اثر هورمون‌های تیروئیدی بر بروز شاخص‌های سندروم متابولیک

محققان در پژوهشی اثر هورمون‌های تیروئید را بر بروز سندرم متابولیک بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، سندرم متابولیک مجموعه‌ای از اختلالات نظیر فشارخون بالا، قند خون بالا، چربی بالای دور کمر و سطوح غیرطبیعی چربی‌های خون است که وقتی همراه با هم اتفاق بیفتند، خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته و دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهند. هرچند عوامل خطر متعددی برای ایجاد سندروم متابولیک ذکر شده، اما عاملی که بتواند بطور مشخص در پیدایش آن نقش داشته باشد، شناخته نشده است.  

اخیرا محققان مرکز تحقیقات غدد پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پژوهشی را در جهت بررسی اثرات هورمون‌های تیروئیدی بر بروز شاخص‌های سندروم متابولیک انجام داده‌اند.  

دکتر عطیه آموزگار، رئیس این مرکز تحقیقات، در خصوص این مطالعه گفت: میزان حساسیت بافتهای بدن به هورمون‌های تیروئید در افراد مختلف متفاوت است، به این مفهوم که ممکن است میزان این هورمون‌ها در خون فرد در حد طبیعی باشد، ولی بافت‌های محیطی وی نظیر بافت چربی وی مقاومت بیشتری نسبت به سایر افراد جامعه در برابر این هورمون‌ها دارد و اینکه از شاخص حساسیت به هورمون‌های تیروئیدی به عنوان یک ابزار پیشگویی‌کننده در این خصوص بتوان بهره برد، انگیزه انجام این پژوهش بوده است.

دکتر لادن مهران، مجری این طرح نیز بیان کرد: محاسبه معیار مقاومت به هورمون‌های تیروئیدی در جمعیت بیش از پنج هزارنفری بالای ۲۰ سال در مطالعه تیروئید تهران نشانگر این بود که مقاومت به هورمون‌های تیروئیدی و یا به عبارتی کاهش حساسیت بافت‌های محیطی به این هورمون‌ها، ارتباطی معنادار با بروز فشارخون و دیابت که از اجزای تشکیل دهنده سندروم متابولیک هستند، دارد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: یافتن این سرنخ و پیگیری یافته‌هایی از این دست شاید بتواند به پیشگیری و یا مهار عوارض این سندروم در مبتلایان به آن تاثیر داشته و راهگشای روش‌های نوین پیشگیری و درمان در جمعیت باشد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401061914295
  • خبرنگار : 71624