کوروش کرم‌پور:

جلوگیری از نشر جعلیات در فضای مجازی مطالبه جامعه فرهنگی باشد

یک شاعر و منتقد ادبی می‌گوید: در فضای مجازی جعل مطالب بیشتر از سرقت ادبی انجام می‌شود و جلوگیری از نشر جعلیات در فضای مجازی باید مطالبه جامعه فرهنگی باشد.

کوروش کرم‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: ساختار فضای مجازی و سرعت اشتراک‌گذاری و انتشار مطالب در آن به سرقت‌کننده ادبی و جعل متون کمک می‌کند.

وی ادامه داد: درخصوص سرقت ادبی در شبکه‌های اجتماعی باید حواس‌مان باشد که ساختار فضای مجازی همانند مجله و کتاب نیست که فرصت شود درمورد آن بحث کنیم زیرا به محض اینکه بخواهیم بررسی کنیم صدای پژوهشگر، هنرمند، کارشناس ادبیات و... را مرجعیت‌زدایی می‌کنند.

او معتقد است: افراد آگاه نسبت به ادبیات فارسی باید با روشنگری و آگاهی دادن به جامعه و فعالیت درست در مقابله با این معضل جلوی انتشار گسترده چنین مطالب جعلی را بگیرند.

به گفته کرم‌پور: شکل‌های گوناگونی از انحراف حقیقت نسبت به ادبیات مثل شبیه‌سازی، شبهه‌افکنی و... در فضای مجازی وجود دارد که مخاطب را از حقیقت و از مرجع اصلی آثار ادبی دور می‌کند.

شاعر «نَمَکخون» پیشنهاد کرد: اگر بتوانیم مکانیزمی را طراحی کنیم و این مکانیزم بر اساس ایجاد صفحات مرجع در فضای مجازی بر پایه وثوق، اعتبار و مدیریت بزرگان ادبیات باشد می‌تواند به عنوان مرجع مهمی برای مخاطبان و راهکاری مؤثر در جهت کاهش تداوم سرقت‌های ادبی و جعل مطالب در فضای مجازی باشد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401061914189
  • خبرنگار : 50562