علیمحمد زنگانه در خصوص دستاوردهای سفر هیات جمهوری تاتارستان به استان گلستان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: رئیس جمهور کشورمان، ارتباطات بین المللی را به استانهای مرزی تفویض کردهاند و در راستای تحقق این هدف در حضور ایشان قرارداد یاداداشت تفاهمی جهت برقراری ارتباط با کشور ترکمنستان امضا شد.
استاندار گلستان با اشاره به اینکه در حال حاضر در مرحله تشکیل کارگروههای مشترک بین دو کشور هستیم، ادامه داد: اهداف خوبی در این زمینه ترسیم شده و تبادل دانش فنی و مباحث مشترک فرهنگی، آموزشی، گردشگری و بازگشت تبادلات در مرز اینچهبرون، گمرک و منطقه آزاد به شرایط قبل از کرونا از مهمترین اهداف است.
وی تردد کامیون های صادراتی و وارداتی و سقف تجارت قبل از دوران کرونا با این کشور را بیشتر از امروز برشمرد و ضمن اشاره به توقف تجارت چمدانی در آن منطقه، یادآور شد: در تلاش هستیم تا با رایزنی مسئولان ارشد دو کشور تبادلات به شکلی بازگردد که علاوه بر افزایش مراودات تجاری و اقتصادی، تردد روزانه ۱۲۰ کامیون را داشته باشیم.
زنگانه در ادامه سخنان خود، استان گلستان را دروازه آسیای میانه دانست و افزود: پس از برداشته شدن روادید در کشور قزاقستان و ارتباطات خوب دو کشور، لازم شد تا برای تبادل ارتباطات بیشتر سند یادداشت تفاهم با ایالت منگستائو را داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه پیشتر پروازهای بین دو کشور از فرودگاه بینالمللی گرگان به فرودگاه بندر آکتائو و بالعکس برقرار شده بود، خاطر نشان کرد: شرایط جدید سبب شد تا در قالب کمیسیون و اتاق مشترک با کشور قزاقستان فعالیت های خود را توسعه دهیم و معادن سرشار و غلات در آن منطقه زمینه تبادلات بیشتر متقابل مشترک را برای ما فراهم می کند.
استاندار گلستان در ادامه از تکمیل کردیور راهآهن شمال - جنوب با استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران قزاقستان و روسیه خبر داد و اضافه کرد: توافقات اولیه خوبی در سفر دو ماه قبل هیات کشورمان به جمهوری تاتارستان شد و مقرر گردید هیاتی از آنجا به کشورمان بیایند و موقعیت ها و پتانسیلهای موجود در اینچهبرون را ببینند و مباحث کریدور را از نزدیک بررسی کنند.
زنگانه با بیان اینکه توافق اولیه برای ایجاد راه های حمل و نقل ترکیبی روسیه - تاتارستان - ایران (اینچه برون - بندرعباس) با استفاده از مسیر جادهای، ریلی و دریایی شده است، توضیح داد: علاوه بر این می شود به عنوان محور دوم همکاریها با جمهوری تاتارستان، ارتباط خوبی در زمینه کشاورزی (دانش و تحقیقات)، صنایع تکمیلی و توسعه صنعت گردشگری داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه برای افزایش صادرات و واردات کالا معطل تکمیل کریدور شمال - جنوب نمی مانیم، تصریح کرد: تبادل نظر و هماهنگیهای جهت استفاده از جاده انجام شده و این موضوع در دستور کار در قالب سند چشم انداز بخشی استان گلستان قرار گرفته است.
عالی ترین مقام دولت در استان گلستان، توسعه بندر سبز خزری با بهره مندی از توان سرمایه گذاران خارجی را از دیگر مواردی دانست که در افزایش تبادلات تجاری بین استان گلستان و کشورهای همسایه تاثیرگذار است، افزود: برنامهریزیهایی شده است تا راهکارهایی مناسبی برای جذب سرمایهگذاران آن کشورها به استان ارائه گردد.
استاندار گلستان کل تبادلات تجاری کشورمان با تاتارستان را ۱۸۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این رقم بسیار کم است و اراده بر این می باشد تا با ارائه تجربیات دوران تحریم و استقرار یک شرکت مشترک در منطقه اینچهبرون، به عنوان یک استان مرزی این رقم را به سه برابر افزایش دهیم.
وی در پایان با اشاره به آماده شدن سند یادداشت تفاهم کشورمان با جمهوری تاتارستان، افزود: این سند در آینده ای نزدیک در حضور دکتر رئیسی (رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران) و رستم مینیخانوف (رئیس جمهور تاتارستان) به میزبانی استان گلستان به امضا می رسد.
انتهای پیام