رئیس پلیس فتا خراسان شمالی هشدار داد:

کلاهبرداری‌های جدید در پوشش اربعین

رئیس پلیس فتا خراسان شمالی نسبت به شیوه‌های جدید کلاهبرداری در پوشش اربعین هشدار داد و گفت: کلاهبرداری و فیشینگ با ترفند جذب کمک‌های مردمی به عنوان نذورات اربعین حسینی از جمله روش‌های جدید کلاهبرداری است.

سرهنگ یوسف شاکری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: متاسفانه برخی سودجویان پیام‌هایی را در شبکه اجتماعی حاوی لینک پرداخت اینترنتی جعلی یا معرفی شماره حسابِ در اختیار کلاهبرداران بعنوان حساب هیأت‌های مذهبی یا خادمین موکب برای کاربران ارسال می‌کنند.

وی ادامه داد: در نمونه‌های دیگر، مشاهده می‌شود که آگهی ثبت نام دریافت ارز اربعینی با تبلیغ قیمت پرداختی پایین‌تر از بازار را در شبکه‌های اجتماعی و یا سایت‌های نامعتبر انتشار می‌دهند و وجوهی را در قالب ثبت نام اولیه یا مبلغ کل ارز اعلامی زائر متقاضی دریافت و کلاهبرداری می‌کنند.

وی افزود: بخشی از مردم استان که فرصت حضور در مسیر اربعین و خدمت به زوار پیاده‌روی عاشقان اباعبدالله در موکب‌ها را ندارند یا قصد کمک به مساجد و تکیه‌ها برای برگزاری مراسم عزاداری و سوگواری شهدای کربلا را دارند، کمک‌های خود را بعضاً بصورت اینترنتی پرداخت می‌کنند که باید دقت بسیاری داشته باشند.

سرهنگ شاکری به افرادی که قصد کمک به مساجد و تکایا برای برگزاری مراسم عزاداری و سوگواری شهدای کربلا را دارند هشدار داد و گفت: این مجرمان سایبری در مواردی با طرح موضوع جمع‌آوری کمک‌های نقدی و نذورات مردمی برای برپایی موکب یا پذیرایی از زوار اربعینی، پیام‌هایی را در شبکه اجتماعی حاوی لینک پرداخت اینترنتی جعلی یا معرفی شماره حساب در اختیار کلاهبرداران بعنوان حساب هیأت‌های مذهبی یا خادمین موکب برای کاربران ارسال و بدینوسیله کلاهبرداری می‌کنند.

این مقام سایبری برای پیشگیری از این گونه موارد و اتفاقات مشابه به کاربران فضای مجازی توصیه کرد تا از بازکردن و ورود به هرگونه لینک از منابع نامعتبر و غیر رسمی خصوصاً آنهایی که در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ می‌شود خودداری کرده و تمامی اطلاعات و اخبار مورد نیاز مرتبط با موضوع اربعین را از خبرگزاری‌ها، رسانه‌ها و سایت‌های رسمی سازمان‌های مربوطه کسب نمایند و به اخبار و شایعات انتشار یافته در فضای مجازی توجهی نکنند.

رئیس پلیس فتا خراسان شمالی بیان کرد: در صورت تمایل به پرداخت هر گونه نذورات نقدی، ترجیحاً با مراجعه حضوری به مؤسسات معتبر و یا هیأت‌های شناخته شده مذهبی، این اقدام نیکو و خداپسندانه خود را انجام دهند و اگر به هر علتی قصد داشتند مبالغ اعطایی خود را بصورت اینترنتی پرداخت نمایند، حتماً آدرس صحیح اینترنتی ارگان‌ها، مؤسسات معتبر و هیأت مذهبی شناخته شده را شخصاً در قسمت آدرس بار مرورگر تایپ نمایند و دقت داشته باشند که در انتهای آدرس درگاه اینترنتی بانکی، شاپرک دات‌آی‌آر وجود داشته باشد.

سرهنگ شاکری تأکید کرد: فریب تبلیغات دروغین اعزام کاروانی رایگان زیارت اربعینی را نخورند و حتماً جهت ثبت نام به سامانه سماح که از طرف ستاد مرکزی اربعین معرفی شده مراجعه نمایند و برای تمدید گذرنامه یا دریافت گذر موقت ویژه اربعین به دفاتر پلیس+۱۰ یا پلیس مهاجرت و گذرنامه در مرکز استان‌ مراجعه حضوری داشته باشند.

وی هشدار داد: به پیامک‌های حاوی لینک توجه نکرده و بر روی این لینک‌ها کلیک نکنند و در صورتی ‌که به هر دلیلی وارد لینک شدند، بلافاصله اینترنت دستگاه را خاموش کنند و برنامه نصب شده را حذف و آنتی‌ویروس مناسب بر دستگاه نصب کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401061209191
  • خبرنگار : 50444