مهدی رجحانی با تشریح عملکرد دولت در حوزههای عمرانی در استان قزوین به مناسبت هفته دولت، اظهار کرد: در آبرسانی، کمک به احیای دشت قزوین، حل مشکلات تعاونیهای مسکن، انجام پروژههایی از قبیل اصلاح و ارتقای ایستگاه راهآهن، ایجاد نیروگاههای کوچکمقیاس تجدید پذیر، رفع مشکل پل شرکت نفت، رفع آلودگی سیمان آبیک، رفع محدودیتهای بافت تاریخی شهر قزوین، حل موضوع زمینهای اوقافی از دغدغهها و اولویتهای کاری معاونت عمرانی استانداری قزوین است.
وی بابیان اینکه، یکی از پروژههای مهم این معاونت، تکمیل پروژه خط لوله انتقال آب به شهرستان آبیک بود، افزود: خوشبختانه پس از گذشت چند سال و پیشرفت حدود ۵۰ درصدی پروژه، این معاونت پیگیریهای خود را در خصوص این پروژه آغاز و با تأمین منابع و ایجاد زیرساخت، پروژه اتمام و پس از افتتاح با حضور وزیر نیرو، آب باکیفیت و مطلوب در اختیار مردم آبیک قرار گرفت.
رجحانی در خصوص تأمین آب دیگر شهرهای استان اضافه کرد: انتقال آب از سد طالقان به شهر آبیک دارای بخشی مشترک با خط لوله انتقال از سد طالقان به شهر قزوین و یکسری از شهرهای دیگر استان است، به همین دلیل این پروژه یکی از مطالبات جدی مردم و پروژههای عمرانی مهم محسوب و تأمین آب باکیفیت برای شهر قزوین، ۱۴ شهر دیگر و تعدادی از روستاهایی که در امتداد همین خط لوله قرارگرفتهاند در دستور کار قرار دارد و هماکنون در حال پیگیری است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین ادامه داد: این پروژه در ادوار گذشته تعریف و مناقصه مربوط به آن برگزارشده بود که تیم مدیریتی استان در مدتزمان کوتاهی پس از استقرار، ابهامات و اشکالات مناقصه را شناسایی کرد تا با رفع نواقص، شاهد هیچگونه پروژه سنواتی و استهلاکی در استان نباشیم، چراکه این نوع روند باعث میشود، مشکلات و ابهامات موجود در مناقصه به توقف پروژه و عدم برخورداری استان از آب سد طالقان منجر شود.
وی ادامه داد: به همین سبب نیاز بود فرآیند مناقصه تکرار و مواردی همچون احداث تصفیهخانه، تصحیح خدمات کار و تغییر تاریخ تحویل پروژه از ۳۶ ماه به ۲۴ ماه به بندهای قرارداد اضافه و درنهایت با تغییر نوع مناقصه، اهتمام وزارت نیرو، ورود سرمایهگذار به پروژه و تلاشهای شخص استاندار و مدیران استانی شاهد آغاز بکار آن باشیم.
تلاش برای تکمیل پروژه سد بالاخانلو
رجحانی با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته در زمینه تکمیل آب پروژه سد بالاخانلو گفت: یکی از پروژههای مهم در حوزه تأمین آب، پروژه سد بالاخانلو است که در این زمینه در سفر رئیسجمهور به استان قزوین مصوبات خوبی گرفتهشده و امیدواریم در دهه فجر سال جاری فرآیند آبگیری سد بالاخانلو اجرایی شود که با اجرای شبکه توزیع پاییندست، دیگر بخشهای استان از آب شرب مطلوب برخوردار میشوند.
معاون امور عمرانی استاندار با اشاره به موضوع تعاونیها بهویژه شهرک اندیشه اضافه کرد: با صدور دستور ویژهای از استاندار در بهمنماه گذشته مبنی بر اتخاذ تصمیمات کارشناسی شده و جدی در خصوص رفع مشکلات شهرک اندیشه، با پیگیریهای ویژه این معاونت، همت مسئولان استانی و تلاشهای دلسوزانه اداره کل راه و شهرسازی استان مشکل دیرینه شهرک اندیشه مرتفع و فرآیند الحاق این شهرک به شهر قزوین به اتمام رسید تا مردمی که در انتظار مجوز ساختوساز منازل مسکونی خود بودند، بتوانند پروژههای خود را آغاز نمایند.
وی افزود: از دیگر موارد موجود میتوان به تعاونیهای اراضی عظیمیه، باورس، جانبازان، هفتسنگان، تعاونی فرهنگیان اشاره نمود که این موارد یکبهیک در حال بررسی است که با تحقیقات کارشناسی شده، راهکارهای حل مشکل برخی اراضی اتخاذشده و پیگیریهایی در این خصوص به مرحله اجرا رسیده است.
