صربستان: استقلال کوزوو را به رسمیت نخواهیم شناخت

رئیس‌جمهوری صربستان پس از دیدار با نمایندگان اتحادیه اروپا، آلمان و فرانسه گفت، صربستان برای راه‌ حل‌های مبتنی بر سازش و مصالحه آماده است، اما تنها در صورتی که این راهکارها با قانون اساسی و قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت همسو باشند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، الکساندر ووجیچ، رئیس‌جمهوری صربستان پس از دیدار با نمایندگان اتحادیه اروپا، آلمان و فرانسه در اینستاگرام خود نوشت، این نشست درباره آینده صربستان بود و «به رسمیت شناختن استقلال کوزووو در کار نیست؛ تسلیم هم در کار نیست! زنده باد صربستان».

این سه دیپلمات اروپایی که با ووجیچ مذاکره کردند، از آنجا به کوزوو پرواز کرده و با آلبین کورتی، نخست‌وزیر کوزوو گفت‌وگو کردند.

کوزوو در ۱۹۹۹ پس از یک جنگ هوایی ۷۸ روزه با آنچه آن زمان یوگوسلاوی نام داشت، به اشغال نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در آمد. این جنگ به نیابت از استقلال‌طلبان قومی آلبانیایی در گرفته بود. قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد به ناتو اجازه داد نیروهای صلح‌بان خود را در آنجا مستقر کند، اما تمامیت ارضی صربستان را به رسمیت شناخت. در ۲۰۰۸، دولت موقت قومی آلبانیایی با حمایت غرب اعلام استقلال کرد. آمریکا و بیشتر متحدانش استقلال کوزوو را به رسمیت شناخته‌اند، اما صربستان، روسیه، چین، سازمان ملل هنوز کوزوو را کشوری مستقل نمی‌دانند.

اتحادیه اروپا به رسمیت شناختن استقلال کوزوو را به پیش‌شرط هر مذاکره‌ای با صربستان برای عضویتش در این اتحادیه تبدیل کرده است. حال آنکه هنوز پنج کشور عضو این اتحادیه کوزوو را کشوری مستقل نمی‌دانند.

اتحادیه اروپا در حال حاضر قصد گسترش قلمرو خود را ندارد، اما ووجیچ اصرار دارد که می‌خواهد بالاخره یک روز عضو این اتحادیه شود و در عین حال، استقلال نظامی خود را حفظ کرده و همچنان تجارت آزاد خود با روسیه و چین را ادامه دهد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401061914166
  • خبرنگار : 71661