایش قرار خواهند داد.

وی اضافه کرد: در این طرح بازرسان با سرکشی از مدارس دولتی و غیر دولتی نسبت به رصد و پایش عملکرد مدارس در خصوص دریافت شهریه تحصیلی و سایر هزینه ها از قبیل لباس فرم، سرویس ایاب و ذهاب و ...اقدام و در صورت مشاهده تخلفات احتمالی با جدیت برابر قانون برخورد خواهند کرد.

یحیایی تصریح کرد: تمامی واحدهای صنفی موظف به نصب قیمت کالا و نرخنامه در معرض دید عموم هستند و شهروندان می توانند هرگونه تخلف اعم از گرانفروشی، کم فروشی ، عدم نصب قیمت و عدم صدور صورتحساب و غیره را به شماره ۱۲۴ سامانه پاسخگویی و رسیدگی به شکایات اداره کل صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان گزارش کنند.

مدیرکل کمیته امداد استان خبر داد: تهیه ۸۰۰۰ هزار بسته تحصیلی برای دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد خراسان شمالی

مجید الهی راد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ارزش این بسته های تحصیلی شامل لوازم التحریر، کفش و کیف و... ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

وی با اشاره به اینکه جشن عاطفه ها امسال از ۱۵ مرداد ماه آغاز شده و تا ۱۵ مهر ماه ادامه خواهد یافت، گفت: برای برگزاری جشن عاطفه ها به منظور جمع آوری کمک های مردمی امسال 2 هزار و ۶۶۰ پایگاه راه اندازی می شود.

الهی راد افزود: از تعداد پایگاه های مذکور، 2 هزار و ۵۰۰ پایگاه در سطح مدارس استان برپا می شود که کمک های جمع آوری شده در اختیار دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد قرار می گیرد.

وی ادامه داد: علاوه بر آن ۱۵۰ پایگاه نیز در مراکز نیکوکاری برپا می شود و پایگاه های شهری نیز برپا شده اند.

این مقام مسئول بیان کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته ۳۰ پایگاه شهری در این استان برپا شده اند که کمک های مردمی برای دانش آموزان نیازمند را جمع آوری خواهند کرد.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن در روز پنج شنبه هفته جاری (۲۵ شهریور ماه) مراسم شور عاطفه ها در بجنورد با حضور چهره های سرشناس استانی برگزار خواهد شد.

مدیر کل کمیته امداد خراسان شمالی گفت: طی سال گذشته ۱۹ هزار و ۲۵۰ بسته تحصیلی برای دانش آموزان نیازمند جمع آوری شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۳ هزار و ۲۵۰ دانش آموز تحت پوشش این اداره کل قرار دارد، تاکید کرد: تمام تلاش ها انجام خواهد شد تا هیچ دانش آموزی بدون بسته های تحصیلی راهی مدارس نشوند.

لباس فرم برای دانش‌آموزان رزنی اجباری نیست

پرویز علی‌بنده‌لو رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان رزن در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مدارس غیرانتفاعی به صورت خودگردان بوده و نظارت بر این مدارس برعهده آموزش و پرورش است و اجباری یا اختیاری بودن استفاده از لباس فرم دانش آموزی در این مدارس به  خود مدرسه مربوطه  و هزینه والدین ارتباط دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه با آغاز سال‌تحصیلی جدید از دوم مهرماه هیچ کلاس درس بدون معلم در سطح مدارس شهرستان رزن وجود نخواهد نداشت، افزود: خوشبخانه کمبودی در زمینه معلم در شهرستان رزن نداریم و اگر احیاناً کمبودی هم وجود داشته باشد از طریق اضافه کاری با همکاری همکاران بازنشسته و حتی شاغل جبران خواهد شد.

علی‌بنده‌لو با اشاره به معلم های مازاد شهرستان رزن تصریح کرد: به منظور درخواست مدیرکل آموزش و پرورش استان مبنی بر تأمین نیروی انسانی ناحیه یک و دو و درخواست فرماندار برای بومی‌سازی نیروی‌های شهرستان با تقاضا و درخواست انتقالی تمامی نیروهای غیربومی شهرستان موافقت شد.

