با استفاده از یک برنامه

در عرض چند ثانیه گوشی خود را به بی‌سیم تبدیل کنید

سرویس PTT یا Push to talk که در کشورمان با نام بی‌سیم، بی‌سیم پلیسی یا در نوع غیرحرفه‌ای آن واکی تاکی شناخته می‌شود، خدمتی است که در آن با فشردن یک دکمه‌ی تعبیه شده بر روی یک دستگاه خاص (بی‌سیم)، امکان برقراری ارتباط بی درنگ صوتی یک طرفه برای کاربر مهیا می‌شود.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته رویداد «همگام با اربعین، همراه با فناوری» به منظور عرضه توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جهت تسهیل سفر معنوی اربعین برگزار شد. در همین راستا، سازمان فناوری اطلاعات ایران هم اعلام کرد که با همکاری شرکت‌های دانش بنیان خدمات متنوعی را برای رفاه حال زائران حسینی از طریق درگاه اربعین فراهم کرده است. با ورود به این درگاه خدمات گوناگونی که توسط شرکت‌های دانش بنیان و خصوصی برای کاربران در نظر گرفته شده، دیده می‌شود که یکی از آن بی‌سیم ابری است؛ به همین بهانه در این گزارش به  ویژگی‌های این سرویس اشاره شده است.

شبکه‌های بی‌سیم سلولار در سال‌های اخیر و با پیشرفت شبکه‌های تلفن همراه و ظهور فناوری‌هایی مانند ۴G،۳G و LTE این امکان را فراهم کرده تا خدمت Push to talk بر بستر شبکه تلفن همراه ارائه گردد که در این حالت از عبارت Push to Talk Over Cellular و یا نام اختصاری PoC برای یاد کردن از آن استفاده می‌شود. این خدمت بر بستر شبکه تلفن همراه یکی از خدماتی است که هم‌اکنون توسط بسیاری از شرکت‌ها در سطح جهان ارائه می‌شود. Emerging ۳G and ۴G فناوری PoC به کاربران این اجازه را می‌دهد تا در محدوده شبکه تلفن همراه، به صورت فرد به فرد یا فرد به گروه به صورت مستقیم و بدون تاخیر زمانی همانند آنچه در شبکه‌های PTT وجود دارد ارتباطات صوتی یک ‌طرفه برقرار کنند.

ویژگی مهم در این نوع ارتباطات این است که برخلاف تماس تلفنی، مکالمات به سرعت ارسال شده و هیچ زمانی جهت پاسخ‌گویی و غیره هدر نمی‌رود. کاربرد بی‌سیم‌های PoC این نوع از ارتباط برای گروه‌های مختلف کاری، از شخصی گرفته تا تجاری و سایر گروه‌های عملیاتی مانند پلیس و اورژانس بسیار مناسب است. از آن‌جایی که کاربران این نوع گروه‌ها اغلب افرادی هستند که در حین فعالیت و انجام کارهای گوناگون نیاز به ارتباطات چند لحظه‌ای کوتاه ولی مکرر با یکدیگر دارند، این نوع ارتباط مطلوب‌ترین حالت ممکن برای آن‌ها به شمار می‌آید، چرا که کاربران با فشردن و نگه داشتن یک دکمه می‌توانند صدای خود را بدون درنگ زمانی به گوش سایر افراد گروه برسانند.  

شبکه‌های بی‌سیم PoC کاربرد بسیاری در حوزه‌های مختلف اعم از حمل و نقل، حراست و حفاظت، ساخت و ساز، حفاظت عمومی و اورژانس، نیروهای نظامی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، معادن و غیره دارد. علاوه بر این، اغلب کاربرانی که به دلایل مختلف نیازمند این نوع ارتباطات هستند اما امکان کسب مجوز و خرید تجهیزات برای آن‌ها فراهم نیست نیز می‌توانند بخش عمده‌ای از نیاز خود را با کمک این خدمت برطرف کنند.

در این میان بی‌سیم ابری یک شبکه ارتباطات بی‌سیم مبتنی بر فناوری PoC است که بر اساس استانداردهای ۳GPP و ITU-T و تازه‌ترین تکنیک‌های طراحی شبکه‌های ارتباطی و با نگاه به بهبود تجربه کاربری طراحی و پیاده‌سازی شده است.

براساس این گزارش، کاربران و بهره‌برداران با استفاده از اپلیکیشن بی‌سیم ابری در عرض چند ثانیه می‌توانند به شبکه بی‌سیم متصل شوند. اپلیکیشن بی‌سیم ابری به نحوی طراحی شده که علاوه بر رابط کاربری جذاب و کاربر پسند، هر عملکردی که یک بی‌سیم رادیویی و یا واکی تاکی دارد را به کاربر ارائه دهد.

استفاده از این اپلیکیشن بسیار ساده و آسان است؛ با نگاه ‌داشتن دکمه وسط اپلیکیشن، پس از شنیدن یک صدای بوق کوتاه کاربر قادر خواهد بود در گروه‌های موردنظر که توسط مدیر سازمان و یا ادمین تعریف شده با سایر افراد در آن گروه صحبت کند. سایر کارکنان نیز باتوجه‌ به این‌که به این اپلیکیشن مجهز شده اند، بدون نیاز به عمل اضافی صدای همکار خود را به‌صورت بلادرنگ خواهند شنید و قادر خواهند بود در صورت نیاز بی درنگ پاسخ دهند.

مدیر سازمان نیز با در اختیار داشتن پنل کاربری علاوه بر مدیریت افراد و گروه‌های کاری قادر خواهد بود چه از طریق تلفن همراه و چه با استفاده از پنل تحت وب فرامین موردنظر خود را برای سایرین ارسال کرده و یا مکالمات افراد در گروه بشنود؛ به دلیل بومی بودن تکنولوژی این سامانه، امکان شخصی‌سازی نرم‌افزار سمت کاربر و استفاده از آن در تجهیزات برندهای مختلف وجود دارد.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد استفاده از این بی‌سیم نیاز به تجهیزات اضافی ندارد و کاربران با استفاده از تلفن همراه خود می‌توانند به شبکه این بی‌سیم متصل شوند. به‌منظور برقراری ارتباط نیز در صورت وجود شبکه وای‌فای در داخل سازمان، تمامی ارتباطات از طریق این شبکه انجام می‌شود، در غیر این صورت کاربران می‌توانند از شبکه دیتای تلفن همراه برای این منظور استفاده کنند.

مصرف پهنای باند و حجم داده مورد نیاز این شبکه بسیار ناچیز است. با این‌ حال مدیران سازمان ‌ها درصورتی‌ که تمایل داشته باشند می‌توانند از تجهیزات ویژه‌ای که برای این امر طراحی شده‌اند نیز استفاده کنند. با اتصال این تجهیزات به اپلیکیشن بی‌سیم ابری، افراد دیگر نیازی به استفاده از تلفن همراه خود ندارند و این تجهیز آن‌ها را قادر می‌سازد به‌راحتی مکالمات کاری را از این طریق انجام دهند. این نوع تجهیزات عمدتاً برای نیروهای عملیاتی و حراستی پیشنهاد می‌شود.

همچنین از جمله خدمات قابل ارائه این بی‌سیم برای مراسم اربعین می‌توان به ارائه دهنده بی‌سیم تحت شبکه، برقراری ارتباط گروهی و خصوصی برای زوار،  درخواست کمک به هم گروهی ها برای زوار، ارسال موقعیت به هم گروهی‌ها برای زوار، ارسال پیام متنی برای زوار و ارسال مدیا برای زوار اشاره کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۲:۲۲
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1401062014853
  • خبرنگار : 71667