به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این تغییر که به دنبال صدور حکمی از جانب پاپ اعمال شد، بعد از پنج سال بحث و مشاجره غالباً تند در داخل این نهاد و همچنین بین برخی از اعضای ارشد این نهاد و واتیکان بر سر مناقشه مربوط به تعیین قانون اساسی جدید برای آن صورت میگیرد. عدهای نسبت به این اظهار نگرانی کردند که این قانون اساسی جدید ممکن است حاکمیت این نهاد را تضعیف کند.
این نهاد دارای حاکمیت و استقلال تقریباً ۱۰۰۰ سال پیش در "اورشلیم" قدیم تأسیس شد تا به زائران "سرزمین مقدس" کمکهای پزشکی ارائه دهد.
"شوالیههای مالت" اکنون دارای بودجه چند میلیون دلاری، ۱۳۵۰۰ عضو، ۹۵۰۰۰ نیروی داوطلب و ۵۲۰۰۰ پرسنل پزشکی و اداره کننده کمپهای ویژه پناهندگان، مراکز درمان اعتیاد به مواد مخدر، برنامههای امدادرسانی در بلایای طبیعی و چندین کلینیک در سراسر جهان است.
به نوشته رویترز، این نهاد کاتولیک مخصوص ارائه امداد و کمکهای بشردوستانه در کمک رسانی به پناهندگان اوکراینی و قربانیان جنگ در آنجا دخیل بوده است.
"شوالیههای مالت" با این حال بجز یک کاخ و چند دفتر در رُم و یک قلعه در مالت، قلمروی واقعی ندارد، اما به عنوان یک نهاد مستقل با گذرنامهها و پلاکهای مختص به خودش شناخته میشود.
این نهاد همچنین دارای روابط دیپلماتیک با ۱۱۰ کشور و برخوردار از وضعیت عضو ناظر دائمی در سازمان ملل است و به عنوان یک عامل بی طرف در امدادرسانی در مناطق جنگی عمل میکند.
کاردینال سیلوانو توماسی، نماینده ویژه پاپ در این نهاد، در یک نشست خبری به همراه برخی از اعضای دولت موقت آن به خبرنگاران گفت که قانون اساسی جدید این نهاد، حاکمیت بینالمللی آن را تضعیف نخواهد کرد.
کاردینال جیانفرانکو گیرلاندا، یکی از اعضای کارگروهی که قانون اساسی جدید تصویب شده توسط پاپ را در روز شنبه تهیه کرد، گفت: اما "شوالیههای مالت" به عنوان یک نهاد مذهبی، باید تحت نظارت واتیکان باقی بماند.
انتهای پیام