ذبیح اله اعظمی در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر لزوم اجرای طرحی در خصوص اصلاح الگوی کشت در کشور یکی از موانع اجرا نشدن طرحی در این زمینه را اقتصادی و درآمدزا نبودن بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: در این زمینه خرید تضمینی محصولات کشاورزی نظیر گندم و دانههای روغنی باعث شود که کشاورزان خود به خود به سمت کشت این محصولات بروند و در نتیجه الگوی کاشت رعایت شود. همچنین امروز روند توسعه کشتهای گلخانهای بسیار کند است و میزان کشتهای گلخانهای ۲۳ هزار هکتار است درحالی که طبق برنامه وزارت جهاد کشاورزی این میزان باید به ۱۰۰ هزار هکتار افزایش پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه طرح اصلاح الگوی کشت در کشور با قیمتگذاری دستوری امکان پذیر نیست بلکه با کشاورزی قراردادی امکان پذیر است، افزود: برای اجرای هر طرحی که مرتبط با اصلاح کشت است باید آمایش سرزمین بر اساس ظرفیتهای کشاورزی هر استان و منطقه صورت بگیرد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه به بیان تاریخچهای از قصد دولتها برای ارائه برنامهای برای اصلاح کشت در کشور پرداخت و اظهار کرد: از دهه ۸۰ همواره موضوع اصلاح الگوی کشت از سوی دولتها مطرح بوده و وزارت کشاورزی لایحهای در مقطعی در این زمینه آماده کرده اما این لایحه هرگز به مجلس نرسید.
وی با بیان اینکه «اجرای طرح اصلاح الگوی کشت یکی از مطالبات مردم و حتی رئیس جمهوری است»، خاطر نشان کرد: اجرای طرح اصلاح کشت کار سادهای نیست؛ چراکه باید کاملاً بصورت کارشناسی شده و بر اساس آمایش سرزمینی و ظرفیت اقلیمی هر استان اجرایی شود. دولت باید بر اساس ظرفیتهای هر استان یک الگو معرفی کند اما تا کنون این اتفاق نیفتاده است.
بیشتر بخوانید:
وزیر جهاد کشاورزی: اجرای طرح الگوی کشت را از ابتدای فصل زراعی در دستور کار داریم
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: یک طرح درباره الگوی کشت از سوی وزیر جهاد کشاورزی در کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح شده اما هنوز جزئیاتی از آن ارائه نشده است. در این زمینه اعلام شده که در فصل پائیز طرح اصلاح الگوی کشت اجرایی میشود، اما نظر کمیسیون این است که پیش از آغاز اجرای طرح طرح وزارت کشاورزی که آقای وزیر قصد انجام آن بدون ارائه لایحهای به مجلس را دارد، قرار بگیرد و جزئیات آن برای کمیسیون مطرح شود.
انتهای پیام