رجحانی ادامه داد: هماکنون اکثر قریب بهاتفاق موضوعات در حال پیگیری مستمر است، تعدادی از موضوعات نیازمند پیگیری تعاونیها و تعدادی دیگر نیازمند بررسی و پیگیری از سوی این معاونت است که بهطور مثال در موضوع عظیمیه از ۵ الی ۶ ماه گذشته در حال پیگیری هستیم که این امر نیازمند اخذ مصوبات و تصمیمات از وزارتخانه است، به همین سبب امیدواریم با تأیید و تصویب آن شاهد خبرهای مثبتی برای مردم باشیم.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین در خصوص شهر جدید مهرگان گفت: یکی از پروژههای اصلی استان تبدیل ناحیه شهری مهرگان به شهر جدید مهرگان بود، اتفاقی که در اسفند سال گذشته افتاد و استان موفق به اخذ مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور شد و این ناحیه را به شهر مهرگان تبدیل شد.
وی ادامه داد: مهرگان محصول پروژههای مسکن مهر است که تعداد زیادی از مردم شریف استان در آن ساکن هستند و شکلگیری سریع آن و تداخل کار نحوه ارائه خدمات در محمدیه را میتوان دلایلی برای عقب افتادن این ناحیه از توسعه امکانات دانست اما باید گفت با تبدیل مهرگان به شهری جدید درواقع زمینه استفاده از یک ظرفیت قانونی برای تسریع خدمترسانی به مردم شریف مهرگان فراهم شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به وضعیت پروژههای مربوط به حوزه راه در استان افزود: در مصوبات سفر رئیسجمهور به استان تقریباً تمامی پروژههای شریانی، روستایی و نقاط حادثهخیز از اعتباراتی مناسب و خوبی برخوردار شدند و به همین سبب دولت بهطور مستمر در حال پیگیری جهت توزیع بودجه است.
ضعف استان قزوین در زیرساختهای درمانی
رجحانی گفت: پروژههای سنواتی و مهم استان مانند راه قزوین به تنکابن یا محورهای مواصلاتی که برای استان حائز اهمیت بودند بهطور ویژه در حال پیگیری است و مذاکرات در سطح ملی با وزارتخانه و معاونین وزارتخانهها بهطور مستمر در حال انجام است.
وی درباره اقدامات انجامشده در حوزه بهداشت و درمان نیز گفت: استان قزوین ازلحاظ زیرساختهای درمانی رتبه خوبی در کشور ندارد و جزو استانهای آخر ازلحاظ تأمین زیرساختهای بهداشت و درمان است، از همین رو بسیاری از بیمارستانهای موجود در استان ضمن مستهلک بودن ابنیه از تخت موردنیاز نسبت به جمعیت موجود برخوردار نیست که این امر دغدغهای جدی و نگرانکننده برای استان محسوب میشود.
این مسئول گفت: در هشت ماه گذشته تلاش مستمری برای ارتقای زیرساختهای درمانی استان انجام شد که با اهتمام تمامی مدیران تأثیرگذار استان اتفاقات مهمی در حال انجام و پیگیری است و در صورت تحقق این هدف شاهد تحولی بزرگ در ایجاد زیرساختهای درمانی در استان خواهیم بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین به پروژه عمرانی مربوط به بیمارستان شهید رجایی اشاره نمود و ادامه داد: در راستای تکمیل پروژههای عمرانی در حوزه بهداشت درمان فاز اول توسعه و نوسازی مرکز تروما شهید رجایی به دلیل فقدان اعتبارات روند کندی را در پیش داشت که در حال حاضر اعتبارات بسیار خوبی در راستای تکمیل این پروژه تأمین، ابلاغ و پرداختشده است.
رجحانی با اشاره به وضعیت بیمارستان ۲۲ بهمن اظهار کرد: یکی دیگر از معضلات درمانی استان قزوین مجموعه درمانی ۲۲ بهمن است، بیمارستانی به قدمت ۱۰۰ سال که در جنوبیترین بخش شهر در مجاورت ایستگاه راهآهن است که ضمن مستهلک بودن ابنیه با مشکل کمبود تخت نسبت به سرانه مواجه است که با کمک شهرداری قزوین و تلاش مدیران علوم پزشکی در استان ساختمان مناسبی در شمال شهر با کاربری متفاوت تهیهشده است که پس از اتمام مراحل تملک، روند اصلاح ساختمان، بهبود شرایط و الحاق زمین، بهزودی شاهد فرایند مناسبسازی آن برای جابجایی بیمارستان ۲۲ بهمن خواهیم بود که امید داریم طی چند ماه آینده این فرایند تکمیل و به اتمام برسد.
تلاش برای احداث بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی
وی اضافه کرد: از دیگر اتفاقات مهم در استان احداث بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی است که از نیازهای جدی استان محسوب میشود که مصوبات خوبی برای پیشبرد احداث این بیمارستان در سفر رئیسجمهور به استان گرفته شد که امیدواریم با برخورداری این پروژه از بودجه ۱۰۰۰میلیاردی و تخصیص منابع مربوط شاهد اتمام فاز اول آن در آیندهای نزدیک باشیم.
