ابوالغیط: اختلاف مراکش-تونس برطرف شد

دبیرکل اتحادیه عرب ضمن اعلام حل‌وفصل مناقشه دو کشور مراکش و تونس، تعلیق روند سیاسی برای حل مساله فلسطین را جنایتی در حق مردم آن دانست.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در کنفرانس مطبوعاتی که در پایان صد و پنجاه و هشتمین نشست اتحادیه در سطح وزرای خارجه در قاهره داشت، اظهار کرد: اختلاف‌نظر میان تونس و مراکش در پی کنفرانس "تیکاد" برطرف شد و ناصر بوریطه، وزیر خارجه مراکش و عثمان الجرندی، همتای تونسی او در حاشیه نشست اتحادیه به مدت یک ساعت و نیم جلسه مشورتی داشتند.

دو کشور مراکش و تونس تا این لحظه واکنشی به اظهارات ابوالغیط نداشته‌اند.

بحران میان این دو کشور از ۲۶ اوت گذشته که رئیس جمهور تونس از ابراهیم غالی، رهبر جبهه پولیساریو استقبال کرد، آغاز شد. مراکش در واکنش به این اقدام قیس سعید، همان روز حسن طارق، سفیر خود در تونس را برای رایزنی فراخواند و این اقدام رئیس جمهور تونس را حرکتی خطرناک و بی‌سابقه خواند. در ادامه تونس نیز روز بعد محمد بن عیاد، سفیر خود در مراکش را برای رایزنی در این خصوص فراخواند.

مراکش و جبهه پولیساریو چندین دهه است که بر سر حاکمیت منطقه "صحرا" با یکدیگر اختلاف‌نظر دارند، پیشنهاد رباط در این خصوص این است که حاکمیت خودگردانی تحت حاکمیت خود به این منطقه بدهد اما جبهه پولیساریو خواستار برگزاری همه‌پرسی جهت تعیین سرنوشت این منطقه است، الجزایر که میزبان پناهجویانی از اقلیم صحرا است، از این طرح حمایت می‌کند.

همچنین ابوالغیط در افتتاحیه نشست اتحادیه تاکید کرد: تعلیق روند سیاسی برای حل مساله فلسطین جنایتی در حق آینده تمامی ملت‌های منطقه است که آرزوی امنیت و شکوفایی را دارند.

دبیرکل اتحادیه عرب در ادامه تاکید کرد: مردم فلسطین نیز حق دارند بخشی از این آینده باشند، فلسطینی‌ها از استعماری رنج می‌برند که رو به تشدید است و نژادپرستی آن هر روز تقویت می‌شود.

او گفت: اسرائیل همچنان به سرکوب و اشغالگری زیر چشم و گوش جامعه جهانی ادامه می‌دهد.

ابوالغیط در ادامه تاکید کرد: راه‌حل عادلانه و دائمی مساله فلسطین پایان اشغالگری و تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ است که همچنان مهم‌ترین کلید برای ثبات منطقه در طولانی مدت است.

دبیرکل اتحادیه عرب باز هم تاکید کرد: مساله فلسطین مساله‌ زنده عربی است که از اتفاق نظر کشورهای عربی و جامعه جهانی در طول دهه‌ها برخوردار است و تا زمانی که مطابق قطعنامه‌ها و قوانین بین‌المللی راه‌حلی برای آن پیدا شود، مساله اصلی اتحادیه باقی خواهد ماند.

او در پایان نیز گفت: جهان عرب با وجود بحران‌ها و چالش‌هایی که پیش رویش قرار دارد، هنوز می‌تواند به عنوان یک بلوک منطقه‌ای استوار و قدرتمند با این چالش‌ها مقابله کند و ما به شدت به نشست نوامبر آتی در الجزایر امیدواریم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401061612443
  • خبرنگار : 71496