اگرچه گرانی و کمبود در همه اقلام سخت و آزاردهنده است اما این مهم در بحث دارو مسئلهای کاملاً متفاوت است چراکه خانواده و بیمار انتظار ندارند در کنار همه رنج و مشقتهای بیماری، دردسرهای تأمین دارو را هم به جان بخرند.
این مهم ایجاب می کند که مسئولان نسبت به تأمین دارو حساسیت ویژهتری به خرج دهند و اقدامات میدانی و نظارتی خود را برای رفع گرانی و کمبود اقلام دارویی افزایش دهند تا مردم دردمند و رنج کشیده بیش از بیماری، رنج دیگری نداشته باشند.
استان گلستان هم از جمله استان هایی که هر از گاهی کمبود دارویی را تجربه می کند و این مسئله موجب گلهمندی مردم به ویژه بیماران خاص شده است.
گرچه دولت به منظور اصلاح سیاست های ارزی دارو و با هدف کاهش پرداختی مردم و منطقی شدن قیمت دارو طرح دارویار را کلید زده اما به مردم قول داده که با اجرای این طرح پرداختی مردم تغییر نکند و در راستای این طرح ۳۶۶ قلم داروی ضروری، یارانه سلامت می گیرند و ۱۱۹ قلم داروی بدون نسخه که پیش از این تحت پوشش بیمه نبوده، تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند.
همچنین انتظار می رود با اجرای طرح دارویار کمبود اقلام دارویی در سطح کشور با کاهش همراه شود و مشکلات مردم در این حوزه کاهش یابد.
اخیراً نیز برخی از مردم در گلستان از کمبود داروهای آنتی بیوتیک در داروخانه های استان گله مند هستند که بررسی های میدانی ما از داروخانهها نشان می دهد آنتی بیوتیک های کپسولی و تزریقی به میزان کافی وجود دارد اما آنتی بیوتیک های در قالب شربت و سوسپانسیون به ویژه برای کودکان با کمبود همراه است.
داروخانه ها معتقدند سهمیه ها آنقدر کم است که داروها در همان لحظات ابتدایی تمام می شود.
کاهش تعداد کمبودهای دارویی به ۷۸ قلم با اجرای طرح دارویار
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در این باره در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: وقتی یک دارویی دجار کمبود کشوری می شود تبعات آن در استان هم دیده می شود، برای تولید یک فرآورده دارویی علاوه بر مواد اولیه دارویی مواد جانبی و بسته بندی لازم است که اگر ورود و یا تولید یکی از این عوامل دستخوش تغییرات شود قطعاً کل فرآورده برای تولید تحت الشعاع قرار می گیرد.
دکتر پانیذ صدرایی ادامه داد: طبق اعلام تولیدکنندگان با توجه به افزایش نرخ تورم، قیمت تمام شده نهایی دارو با مصوبه کمیسیون قیمت گذاری همخوانی نداشت و این امر کمبودهای دارویی کشور را تحت الشعاع قرار داده که به دنبال آن منجر به افزایش کمبودهای دارویی شده است.
وی با بیان اینکه در نیمه دوم شهریور ماه کمبودهای دارویی کمتری در استان گلستان خواهیم داشت، تأکید کرد: براساس آخرین گزارش ها با اجرای طرح دارویار تعداد کمبودهای دارویی از ۱۰۰ قلم به ۷۸ قلم کاهش یافته و امیدوارم با اجرای این طرح و هدفمندی قیمت ها و یارانه ها کمبود دارویی در شهریور ماه جاری کاهش یابد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گلستان متذکر شد: تولیدات در مرداد ماه سال جاری افزایش داشته اما از آنجایی که آزادسازی فرآورده ها پس از آزمایشات نهایی و ادواری در کارخانجات انجام می شود به نظر می رسد این مسئله در شهریورماه موجب توزیع بیشتر دارو در بازار دارویی خواهد شد.
انتهای پیام