مِهری که گران تمام می شود

هر ساله با آمدن آخرین ماه فصل تابستان با یک تنوع خاصی در بازار روبرو می شویم.بازار لوازم التحریر که با نزدیک شدن به ماه مهر و آغاز سال تحصیلی جدید جلوه خاصی پیدا می کند. سال تحصیلی پیش رو بعد از ۲ سال، حضوری برگزار می شود و همین موجب شده تقاضا برای خرید لوازم التحریر افزایش یابد.

هرچند خرید لوازم التحریر شور وشوق خاص خود را دارد اما تورم موجود در اقتصاد کشور به طور قطع تاثیر خود را برقیمت لوازم التحریر گذاشته و افزایش قیمت های چندین برابری بارز ترین تفاوت بازار لوازم التحریر امسال است.

قیمت نوشت افزار چندین برابر شده است

نگین علیزاده یک شهروند ارومیه‌ای در گفت وگو باایسنا افزود: قیمت نوشت افزار چندین برابر شده است و این افزایش قیمت هم در بین محصولات ایرانی است و هم محصولات خارجی مشاهده می شود.

وی تصریح کرد: برای خواهر زاده‌ام که کلاس سوم ابتدایی است و امسال اولین سالی است به مدرسه و بصورت حضوری می رود لوازم التحریر خریدیم اما باتوجه به گرانی بیش از اندازه نوشت افزار فقط وسایل ضروری را بصورت محدود تهیه کردیم.

علیزاده با بیان اینکه قیمت یک مداد مشکی که سال قبل ۵ هزار تومان بود امسال ۲۰ هزار تومان خریدیم، ادامه داد: قیمت کیف مدرسه که وسیله ضروری برای دانش آموز است ۵ برابر شده است.

پورمحمد شهروند ارومیه ای که پسرش امسال به کلاس ششم می رود در گفت و گو با ایسنا افزود: قیمت نوشت افزار چندین برابر شده با توجه به حضوری شدن مدارس مجبور هستیم همه لوازم التحریر و کیف برای پسرم بخریم.

وی خاطر نشان کرد: قبلاً دفاتر تعاونی در بازار توزیع می شد اما متأسفانه دیگر این دفاتر توزیع نمی شود و مجبوریم دفتر های فانتزی یا سیمی با قیمت های بالای ۱۰۰و ۲۰۰هزار تومان خریداری کنیم .

وی ادامه داد: تهیه نوشت افزار با این قیمت ها آن برای خانواده هایی که ۲یا ۳دانش آموز دارند واقعا سخت است.

پورمحمد یاد آور شد: هیچ تفاوت قیمتی در بین محصولات ایرانی و خارجی وجود ندارد ، همه محصولات گران هستند.

فعالیت ۱۰۰ اکیپ نظارتی ویژه بازگشایی مدارس در آذربایجان غربی

ایرج مرندی، معاون نظارت و بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت معدن تجارت آذربایجان غربی در گفت وگو با ایسنا افزود: همزمان با سراسر کشور، طرح نظارتی بازار در استان ویژه بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریور آغاز و تا پنجم مهر ماه ادامه دارد.

وی تصریح کرد: هدف از اجرای آن ممانعت از گران فروشی و کم فروشی در کالاهای مورد نیاز خانواده‌ها از جمله نوشت افزار و کیف و کفش است.

وی با تشریح نحوه نظارت بازرسان اداره کل صنعت معدن تجارت آذربایجان غربی در این طرح ویژه افزود: قیمت کیف و کفش، پوشاک، لوازم تحریر، نوشت افزار و ثبت نام دانش آموزان در مدارس دولتی و غیردولتی از جمله مواردی است که در این طرح مورد نظارت بازرسان صمت قرار می‌گیرد.

مرندی با تأکید بر لزوم اجرای این طرح در سطح استان گفت: طرح نظارتی بازار ویژه بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی به منظور تأمین و توزیع و ارائه به موقع کالا، بازرسی و نظارت بر قیمت و خدمات اولویت دار این ایام اجرا می‌شود تا از افزایش غیر منطقی قیمت‌ها و بروز تخلفات احتمالی جلوگیری شود.

معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت معدن تجارت آذربایجان غربی با اشاره به تعداد بازرسان این طرح خاطر نشان کرد: در طرح نظارتی بازار ویژه بازگشایی مدارس، ۱۰۰ اکیپ بازرسی و نظارتی در سطح استان فعال شدند.

مرندی با اشاره به مرکز پاسخگویی ۱۲۴ اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی یادآور شد: کارشناسان این سامانه تلفنی در طول اجرای طرح به منظور تسریع در رسیدگی به امور، به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارش‌های مردمی است.

وی در ادامه ضمن درخواست همکاری واحدهای صنفی اظهار کرد: با توجه به افزایش جرایم و تخلفات صنفی، از متصدیان واحدهای صنفی انتظار داریم نسبت به درج کامل قیمت‌ها و همچنین نگهداری فاکتورهای خرید در واحد صنفی، جهت ارائه به بازرسان جدیت کامل داشته باشند.

۵۰ تا ۸۰درصدی قیمت لوازم التحریر

حسین سلیمی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر ارومیه در گفت و گو با ایسنا و افزود: بدنبال تعطیلی مدارس و آموزش مجازی به جای حضوری از سال ۹۹ در کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا و کاهش تقاضای خرید لوازم التحریر خوشبختانه امسال با خبر بازگشایی مدارس خانواده‌ها رغبت زیادی به تهیه نوشت افزار نشان می دهند.

وی بااشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰۰واحد صنفی نوشت افزار در ارومیه فعالیت دارند، تصریح کرد: ۵۰الی ۸۰ درصد لوازم التحریر نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته است.

سلیمی خاطر نشان کرد: با بازگشایی مدارس بیش از ۴۰ درصد تقاضا برای خرید لوازم التحریر افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر ارومیه یاد آورشد: عدم استقبال از خرید به دلیل مجازی شدن مدارس، مشکلات اقتصادی، بالا بودن هزینه ها، از جمله مشکلات واحدهای صنفی است به طوری که در دوران کرونا ۱۰درصد واحد های صنفی فروش لوازم التحریر مجبور به تعطیلی واحد خود شدند، امید است با حضوری شدن مدارس رونق به بازار برگردد.

به گزارش ایسنا، طبق آمار های جهانی خرید مدرسه در آغاز سال تحصیلی دومین خرید بزرگ جهان بعد از خرید عید سال نو در جهان و به طبع در ایران است .والدین دارای فرزند دانش آموز در حد توان و بضاعت مالی برای فرزند خود لوازم التحریر خریداری می کنند .اما امسال تورم بالا، بالابودن نرخ ارز، شرایط اقتصادی تأثیر خود را بر قیمت نوشت افزار گذاشته و بازار خرید لوازم التحریر را کم رونق کرده است.

دولت در این شرایط می‌تواند با برپایی نمایشگاه‌های پاییزه، توزیع لوازم التحریر و دفاتر تعاونی دولتی ، نظارت بر عرضه محصولات و حمایت از تولید کنندگان داخلی جلو افزایش سر سام آور قیمت لوازم التحریر را بگیرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1401062116001
  • خبرنگار : 50134