وی در ادامه از وجود ۷۱۷ دانش آموز کلاس اولی در سال‌تحصیلی جدید در شهرستان رزن خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال‌تحصیلی جدید ۱۸۱ کلاس درس به دانش‌آموزان مقاطع ابتدایی شهرستان اختصاص خواهد داشت.

علی‌بنده‌لو مجموع دانش‌آموزان این‌ شهرستان را در سال‌تحصیلی جدید ۶۰۵۵ نفر برشمرد و یادآور شد: برای آغاز سال‌تحصیلی جدید در قالب اجرای پروژه مهر کارهای عمرانی و فیزیکی مدارس انجام شده و تمامی مدارس شهرستان آمادگی کامل برای استقبال از دانش‌آموزان را دارند.

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش استان خبر داد: کمبود ٣۵٠٠ خودرو برای سرویس‌دهی مدارس در خراسان رضوی

عباس نعمتی رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش خراسان رضوی شامگاه گذشته، در همایش مجریان سرویس مدارس که در فرهنگسرای سازمان ترافیک برگزار شد، اظهار کرد: در دوران کرونا به دلیل تعطیلی مدارس بخش زیادی از رانندگان از بدنه سرویس مدارس خارج شدند و به همین دلیل امسال با کمبود رانندگان سرویس مواجه شده‌ایم. طی جلسات متعددی دلایل عدم استقبال رانندگان سرویس مدارس را آسیب‌شناسی و مشکلات آن‌ها را شناسایی و رفع کردیم.

وی افزود: نمونه‌ای از مشکلاتی که رفع شد، شامل افزایش ۱۰۰ درصدی سهم شرکت‌ها، حذف سقف قراردادها و ایجاد فضای رقابتی است تا شرکت‌ها بتوانند رانندگان بیشتری جذب کنند.  

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش خراسان رضوی ضمن اشاره به اینکه باید تلاش شود به راننده‌ها هزینه‌ تحمیل نشود، ادامه داد: رانندگان ابتدا باید برچسب خودرو، گواهی بهداشت، سوء پیشینه و... داشته باشند. این مسائل در کنار اهمیتی که دارد، برای رانندگان هزینه‌بر است که برای آن نیز باید تدابیری اندیشه شود. همچنین باید یکسری مزایا برای رانندگانی که خدمات سرویس‌دهی را در مرکز شهر و مسیر پرترافیک انجام می‌دهند، در نظر گرفت.

نعمتی گفت: با برگزاری سه مرحله فراخوان و تماس با ۹۵ شرکت، نهایتا ۴۶ شرکت سرویس‌دهی به مدارس را قبول کردند. اعداد و ارقامی که درباره نیاز مدارس استان به سرویس عنوان می‌شود، برآورد اولیه است و ممکن است تغییر کند. امید است بتوانیم با کمک شرکت‌های حمل و نقل تا زمان بازگشایی مدارس کمبود خودرو را جبران کنیم. باید توجه داشت ما یک سیستم هستیم و باید با هم همکاری و هماهنگ باشیم تا بتوانیم به اهداف خود برسیم.

وی ادامه داد: حفظ امنیت دانش‌آموزان مهمترین مساله در مدیریت سرویس‌های مدارس است. همچنین آموزش رانندگان باید در دستور کار شرکت‌ها  قرار گیرد چرا که وضعیت پوشش، نوع برخورد و نحوه رانندگی رانندگان سرویس مدارس اهمیت ویژه‌ای دارد زیرا رانندگان با دانش‌آموزان در ارتباط هستند و به نوعی الگوی آنان به شنار می‌روند.  

نعمتی با بیان اینکه پرداخت به موقع حقوق رانندگان اهمیت دارد و باید شرکت‌ها به این موضوع توجه داشته باشند، ادامه داد: ناظران باید به صورت مداوم بر رانندگان نظارت داشته باشند. خانواده‌ها نیز باید مراقب و نسبت به حق و حقوق خود درباره سرویس فرزندانشان آگاه باشند و آموزش ببینند. ما برای آگاه‌سازی خانواده‌ها با حقوق خود ۲ جلسه آموزشی اختصاص دادیم.

