سرهنگ سید احمد موسوی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: پانزی یکی از روشهای کلاهبرداری است که در آن فرد کلاهبردار با دادن وعدههایی به ظاهر منطقی، افراد مختلف را توصیه به سرمایهگذاری میکند.
وی با بیان اینکه مجرمان سایبری روز به روز روشهای جدیدی در پیش میگیرند و سواد رسانهای مردم نیز باید افزایش پیدا کند، تصریح کرد: در طرح پانزی معمولاً فرد کلاهبردار با معرفی یک برند یا شرکت و ساخت پلتفرمهای مختلفی مانند سایت یا اپلیکیشن موبایل سعی در متقاعدسازی مخاطبان خود دارد تا پولهای خود را برای سرمایهگذاری به او بدهند.
موسوی با بیان اینکه یکی از مهمترین و رایجترین این وعدهها سرمایهگذاری از طریق ارز دیجیتال است، افزود: بسیاری از افراد ناآگاه این تصور را دارند، چون این نوع بازار مالی بر اساس شنیدهها پرسود است و این سرمایهگذاری مطمئن است، به راحتی به این کلاهبرداران اعتماد میکنند.
وی با اشاره به اینکه در این نوع کلاهبرداری برای جلب رضایت و اعتماد سرمایهگذاران در ابتدا از پول افراد جدیدالورود، سود افراد قدیمیتر پرداخت میشود، بیان کرد: با این روش سرمایهگذار بیشتری جذب شود اما غافل از آنکه این سیستم ساختار یافته، در نهایت به دلیل اشباع شدن و نبود سرمایهگذار جدید، نابود شده و معمولاً فرد یا افراد کلاهبردار با سرمایههای به دست آمده از مالباختهگان متواری میشوند.
این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: افرادی که دانش کافی ندارند و صرفاً سودای یک شبه ثروتمند شدن را دارند، بدون آنکه ذرهای به این نوع از کلاهبرداری شک کنند، به راحتی در دام اینگونه افراد میافتند و همه ثروت خود را در یک چشم به هم زدند از دست میدهند؛ اگر شهروندان سواد رسانهای خود را افزایش دهند کمتر در دام این کلاهبرداران میافتند.
انتهای پیام