به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا از کربلا، در این همایش به صورت نمادین از موکبداران برگزیده به خاطر میزبانی شایسته از زائران اربعین حسینی تجلیل شد.
برنامه با تلاوت مهدی تقیپور، قاری بینالمللی قرآن کریم آغاز شد و در ادامه حجتالاسلام صافی مسؤول مؤسسه بینالمللی اربعین در کربلای معلی برای حاضران سخن گفت.
او در سخنانش از موکبداران که با جان و مال خود از زائران اربعین حسینی میزبانی کردند، تقدیر کرد.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در سخنانی با بیان اینکه در طول تاریخ، اربعین حسینی این میزان زائر نداشته است، گفت: توفیقی که امروز نصیب شما شده در طول تاریخ نصیب هیچ گروهی نشده و آن این است که میلیونها زائر برای اربعین بیایند و شما توفیق خدمت به آنها پیدا کنید.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به لزوم آسیبشناسی خدمت به زوار اربعین، گفت: این خدمت نیازمند آسیبشناسی است؛ زیرا اگر این کار رخ ندهد برنامهها تبدیل به عادت میشود و رنگ معنوی خود را از دست میدهد.
او ادامه داد: خدمت یعنی قبل از آنکه زائر بیاید، نیازهای او را بشناسید و بر این اساس مقدمات را فراهم کنید. البته آنچه ما از شما در این سالها دیدهایم این است که پیشبینیها را کردهاید و حتی برای بچهها هم فکر کرده و برنامه دارید، از طرفی گرما مشکل امروز است که باید برای آنهم فکر کرد تا در سالهای آینده زوار کمتر به مشکل بخورند.
نواب، آسیبشناسی، برنامهریزی برای حل مشکلات و ارایه برنامههای جدید برای زائر را سه کار لازم دانست و گفت: اجر کامل زمانی محقق میشود که برنامههای شما پیوست فرهنگی داشته باشد. به عنوان مثال میتوانید دعای مکارم الاخلاق یا رساله حقوق امام سجاد را در موکب های اربعین به زوار شرح دهید.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اجر خادمان زوار را بسیار بالا دانست و گفت: من به شما خدام امام حسین (ع) میگویم هزاران هزار مرحبا به شما. کار شما بینظیر است، هیچ جای دنیا پیدا نمیکنید کسانی را که یکسال زحمت بکشد و حاصل آن را برای زوار خرج کنند.
در حاشیه این برنامه، حجتالاسلام والمسلمین احمدی ـ مسؤول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین ـ گفت: تکریم از موکبداران عراقی از توصیههای رهبر معظم انقلاب است که در سالهای اخیر انجام میشود.
او ادامه داد: این کار به نمایندگی از مردم ایران انجام میشود و امسال هم ۵۰ نفر از موکبداران اهل کربلا به این مراسم دعوت شده و از مهماننوازی و کرامت این عزیزان تجلیل میشود.
احمدی درباره انتخاب این موکبداران گفت: اینها مسؤولان موکبهای بزرگ هستند که اغلب از عشایر و در واقع بزرگان عشایر عراق هستند.
مسؤول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین از برگزاری این برنامه طی ۵ سال اخیر خبر داد و گفت: طی این زمان از ۴ هزار موکبدار عراقی تجلیل شده که البته این تقدیرها در برابر کرامت و میزبانی شایسته آنها چیزی نیست.
انتهای پیام