فعالیت ۴۵۰ نفر وکیل کردستانی در مرکز وکلای قوه قضائیه استان کردستان

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان کردستان به تعداد اعضای مرکز وکلای قوه قضائیه استان کردستان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این مرکز دارای ۴۵۰ نفر عضو بوده است که جوابگوی نیاز استان هستند و ۹۰ درصد اعضای آن را نیروهای بومی استان تشکیل می‌دهند.

کاظم مفاخری، در بازدید از خبرگزاری ایسنا کردستان، اظهار کرد: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به‌عنوان نهاد متولی و توسعه‌دهنده خدمات حقوقی (وکالت، مشاوره حقوقی، کارشناسی رسمی، مشاوره خانواده و...) در تمامی دوران تلاش کرده است تا رسالت خود مبنی بر ارائه خدمات حقوقی و قضائی به جامعه در بالاترین سطح کمی و کیفی را حفظ کند.

وی افزود: تأسیس مرکز، تأثیر شگرفی در توسعه خدمات حقوقی و کارشناسی در کشور داشته است و به دلیل ایجاد فضای رقابتی در عرضه خدمات حقوقی، منجر به افزایش سطح دسترسی عموم مردم به خدمات حقوقی شده و موجبات تحقق اصل ۳۵ قانون اساسی را فراهم کرده است. 

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان کردستان با اشاره به اینکه این مرکز سال ۱۳۷۹ براساس ماده ۱۸۷ در سطح کشور راه‌اندازی شده است، بیان کرد: این مرکز به جهت تسهیل امورات قضایی و حقوقی، رفع انحصار در پذیرش وکیل در امر وکالت و دسترسی آسان مردم به وکلا به عنوان قانون ایجاد شد.

وی به اقدامات مؤثر مرکز وکلای قوه قضائیه ادامه داد: برگزاری آزمون جذب وکلا به صورت سالانه و معاضدت قضایی برای مراجعان ضعیف و کم درآمد جامعه از اقدامات شاخص این مرکز بوده است.

مفاخری در ادامه گفت: در راستای اجرای معاضدت قضایی پرونده‌های افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، افراد ضعیف جامعه به مرکز وکلای قوه قضائیه ارجاع داده می‌شود و این افراد می‌توانند از خدمات رایگان مرکز بهره‌مند شوند.

وی به فعالیت مرکز در موضوعات اطفال و کودکان در شعبات دادگستری اشاره کرد و افزود: قضاتی به صورت ویژه پرونده‌های کودکان زیر ۱۸ سال را بررسی می‌کنند و در این راستا این افراد از سوی دادگستری به مرکز وکلا معرفی شده و خدمات حقوقی ارائه می‌شود.

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان کردستان با اشاره به تشکیل ۲۰ کمیسیون شامل معاضدت قضایی، محیط زیست، آب و انرژی حمایت از وکیل، حمایت از کارشناس و ... در این مرکز اظهار کرد: فعالیت این مرکز اخیرا نسبت به چند سال گذشته توسعه چشمگیری پیدا کرده است.

وی با اشاره به تقاوت‌های مرکز وکلا با کانون وکلا افزود: مرکز وکلا قوه قضائیه و کانون وکلای دادگستری از لحاظ ساختاری و تشکیلاتی با هم متفاوت هستند کانون وکلا به صورت مستقل عمل می‌کنند اما مرکز وکلای قوه قضائیه از لحاظ سیاستگذاری کل فعالیت‌های خود از مرکز تبعیت می‌کنند، اما یک آیین نامه کلی دارند.

مفاخری به تعداد اعضای مرکز وکلای قوه قضائیه استان کردستان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این مرکز دارای ۴۵۰ نفر عضو بوده است که جوابگوی نیاز استان هستند و ۹۰ درصد اعضای آن را نیروهای بومی استان تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به نیاز مبرم به فرهنگ‌سازی لازم در سطح استان به منظور شناخت جایگاه وکالت اظهار کرد: اگر ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی با مرکز وکلا همسو و هماهنگ باشند می توان بخش اعظم مشکلات قضایی مردم را مرتفع کرد.

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان کردستان از اعلام آمادگی این مرکز برای آموزش رایگان مردم جهت فرهنگ‌سازی جایگاه وکالت خبر داد و تصریح کرد: اتاق تعاون، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، شرکت شهرک‌های صنعتی، کافرمایان و شرکت‌های خصوصی نیاز به وکیل دارند لذا نیاز به همراهی و همگامی این ارگان‌ها با مرکز وکلای استان دارند.

وی امنیت شغلی را یکی از دغدغه‌های اصلی وکلا دانست و بیان کرد: در این راستا مسئولان قضایی و مسئولان وکلا در تلاشند تا برای تأمین امنیت وکلا امکانات دفاعی برای این قشر فراهم شود.

 انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1401060604190
  • خبرنگار : 50274

برچسب‌ها