رشد اقتصادی سومین اقتصاد آسیا ماندگار نیست

هند در سه ماهه گذشته رشد اقتصادی دو رقمی بالایی را ثبت کرده است اما اقتصاددانانی که در نظرسنجی رویترز شرکت کردند، انتظار دارند که این سرعت رشد در این سه ماهه نصف شود و با افزایش نرخ بهره، تا پایان سال کاهش بیشتری پیدا کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از بیزنس، سومین اقتصاد بزرگ آسیا با نرخ بیکاری و تورم بالا دست و پنجه نرم می‌کند، تورمی که در تمام سال بالاتر از سقف تحمل بانک مرکزی هند بوده و قرار است تا پایان سال ۲۰۲۲ ادامه یابد.

پیش‌بینی می‌شود رشد در این سه‌ماهه از میانگین پیش‌بینی ۱۵.۲ درصدی در سه‌ماهه دوم به ۶.۲ درصد سالانه کاهش یابد که عمدتا توسط مقایسه‌های آماری با یک سال گذشته به جای شتاب جدید حمایت می‌شود که قبل از کاهش بیشتر به ۴.۵ درصد در اکتبر تا دسامبر است.

طبق نظرسنجی رویترز از ۲۲ تا ۲۶ آگوست، انتظار میانه رشد سال ۲۰۲۲ به میزان ۷.۲ درصد بود اما اقتصاددانان گفتند که نرخ رشد نشان می‌دهد، انتظار می‌رود که رشد اقتصاد در ماه‌های آینده کند شود.

کونال کوندو، اقتصاددان هندی گفت: «حتی با وجود اینکه هند سریع‌ترین رشد اقتصادی را حفظ می‌کند، مصرف داخلی شاید آنقدر قوی نباشد که رشد را بیشتر کند زیرا بیکاری همچنان بالاست و دستمزدهای واقعی در سطح بی‌سابقه پایینی قرار دارند.»

دولت با حمایت از رشد از طریق سرمایه‌گذاری، تنها یک موتور را به کار انداخته و در عین حال انگیزه مصرف داخلی را فراموش کرده است. به همین دلیل است که رشد هند هنوز پایین‌تر از روند پیش از همه‌گیری است. اقتصاد به اندازه کافی سریع رشد نکرده است که بتواند سالانه ۱۲ میلیون نفر را به نیروی کار بپیوندد.

در همین حال، بانک مرکزی هند با یک عقب‌ماندگی نسبی در چرخه انقباض جهانی، قرار است تا پایان ماه مارس نرخ بازپرداخت اصلی خود را ۶۰ واحد پایه دیگر افزایش دهد تا تورم را به محدوده تحمل برساند. این عملکرد به دنبال سه افزایش نرخ بهره در سال جاری به میزان ۱۴۰ واحد پایه است.

در حالی که هدف دستوری بانک مرکزی دو تا ۶ درصد است، انتظار می‌رفت که تورم در این سه ماهه و آینده به ترتیب به ۶.۹ و ۶.۲ درصد باشد، قبل از اینکه در سه ماهه اول ۲۰۲۳ به ۵.۸ درصد تقریباً مطابق با پیش‌بینی بانک مرکزی برسد.

رادیکا رائو، اقتصاددان ارشد در بانک مرکزی هند گفت: «علیرغم نشانه‌هایی از کاهش فشار قیمت‌ها و با توجه به عدم قطعیت‌های قابل‌توجه ناشی از ریسک‌های ژئوپلیتیکی و خطرات  سخت در اقتصادهای بزرگ، زود است که مبارزه با تورم را آسان بیان کنیم».

اقتصاد همچنین در حال تحمل فشار تورم ناشی از روپیه ضعیف است که ماه‌هاست نزدیک به ۸۰ دلار آمریکا معامله می‌شود، سطحی که بانک مرکزی با فروش ذخایر دلار در بازارهای ارز از آن دفاع می‌کند.

همچنین آخرین نظرسنجی رویترز نشان داد که کسری حساب جاری هند در سال کنونی به ۳.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش یافته که بالاترین میزان در حداقل یک دهه اخیر و ممکن است فشار بیشتری بر ارز وارد کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401060705604
  • خبرنگار : 50072