مدیرکل پیشگیری معاونت اجتماعی قوه قضائیه:

سامانه پنجره واحد مدیریت زمین هر اتفاقی در اراضی را تشخیص می دهد

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین هر گونه اتفاق، تحول و اقدام در حوزه زمین را در کمترین زمان ممکن تصویربرداری می‌کند و تشخیص می‌دهد تخلف صورت‌گرفته در حوزه کدام یک از سازمان‌هاست.

حسین پورمند امروز ۱۶ شهریورماه در آئین بهره‌برداری از سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در کرمان اظهار کرد: بخش‌های زیادی از سند تحول قضایی مربوط به اقدامات پیشگیرانه است و در درون دستگاه قضایی بالغ بر ۳۷ برنامه بر عهده معاونت اجتماعی است و براساس قوانین کشور، سیاست‌های پیشگیرانه در کشور که از اولویت‌های قوه است در شواری پیشگیری از وقوع جرم تصویب و ابلاغ می‌شود.

وی افزود: جمع‌بندی این سیاست‌ها، ابلاغ‌ها، قوانین بالادستی و همچنین فرمایشات مقام معظم رهبری نشان دهنده این است که ما برای پیشگیری از ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی راهی نداریم به غیر از اینکه امکانات و نیروها را منسجم کرده و با هم‌افزایی همه جانبه بر برخی از این مشکلات فائق آییم.

پورمند تصریح کرد: وضعیت زمین در نقاط مختلف کشور از حیث تصرفات صورت گرفته، تغییر کاربری‌ها و تعدی‌ها به محیط زیست و منابع آبی مناسب نیست و با خطرات و چالش‌های عمیقی مواجه هستیم و ناگفته پیداست اگر امروز در این چالش‌ها و مشکلاتی که ایجاد کرده‌ایم و یا به ما ارث رسیده است به درستی عمل نکنیم شاید برای نسل‌های آینده به جای چالش در هر بخشی یک بحران به جای بگذاریم.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی قوه قضائیه با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه تصرفات زمین و زمین‌خواری امروز و فردا ایجاد نشده است، تصریح کرد: امروز شاهد این هستیم که مشکلات به شدت افزایش پیدا می‌کند و احساس می‌شود شاید مشکلات از توان دستگاه‌های متولی فراتر می‌رود و این اتفاق بسیار دردناکی‌ست و جامعه چنین انتظاری از ما ندارد که نتوانیم از حقوق عامه حفاظت و حراست کنیم.

وی با بیا اینکه تلاش می‌کنیم با آوردن توان و نیروی خودمان اقدامات پیشگیرانه را تشدید کنیم و سامانه مدیریت پنجره واحد زمین در همین راستا قرار دارد، افزود: ایجاد سامانه مدیریت پنجره واحد زمین در ستاد هماهنگی مبارزه با مفساد اقتصادی مصوب شده است.

پورمند با اشار به اینکه یک سوم مساحت کشور تحت پوشش سامانه مدیریت پنجره واحد زمین قرار دارد و امیدواریم تا پایان سال تمام کشور تحت پوشش سامانه قرار بگیرد، گفت: این سامانه تاکنون در ۹ استان راه‌اندازی شده و نتایج خوبی هم داشته است و هدف‌گذاری کرده‌ایم با تحت پوشش قرار گرفتن تمام اراضی کشور شاهد این باشیم که افزون بر ۵۰ درصد جرائم در حوزه زمین کاهش پیدا کند.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه افزود: سامانه مدیریت پنجره واحد زمین افزون بر ۱۵ هزار گزارش تخلف صورت گرفته را اعلام کرده و این گزارش‌ها در حال پیگیری است.

وی خاطرنشان کرد: سامانه مدیریت پنجره واحد زمین هر گونه اتفاق، تحول و اقدام در حوزه زمین را در کمترین زمان ممکن تصویربرداری می‌کند و تشخیص می‌دهد تخلف صورت‌گرفته در حوزه کدام یک از سازمان‌هاست.

به گزارش ایسنا، سیدمهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی، نظارت دستگاه قضائی و مطالبه از دستگاه های متولی اراضی، سامانه مدیریت پنجره واحد زمین راه اندازی شده است.

وی با اشاره به تصرفات اراضی ملی در استان کرمان گفت: ۱۰۰ هزار هکتار میزان اراضی تصرفی تا سال گذشته است و رفع تصرفات ۲۲۶۷ هکتار تا پایان ۱۴۰۰ صورت گرفته است.

وی افزود: ۵۱ نقطه بحرانی و در معرض تصرف در محدوده اراضی راه و شهرسازی و در جهاد کشاورزی ۱۴ نقطه بحرانی داریم. ضمن اینکه ۱۱۷۴ هکتار از ابتدای سال قبل تاکنون تغییر کاربری غیرمجاز صورت گرفته است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1401061612836
  • خبرنگار : 50187