محمدرضا قاسمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ارتقای کیفیت گندم تولیدی به عوامل متعددی از جمله انتخاب بذور مناسب، مبارزه با سن و... بستگی دارد که در همین راستا در استان سمنان با انتخاب ارقام با کیفیتی همچون سیوند، پارسی و همچنین با مبارزه به موقع با سن و کاهش قابل توجه سن زدگی به ارتقا کیفیت گندم تولیدی و افزایش درصد پروتئن و عمل آوری آن کمک شد.
وی از تلاش برای تغذیه گندم از ریزمغذیها و عناصر ماکرو نظیر پتاسیم، فسفر و...خبر داد و گفت: این مهم در کنار شبکه مراقبت گیاه پزشکی و جلوگیری از آفات و از جمله آفت سن و...در ارتقا کیفیت گندم تولیدی نقش مهمی داشته است. همچنین ﻋﻨﺎﺻﺮ رﯾﺰﻣﻐﺬی روی، آﻫﻦ ،فسفرو ﻣﻨﮕﻨﺰ و.. ﺳـﺒﺐ اﻓـﺰاﯾﺶ درﺻـﺪ ﻧﯿﺘـﺮوژن داﻧـﻪ شده و سولفات روی، سولفات آهن و... نیز باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی گندم می شوند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه آفت سن پروتئن گندم را به شدت کاهش می دهد افزود: در همین ارتباط امسال برای مبارزه با آفت سن برنامه ریزی گسترده ای در استان انجام و در نتیجه آن خوشبختانه درصد سنزدگی در گندم تولیدی استان بسیار کاهش یافت.
قاسمی با بیان اینکه بیشترین مبارزه با سن در گندمزارهای گرمسار و آرادان صورت گرفت ادامه داد: با توجه به اینکه بیشترین آفت سن نیز در مزارع غرب استان وجود دارد، بیشترین مبارزه با این آفت نیز در دو شهرستان غربی استان صورت گرفت.
وی افزود: با تلاش همکاران و اقدامات انجام شده میزان سن زدگی در گندمزارهای شهرستان های گرمسار و آرادان نیز به حداقل ممکن رسید.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه شرایط اقلیمی نقش مهمی در کیفیت گندم تولیدی دارد افزود: خوشبختانه گندم تولیدی در شرق استان نیز از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.
قاسمی اضافه کرد: گندم های دشت کالپوش و محصول دیم زارهای این منطقه که از آب سبز نیز استفاده میکنند از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند.
وی با بیان اینکه حدود یک سوم گندم تولیدی استان از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است اظهار کرد: ۲۵ تا ۳۰ درصد گندم خریداری شده امسال استان مربوط به محصول گندمکاران دشت کالپوش و شهرستان میامی است که از کیفیت بالایی برخوردار است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یادآوری کرد: امسال در مراکز خرید تضمینی گندم این استان، بالغ بر ۶۴ هزار تن گندم از گندمکاران استان خریداری شده که عمده مطالبات گندمکاران نیز به موقع پرداخت شد.
وی با بیان اینکه گندم تولیدی استان از این رقم نیز بیشتر است گفت: معمولا کشاورزان هر ساله بین ۲۵ تا ۳۰ درصد گندم تولیدی خود را به مراکز خرید تحویل نمی دهند. البته برخی از کشاورزان گندم تولیدی را برای بذر خود و یا عرضه در ماه های آینده و یا برای مصرف خود و...نگهداری میکنند.
انتهای پیام