به گزارش ایسنا، روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اعلام کرد: در راستای حفاظت و نگهداری از بناهای تاریخی، عملیات حفاظت و مرمت طی برنامههای دورهای در سطح این مجموعه اجرا شده و در این پروژه، مرمت و استحکامبخشی قطعات روشنایی سقف تزئینی موزه کتابخانه نیاوران درحال انجام است.
این کتابخانه سال گذشته نیز ۱۱ ماه به دلیل اجرای پروژه بهسازی و حفاظت و مرمت آثار، بنا و تزئینات وابسته به معماری تعطیل بود.
کتابخانه اختصاصی نیاوران در حدود سال ۱۳۵۵ خورشیدی در قسمت شمال شرقی مجموعه کاخهای نیاوران در دو طبقه و یک زیرزمین با زیربنای تقریبی ۷۷۰ مترمربع احداث شد که بیشتر کتابخانه اختصاصی فرح پهلوی بود.
طراحی سازه و ساخت کتابخانه توسط عبدالعزیز فرمانفرماییان انجام شده و دکوراسیون داخلی بنا اثرِ چارلز سویگنی (Charles sevigny) بوده است که از پلان ایرانی با فرم چهار ایوانی با الهام از صفحات آینه گون (آینههایی با تنالیتههای تیره) بهره گرفته است.
از آنجایی که این کتابخانه استفاده شخصی و خصوصی داشته، بنابراین از استانداردهای موجود کتابخانهای به دور است. همچنین وجود پیانو و لوازم صوتی در این مجموعه، حکایت از استفاده فضا به عنوان اتاق موسیقی دارد.
در کتابخانه کاخ نیاوران آثار حجمی و تابلوهای نقاشی از هنرمندان ایرانی و خارجی، از جمله پرویز تناولی، مسعود عربشاهی، بهمن محصص، منوچهر یکتایی، محمد مدبر، سزار بالداچینی، دیهگو جاکومتی، آرنولدو پومودورو و پیرآرماندو فرناندز (آرمان) نگهداری میشود. همچنین مجموعه کتب چاپی موجود در این موزه کتابخانه بالغ بر ۲۳هزار جلد و حدود ۱۶هزار عنوان است. چاپهای اول بسیاری از سفرنامههای معتبر خارجیان به آسیا و ایران نیز در این کتابخانه موجود است.
وجود کتابهای اهدایی سران کشورها و نویسندگان نامی از جمله پروین اعتصامی، علی نقی وزیری، منوچهر آتشی، جان اف کندی، والت دیزنی، جواهر لعل نهرو، رولف بنی، رومن گیرشمن و آثار دیگری با امضاء افراد سرشناس دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد این کتابخانه به شمار میآید.
از دیگر آثار موجود در این کتابخانه میتوان به مجموعههای خطی، از جمله کاتبانی چون میرعلی هروی، احمد نیریزی، وصال شیرازی، زینالعابدین حسنی، محمد اصفهانی و محمدتقی مشهدی اشاره کرد.
کتـابخـانه کاخ نیاوران با عنوان موزه در سال ۱۳۸۳ خورشیدی به روی بازدیدکنندگان عمومی باز شد.
کاخ موزههای مجموعه نیاوران واقع در میدان شهید باهنر (نیاوران) همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۹ پذیرای بازدیدکنندگان است و ورود به مجموعه تا ساعت ۱۷ امکان پذیر است.
مجموعه تاریخی نیاوران تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۱ پنجشنبه، جمعه و تعطیلات رسمی تا ساعت ۲۰:۳۰ فعال است و در این روزها ورود تا ساعت ۱۸ امکانپذیر خواهد بود.
انتهای پیام