محمدرضا یافتیان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تلف شدن ماهیهای سد گاوازنگ، اظهار کرد: با خشکسالی و پایین آمدن سطح آب در سد گاوازنگ، تعداد زیادی از ماهیان این سد تلف شدند.
وی با بیان اینکه با پیگیریهای انجام شده، سازمان همیاری شهرداریهای استان زنجان به عنوان متولی منطقه تفریحی گاوازنگ در حفظ و نگهداری ماهیهای سد تهم قصور کرده است، یادار شد: همیاری شهرداریهای استان زنجان اقدامات خود را برای پاکسازی و جمعآوری ماهیهای تلف شده آغاز کرده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان زنجان عنوان کرد: جمعآوری ماهیهای تلف شده که تعدادشان نیز زیاد است، از لحاظ ظاهری محیط اهمیت زیادی دارد. همچنین باقی ماندن ماهیهای تلف شده تبعات زیادی خواهد داشت.
یافتیان با تاکید بر اینکه تعداد ماهیهای تلف شده بسیار زیاد است، تصریح کرد: درخواستهای کتبی و شفاهی برای افزایش نیروهای پاکسازی ابلاغ شده است؛ چرا که تعداد فعلی جوابگو نیست و تا چند روز آینده نیز نمیتوان ظاهر آن محیط را تغییر داد.
این مسئول با بیان اینکه ماهیهای این سد دو نوع بوده و تعدادی از آنها از سال ۸۲ و ۸۳ در این سد رهاسازی شدند، افزود: در آن زمان برای پرورش ماهی در این محیط از سوی محیطزیست مجوزی صادر نشد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان زنجان تصریح کرد: امروزه هر واحدی تمایل و برنامهای برای پرورش ماهی در سدها و بندها داشته باشد، باید از سوی ادارهکل حفاظت محیطزیست مجوز بگیرد.
یافتیان خاطرنشان کرد: دو راهکار بیشتر برای این موضوع وجود ندارد یا اینکه سد را از ماهیهای تلف شده پاکسازی کنیم یا اینکه ماهیهای زنده را به استخر دیگری انتقال دهیم.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه سد حالت لجنی پیدا کرده، اول باید انتقال آب به این سد صورت گیرد. همچنین انتقال ماهیان باید با اکوسیستم زیست این ماهیان منطبق باشد.
انتهای پیام