معاون هماهنگی عمرانی استاندار قزوین ادامه داد: ازآنجاکه اجرا و مدیریت پروژه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی در سطح وزارتخانه انجام میشود و وزارتخانه مربوطه هم پروژههای متعددی دارد، در تلاش هستیم مدیریت این پروژه به استان منتقل شود تا همچون بیمارستان شهید رجایی در فرآیند اجرا تسریع تا در کوتاهمدت شاهد نتایج قابل قبولی باشیم.
رجحانی احداث بیمارستان هزار تختخوابی را یکی دیگر نقاط قوت استان برشمرد و افزود: یکی دیگر از نقاط قوت استان احداث بیمارستان هزار تختخوابی بخش خصوصی است، چراکه این مرکز درمانی به دلیل برخورداری از زیرساخت مناسب و ارائه خدمات با تعرفه دولتی میتواند کمک شایانی به استان در حوزه بهداشت و درمان داشته باشد.
وی با ارائه اطلاعاتی در حوزه انرژی تصریح کرد: یکی از پروژههای مهم و حائز اهمیت برای استان توسعه زیرساختهای انرژی است اما نه با روشی که محیطزیست ما را دچار مخاطره کند، بنابراین یکی از تفاهمت مهمی که طی هشت ماه گذشته اتفاق افتاد انعقاد تفاهمنامه با شرکت توسعه انرژیهای نو در کشور بود که با اجرای این پروژه، ۲۸۰۰ مگابایت نیروگاههای تجدید پذیر در استان قزوین ایجاد خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار قزوین ادامه داد: در همین راستا برای راهاندازی اولین شهرک انرژی خورشیدی در استان و کشور مجوزهایی در سفر اخذ شد و پس از جانمایی، تأمین زمین و استعلامات آن در آینده نزدیک شاهد شروع فرآیندهای اجرایی خواهیم بود که این امر نقطه آغازی بر یک تحول جدی در تولید انرژی خورشیدی در کشور محسوب میشود.
احیای دشت قزوین در دستور کار
رجحانی گفت: یکی دیگر از پروژههای بسیار مهم در استان که برای احیای دشت قزوین، کشاورزی و ارتقای آنکه یکی از بارزترین و محوریترین ظرفیتهای استان قزوین محسوب میشود، پروژه بازار آب است که با اجرایی شدن پروژه شاهد یک نظام آبی جدید در استان خواهیم بود.
وی افزود: پروژه بازار آب درواقع یک نظام جدید آبی در استان را شکل میدهد که این نظام جدید ارتقاء ضریب تبدیل آب به درآمد، شکوفایی اقتصادی بزرگ، توجه فعالان بزرگ اقتصادی به استان، انگیزه بیشتر برای ارتقاء بهرهوری آب، ارتقاء کشاورزی بهینه و توسعه کشاورزی دانشبنیان که مورد تأکید مقام معظم رهبری و رئیسجمهور است را درپی دارد.
معاون هماهنگی عمرانی استاندار با اشاره به بحث فرودگاه استان قزوین اضافه کرد: استان قزوین یکی از قدیمیترین فرودگاههای کشور را دارا است، فرودگاهی که مربوط به خدمات ویژه کشاورزی است ولی متأسفانه در حال حاضر استان قزوین تنها مرکز استانی است که فاقد فرودگاه مسافربری است که با پیگیری، انعقاد جلسات، مذاکرات متعدد با شرکت مادر تخصصی خدمات ویژه کشاورزی، نشست با سرمایهگذاران متعدد زمینه احیا فرودگاه فراهمشده و انجام فعالیتهای مذکور باعث سرعت بخشیدن به انجام فرایند مناقصه شده است.
رجحانی گفت: امروز در آستانه برگزاری مناقصه و جذب سرمایهگذار هستیم تا این فرودگاه ضمن احیا در نقش سنتی خود در حوزه ارائه خدمات کشاورزی باقی بماند که لازم به ذکر است ادامه این فعالیتها با الگوی فنآورانه جدید مبتنی بر فناوریهای روز هوانوردی و پهپادی پیش خواهد رفت، البته در کنار تمامی این موضوعات خدماتی مکمل از قبیل باری و مسافری، تفریحات هوایی، آموزش هوانوردی و غیره در این فرودگاه صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری استان قزوین اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات اساسی و مهم تیم مدیریتی استان ارتقای ظرفیتهای گردشگری است، چراکه استان قزوین علاوه بر ظرفیتهای تاریخی متعدد و ارزشمند، ظرفیتهای طبیعی گردشگری خیلی خوبی را به همراه دارد و یکی از دلایل منحصربهفرد بودن قزوین وجود همین ظرفیتها و ویژگیها است.
معاون هماهنگی عمرانی استاندار ادامه داد: یکی از بناهای موردنظر برای احیای ظرفیتهای گردشگری استان دولتخانه شهر قزوین است که باوجود سفر ریاست محترم جمهور و پیگیریهایی که قبل از سفر انجامشده بود برای احیای این مکان تاریخی نیاز است برخی اماکن در مجاورت آن، مورد آزادسازی و مناسبسازی قرار گیرد که بهزودی این فرآیند به مرحله اجرا خواهد رسید تا شاهد احیاء و مناسبسازی این مکان تاریخی حائز اهمیت باشیم.
انتهای پیام