وی گفت: گواهی سلامت جسمی و روانی رانندگان باید به صورت مداوم رصد شود. در طول مدت قرارداد، رانندگان باید مورد ارزیابی مشاوران و کارشناسان قرار گیرند. همچنین پیام‌های فرهنگی و پیام‌های هشداردهنده‌ای منتشر خواهیم کرد و آن را در اختیار رانندگان سرویس‌ها قرار می‌دهیم. در کنار این‌ها لازم است در  مدارس ابتدایی پسرانه از راننده خانم استفاده شود.  

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: اگر برای تامین سوخت رانندگان مشکلاتی وجود دارد، باید هم‌اکنون این موضوع اعلام شود تا به آن رسیدگی کنیم. اداره اولیا و مربیان آموزش و پرورش خراسان رضوی از ظرفیت خانواده‌ها برای تامین سرویس نیز استفاده کرده است؛ در این راستا از خانواده‌هایی که فرزند خود را به مدرسه می‌آورند، خواسته‌ایم در صورت تمایل دانش‌آموزانی که با آن‌ها هم مسیر هستند را با خود به مدرسه ببرند. البته این خانواده‌ها هم ملزم به اخذ گواهی سلامت و طی روندهایدمربوط به تایید صلاحیت رانندگان سرویس مدارس هستند. آنان باید با یک شرکت قرارداد لازم را منعقد کنند.  

وی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت اتوبوسرانی با ایجاد خط جدید و تعیین مسیرهای مشخص مخصوص دانش‌آموزان با تفکیک جنسیت جزو برنامه‌های امسال ماست. همچنین در قردادهایی که با شرکت‌های سرویس‌دهی مدارس منعقد شد، اصلاحیه‌ای قرار گرفت مبنی بر اینکه شرکت‌ها اگر در تامین خودرو به تعهد خود عمل نکنند، ١۵ درصد جریمه خواهند شد.

همچنین محمدحسین صاحبی، معاون اجرایی سازمان تاکسیرانی مشهد، اظهار کرد: مدیریت سرویس مدارس یک کار گروهی و میان‌بخشی است و فعالیتی مشترک با حضور و هماهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان، سازمان تاکسیرانی مشهد، شرکت‌های حمل‌ و نقل و نماینده اولیاء دانش‌آموزان در کارگروه ماده ١٨ است.

وی افزود: امسال فصل جدیدی از سرویس‌دهی مدارس را بعد از ۲ سال تعطیلی آغاز کردیم؛ فصلی پر از ابهام با رقبای جدید در حوزه حمل‌ و نقل که تهدیدی برای سرویس مدارس بود؛ لذا تلاش شد با برگزاری جلسات بیشتر و فشرده‌تر کارگروه‌های ماده ‌١٨ را تشکیل دهیم و با به کار گیری مسئولان مختلف ابهامات و مشکلات را برطرف کنیم.

 معاون اجرایی سازمان تاکسیرانی مشهد ادامه داد: اولین مشکل پایین بودن کرایه سرویس مدارس بود که این موضوع سبب شد رانندگان زیادی را از دست دهیم. مشهد در سطح کشور از لحاظ میانگین کرایه مسیر در ته لیست قرار دارد.

صاحبی تاکید کرد: خوشبختانه در این مسیر توفیقات خوبی به دست آمد و در حد قابل توجهی توانستیم خلاهایی که در ارتباط با کرایه سرویس وجود داشت را جبران کنیم.

معاون اجرایی سازمان تاکسیرانی مشهد با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته سهم شرکت‌های حمل و نقل مسافر به حدی کاهش داشت که حتی توان تامین هزینه‌های اولیه خود را نداشتند، بیان کرد: خوشبختانه امسال در کارگروه ماده ١٨ هزینه‌های شرکت‌ها مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت با افزایش ۱۰۰ درصدی سهم سرویس مدارس موافقت شد؛ یعنی سهم شرکت‌ها از ٣.۵ به هفت درصد افزایش یافت.

