رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان:

عملیاتی کردن شعار کاریابی اولویت مهم دانشگاه علمی کاربردی کردستان است

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان گفت: توسعه کیفی دانشگاه علمی کاربردی در زمینه های مختلف و عملیاتی کردن شعار کاریابی از مهم ترین اولویت های این دانشگاه در دوره جدید است.

دکتر شاهین فکور در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه، دانشگاه جامع علمی کاربردی از متولیان اصلی دوره های آموزش مهارتی و کاربردی است، اظهار کرد: فلسفه وجودی دانشگاه جامع علمی کاربردی، تربیت نیروی ماهر و توانمند و کاربردی بر اساس نیازهای فعلی جامعه و ایجاد اشتغال پایدار با استفاده از فناوری و دانش بنیان است.

وی رسالت و ماموریت دانشگاه علمی کاربردی با شرایط امروز جامعه را بسیار متجانس و متنازل ذکر کرد و افزود: اقتصاد و معیشت مردم، مهم ترین موضوع جامعه امروز کشور بوده و حل این موضوع در گرو توسعه دانش بنیان است.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان، بیکاری و اشتغال را از دیگر معضلات اولویت دار جامعه دانست و ادامه داد: رویکرد این موضوع نیز توجه به امر کارآفرینی و تولید داخلی است، بنابراین  هردو اولویت اصلی کشور در دل رسالت اصلی دانشگاه علمی کاربردی نمایان است.

 به گفته فکور، رسالت دانشگاه علمی کاربردی، نگاه ویژه به کاریابی در کنار دوره های آموزشی کاربردی است؛ عملیاتی کردن شعار ماموریت کاریابی در کنار رسالت اصلی دانشگاه علمی کاربردی نگاه ویژه این دانشگاه در استان کردستان در دوره مدیریت جدید است.

وی، واژه کاربردی و تربیت انسان ماهر و توانمند را ماهیت اصلی دانشگاه علمی کاربردی ذکر کرد و افزود: ما در استان درصدد کاربردی کردن این شعار بوده و نمی خواهیم به تعداد بیکاران تحصیل کرده جامعه بیافزاییم، بلکه در قالب دروه های کوتاه مدت، بلند مدت و پودمانی، مهارتی را با هدف تاثیرگذاری در سرعت ضریب اشتغال پذیری ایجاد می کنیم.

به گفته رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان، رویکرد امروز دانشگاه علمی کاربردی رویکرد تحولی تقاضا محور با توجه به مشاغل نوظهور است؛ پیش بینی می شود که تا چند سال آینده رشته ها و مشاغل جدید جایگزین رشته های موجود شوند؛ لذا دانشگاهی موفق است که بر روی مشاغل و رشته های نو و نیازهای آینده تفکر داشته باشد.

وی اعلام کرد: در راستای اجرای این امر، دانشگاه های علمی کاربردی استان باید تا پایان شهریور ماه امسال برنامه های عملیاتی خود را تحویل دهند که باید حاوی نیازهای شهرستانی و رشته های تحصیلی جدید باشد.

رییس دانشگاه علمی کاربردی استان کردستان ادامه داد: امروز مراکز علمی و دانشگاهی می دانند که حرکت در مسیر کاربردی شدن، کسب مهارت و کارآفرینی دانش آموختگان در گرو دانش بنیانی شدن است و این حتی در ادارات نیز نمود یافته است.

وی، از راه اندازی خانه خلاق نوآوری در دانشگاه علمی کار بردی استان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: دانشجویان و یا حتی افراد بی سواد در خانه خلاق می توانند ایده خود را ارائه دهند که بعد از بررسی و تایید توسط منتورها و مشاوران به مرحله عملیاتی و میدانی و تجاری سازی می رسد.

فکور بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی متکی به شهریه دانشجو است و علی رغم اینکه زیر نظر وزارت علوم است، مدیریت مالی آن متکی به شهریه دانشجو است؛ با توجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور، هیات امنای این دانشگاه باافزایش شهریه در مهرماه موافقت نکرده و دانشجویان با همان شهریه قبلی می توانند ثبت نام کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس توافقی که با سازمان نیروهای مسلح انجام شده است، دانشگاه های علمی کاربردی می توانند فراخوان هایی را برای پذیرش مشمولان سربازی منتشر کرده و سپس اقدام به جذب آن ها در انواع رشته های شغلی در واحدها و مراکز مختلف دانشگاهی کنند. مدارک تحصیلی مورد قبول برای این دست از امریه ها بر اساس نوع دانشگاه و رشته های شغلی مورد نیاز تعیین می شود.

فکور اعلام کرد: این تفاهم نامه در مهر ماه اجرایی می شود و دکتراهای تخصصی در بازاریابی و کارآفرینی، مهندسی آی تی و صنایع می توانند برای ثبت نام امریه دانشگاه ها از جمله دانشگاه علمی کاربردی اقدام کنند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی استان کردستان، با اشاره به اینکه دانشگاه جامع در استان دارای یک ستاد مرکزی و۱۲ دانشگاه جامع علمی کاربردی است که باید ب لحاظ کیفی توسعه یابند، افزود: در این راستا مراکزدولتی که منحل شده اند، فعال می شوند.

وی از اشتغال به تحصیل ۳۱۰۰ نفر دانشجو در دانشگاه های علمی کاربردی سطح استان کردستان خبر داد و گفت: در حال حاضر این دانشگاه در استان ۱۳۱رشته کارشناسی و ۸۷ رشته کاردانی دارد و ۲۹ رشته جدید نیز برای سال جاری اضافه می شود.

وی افزایش رشته های کاربردی و مهارتی را اولویت دانشگاه علمی کاربردی استان ذکر کرد و افزود: در این راستا بر تعاملات و تفاهم نامه ها متمرکز می شویم؛ چرا که دانشگاه های علمی کاربردی نه تنها در استان کرد ستان بلکه در سراسر کشور تمامی زیر ساخت های لازم را برای مهارتی کردن دانشجویان ندارند، لذا حیات علمی کاربردی در گرو تعامل با مراکز بیرون از دانشگاه و استفاده از زیرساخت های آنها است.

به گفته فکور، در راستای عملیاتی کردن مهارتی شدن دانشجویان، با کارخانه ها و شرکت های مهم استان تعامل و رایزنی شده است تا زیر ساخت های لازم برای تحقق این امر ایجاد شود.

وی مرزی بودن استان کردستان را فرصت مهمی برای دانشگاه های استان دانست و خاطرنشان کرد: بحث جهانی شدن در دانشگاه ها یک امر طبیعی است و دانشگاه های استان کردستان امروز از این فرصت بهره می برند؛ ما نیز در دو شهر مرزی بانه و مریوان مراکز علمی کاربردی خوب و فعالی داریم و می توانیم در قالب برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت، در تخصص های مختلف با دانشگاه ها و بخش خصوصی اقلیم کردستان تعامل کرده و ارفرصت مرز استفاده بهینه داشته باشیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1401060100188
  • خبرنگار : 50130