شهریار حیدری در گفت و گو با ایسنا در رابطه با تمهیداتی که برای زائران اربعین در مرز خسروی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: مرز خسروی از نظر ظرفیت، امکانات، زیرساختها و خدمات یکی از استانداردترین مرزهای ما با کشور عراق است که از جمله این امکانات وجود بیش از ۸۰ هزار پارکینگ خودرو و همچنین ۲۳ زائرسرا، هتل و مهمانسرا با کیفیت بالاست.
وی در ادامه تصریح کرد: در عین حال مواکب حاضر در مسیر از ۴۰ کیلومتری عقبه مرز تا نقطه صفر مرزی مستقر هستند و ستاد اربعین استان و قرارگاه اربعین در مرز خسروی به صورت شبانه روزی دایر است و تمام مسئولین در این قرارگاه حضور دارند، همچنین طرف های عراقی نیز بعضا در این قرارگاه برای روان کردن تردد زائرین حضور پیدا می کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: روز جمعه با ازدحام قابل توجه جمعیتی از نظر خودرو و افراد در مرزها مانند مرزهای شلمچه، چذابه و مهران مواجه شدیم که طبیعتا توقفی در خود مرز نداشتیم، اما تحدید ترافیک در ۲۰ و ۲۵ کیلومتری عقبه مرز در قالب لایه های کنترلی نیروی انتظامی داشتیم و تمام مسئولین هم به دنبال این هستند تا زائرین را با کمترین توقف از این مرز عبور دهند.
حیدری با اعلام اینکه روز جمعه بالای ۶۰ هزار نفر از این مرز رفت و آمد داشتند، گفت: در حالی که تاکید می کنم این مرز یکی از استانداردترین مرزهای ما با کشور عراق است و نسبت به سایر مرزها از نظر گیت های گذرنامه، حضور دستگاه ها و سازمان ها در این پایانه استاندارد است، اما ظرفیتی که این مرز در حالت عادی می تواند داشته باشد حدود ۱۵ هزار نفر برای رفت و برگشت عادی بوده است که یکباره با ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر مواجه شده است که قطع یقین این موضوع ترافیک و ازدحام ایجاد می کند، بنابراین از روز جمعه سعی شده که از ساعت ۵ صبح همه ظرفیت هایی که این پایانه دارد به کار گرفته شود و عبور زائرین شروع شده و متقابلا اینکه تعدادی از زائرین هم از این مرز ورود دارند.
وی با بیان اینکه مرز سومار نیز در اختیار مواکب قرار گرفته است، اظهار کرد: این مرز برای خروج مواکب اختصاص یافته و برای عبور کسانی است که در عراق موکب ایجاد می کنند که در فاصله ۱۱۰ کیلومتری مرز خسروی که جزو مرزهای حوزه انتخابیه ام است قرار دارد. در حال حاضر نسبت به روز جمعه تردد در این مرز بهتر است و حالت اولیه یعنی روان سازی و روان کردن امورات در حوزه خدمات، ترافیک و حمل و نقل فراهم شده است.
نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی در رابزه با اینکه آیا امروز مرز باز است؟ بیان کرد: در حال حاضر تردد در مرز جریان دارد، چون تردد در این مرز از ساعت ۵ صبح تا ۶ عصر دایر است و از این جهت یک سری محدودیت هایی برای رفت و آمد شبانه بنا بر تصمیم مقامات امنیتی کشور عراق وجود دارد، ولی در عین حال مرز از امنیت مناسب برخوردار بوده و آن سوی مرز نیز از امنیت کافی برخوردار است.
حیدری با تاکید بر اینکه خواهشم از زائران اربعین حسینی این است که به توصیه های ستاد مرکزی اربعین حسینی و استان ها توجه کنند، گفت: تنها راه تعدیل ترافیک و ازدحام جمعیت توجه به تاکیدات و توصیه های ستاد اربعین است، چون آنها اطلاعات کافی از ظرفیت ها، خدمات و امکانات مرزها دارند و بنابراین زائرین باید حتما توجه کنند که بدون موانع، مشکل و ازدحامی از مرزها عبور کنند.
وی افزود: قبلا هم ستاد اربعین تاکید کرده اند که زائران سفر خود را به روزهای آخر منتهی به اربعین موکول نکنند تا از ازدحام جلوگیری شود، اما علیرغم این تذکرات روز جمعه قریب به یک میلیون نفر یکباره به سمت مرزها حرکت کردند، اما مرزها ظرفیت و توانی دارد که فراتر از توان مرز نمی شود کاری انجام داد. چراکه فقط یک طرف مرز در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و آن طرف مرز در اختیار کشور عراق است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از وزیر کشورمان و حضور میدانی و فعال وی هم در کشور عراق و هم در مرزهای خودمان، بیان کرد: این موضوع فی نفسه باعث می شود که همه مسئولین تمام توان خود را بگذارند.
حیدری همچنین با قدردانی از زحمات صاحبان مواکب و کسانی که در این مسیر خدمت می کنند، یادآور شد: از همه کسانی که در پایانه های مرزی خسروی و سایر مرزها در حال خدمت رسانی هستند تشکر می کنم که با عشق و علاقه پای کار هستند.
نماینده مردم قصر شیرین در پایان تاکید کرد: زائران به توصیه ها، ابلاغیه ها و اعلامیه های ستاد مرکزی اربعین توجه کنند تا این روزهای منتهی به اربعین همه دوستداران بتوانند به خیر و خوبی در راهپیمایی اربعین حضور پیدا کنند و بدون هیچ گونه ازدحام و مشکلی این رفت و آمدها جریان پیدا کند.
انتهای پیام