بهزاد شاهمرادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در اواخر تابستان مراتع شهرستان دیگر قابلیت چرا را ندارند و به همین علت در حال حاضر دام نیم دیگر باقی عشایر شهرستان از "پسچر" زراعی گندم و جو و یا یونجه اراضی کشاورزان به صورت اجارهای در حال استفاده هستند.
وی با اشاره به اینکه طبق کارت چرا عشایر از ۱۵ اردیبهشت به مدت ۶۰ تا ۹۰ روز اجازه استفاده از سامانههای عشایری شهرستان را دارند، افزود: براساس مجوزهای صادره تنها ۵۷ خانوار عشایر میتوانند به همراه ۳۷۷۲ رأس دام به مراتع شهرستان کوچ و وارد شوند و این در حالیست که هر ساله مازاد این تعداد دام عشایر وارد مراتع منابع طبیعی این شهرستان میشود و این میزان دام مازاد، دو برابر ظرفیت مراتع شهرستان است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اسدآباد یادآور شد: شیلاندر، حسین آباد، چیچک لو، چمقلو و گاه گدار سیردره پنج سامانه عشایری مجاز این شهرستان به شمار میرود.
وی در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه امسال و سال گذشته موردی از آتش سوزی مراتع در شهرستان اسدآباد نداشتهایم، گفت: فرهنگ سازی، تبلیغات و اطلاع رسانی، برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی مختلف با دهیاران و شوراهای روستایی و ارسال پیامک، دیدار چهرهبه چهره با مردم و نیز حمایت مردم از نقش مؤثری در صفر شدن آمار آتشسوزی های مراتع این شهرستان برخوردار بوده است.
شاهمرادی در پایان خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته در چنین فصلی هر ساله میزان آمار آتش سوزی مراتع شهرستان بسیار بالا بود که خوشبختانه این دغدغه منابع طبیعی شهرستان با حمایت مردم مرتفع شده است.
انتهای پیام