وی اضافه کرد: امسال قصد داریم آزمون روانشناختی رانندگان سرویس مدارس را به صورت آزمایشی اجرا کنیم و اگر در این مسیر موفق بودیم، در سال‌های آینده به روش فراگیر آن را پیاده خواهیم کرد.

همچنین سرهنگ خادمی، نماینده پلیس راهور خراسان رضوی، بیان کرد: انتخاب راننده سرویس اهمیت ویژه‌ای دارد و راننده باید شرایط روحی روانی سالمی داشته باشد. به نظر من راننده کم باشد اما سالم باشد، بهتر است. مدیران باید قبل از شروع مدارس آموزش‌های لازم را به رانندگان بدهند. دانش‌آموز با راننده سرویس در تماس است و رفتار و منش رانندگان روی آنان تاثیر دارد. لذا تمیز بودن خوردرو، پوشش و منش راننده اهمیت ویژه‌ای دارد. سال گذشته حوادثی نظیر تصادف جرحی و امنیتی در سرویس‌های مدارس اتفاق افتاد که امیدوارم اینگونه مسائل را امسال تجربه نکنیم.

وی افزود: رانندگان باید در سوار و پیاده شدن دانش‌آموزان از خودرو به آن‌ها کمک کنند؛ عجله‌ نداشته باشند و خودروی خود را در جای مناسب پارک کنند تا حین سوار و پیاده شدن، دانش‌آموز امنیت لازم را داشته باشد. رانندگان در قبال دانش‌آموزان مسئول هستند. جلوی مدارس باید تابلوهای امنیتی، هشداردهنده و خط‌کشی نصب باشد و مدارسی که نیاز به این موارد دارند، اعلام کنند تا اقدامات لازم برای تجهیزشان انجام شود. مدیران مدرسه توجه داشته باشند اگر درب مدرسه به سمت خیابان باز می‌شود، مراقب دانش‌آموزان باشند تا مشکلی برای دانش‌آموزان پیش نیاید.  

کرایه "سرویس مدرسه" در کرمانشاه اعلام‌ شد

محمدمهدی احمدی رییس سازمان مدیریت حمل ونقل مسافر شهرداری کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اعلام نرخ سرویس مدارس شهر کرمانشاه در سال تحصیلی جدید گفت: بر این اساس نرخ سرویس مدرسه خودروهای سواری برای مسافت یک تا پنج کیلومتر (از درب منزل تا مدرسه) ماهانه 327 هزار تومان خواهد بود.

وی افزود: برای مسافت های بیش از پنج کیلومتر هم به ازای هر کیلومتر 21 هزار و 800 تومان به مبلغ فوق اضافه می شود.

احمدی نرخ کرایه برای خودروهای ون را هم برای مسافت یک تا پنج کیلومتر ماهانه 218 هزار تومان اعلام و تصریح کرد: برای مسافت های بیش از پنج کیلومتر نیز به ازای هر کیلومتر 16 هزار و 350 تومان به مبلغ فوق اضافه می شود.

رییس سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر شهرداری کرمانشاه نرخ تعیین شده برای خودرو مینی بوس را هم برای برای مسافت یک تا پنج کیلومتر ماهانه 163 هزارو 500 تومان اعلام و تصریح کرد: برای مسافت های بیش از یک کیلومتر هم مبلغ 10 هزار و 900 تومان به این نرخ کرایه اضافه می شود

احمدی گفت: امسال با توجه به راه اندازی سامانه "سپند" ضمن الزام ثبت نام شرکتهای حمل ونقل عمومی درون شهری و رانندگان متقاضی حوزه سرویس مدارس، والدین نیز می‌توانند با ثبت نام در این سامانه کنترل زمان و مسیر رفت و برگشت دانش آموزان خود را رصد کنند.

 رییس سازمان مدیریت حمل ونقل مسافر شهرکرمانشاه ادامه داد: رانندگان و والدین متقاضی سرویس مدارس با مراجعه به مدرسه محل تحصیل دانش‌آموزان می توانند از طریق شرکتهای مجاز حمل ونقل دانش‌آموزی، برای استفاده از سرویس مدرسه ثبت‌ نام کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1401062317626
  • خبرنگار : 90062