به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، «ایگور کریلوف» رئیس نیروی حفاظت بیولوژیکی، شیمیایی و تشعشعات روسیه روز شنبه عنوان داشت: پنتاگون آماده است تا به زودی برنامههای تمام نشده بیولوژیکی در اوکراین را به کشورهای پسا-شوروی، همچنین به کشورهای اروپایی شرقی از جمله بلغارستان، جمهوری چک و کشورهای حوزه بالتیک منتقل کند.
وی افزود: «گسترش شبکه آزمایشهای بیولوژیکی که احتمالا میتواند برای توسعه و ذخیره قطعات تسلیحات بیولوژیکی استفاده شوند، تهدیدی برای امنیت نظامی فدراسیون روسیه تلقی میشود. برخلاف تسلیحات هستهای که ایالات متحده در سرزمینهای متحدان ناتو مستقر میکند، سیاست این ائتلاف درخصوص مسئله بیولوژیکی امکان نزدیک شدن به مرزهای ما را به صورت غیرقابل کنترل فراهم میکند.»
ایگور کریلوف در ادامه گفت که کییف از شرکت سازنده هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه "بیرقدار" خواسته تا پهپادهایشان را به دستگاه اسپری شیمیایی با ظرفیت بیش از ۲۰ لیتر مجهز کند.
این رئیس نیروی حفاظت بیولوژیکی، شیمیایی و تشعشعات روسیه افزود: درخواست اوکراین در این خصوص و استفاده این کشور از تسلیحات بیولوژیکی نگرانی شدیدی را به دنبال دارد.
وی گفت: ایالات متحده به وبا و طاعون علاقه مند است، استفاده از این عوامل بیماری زا را می توان به عنوان شیوع طبیعی پنهان کرد. این عوامل بیماری زا در چارچوب پروژههای به اصطلاح اوکراینی "U-Pi" و "Tep" مورد مطالعه قرار گرفتند. علاقه زیست شناسان نظامی ایالات متحده به این دلیل است که این پاتوژن ها دارای کانونهای طبیعی هم در خاک اوکراین و هم در روسیه هستند و استفاده از آنها می تواند به عنوان شیوع طبیعی بیماریها پنهان شود. فعالیت های آزمایشگاههای بیولوژیکی و برنامه بهاصطلاح اصلاحات سیستم مراقبتهای بهداشتی اوکراین که توسط ایالات متحده اجرا شد، منجر به افزایش غیرقابل کنترل در بروز عفونتهای خطرناک و از نظر اقتصادی مهم شد.
به گفته وی، افزایش تعداد موارد سرخجه، دیفتری، سل در خاک اوکراین ثبت شده است و بروز سرخک بیش از ۱۰۰ برابر افزایش یافته است. علاوه بر این، وضعیت تب خوکی آفریقایی به طور قابل توجهی بدتر شده است، مجموع خسارات صنعت کشاورزی در شرق اروپا از این بیماری بیش از ۲.۴ میلیارد یورو است.
وی همچنین گفت: در چارچوب مبارزه با بیماریهای عفونی در اوکراین اعلام شده توسط وزارت ارتش آمریکا و تضمین رفاه بهداشتی و اپیدمی، کمکهای بشردوستانه ارائه نمیشود، اقداماتی برای واکسیناسیون جمعیت و درمان بیماران انجام نمیشود.
انتهای پیام