به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، امروز (یکشنبه) ۲۱ اوت (۳۰ مرداد) مصادف است با پنجاه و سومین سالروز به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی و یورش "مایکل دینس" یهودی افراطی استرالیایی الاصل در سال ۱۹۶۹ به این مسجد و اقدام به آتش زدن بخش شرقی مسجد الاقصی به صورت عامدانه.
در این آتش سوزی نما، سقفها، فرشهای کمیاب، تمامی محتویات آن از جمله وسایل و قرآن. کتابهای داخل این مسجد سوخت و به ساختمان آن آسیب زیادی وارد شد و این امر باعث شد درخواستهایی برای بازسازی آن مطرح شود.
در همین راستا، وزارت خارجه فلسطین با صدور بیانیهای به مناسبت پنجاه و سومین سالروز به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی اعلام کرد، این مسجد همچنان در معرض شنیعترین مظاهر هدف قرار دادن و یهودیسازی به عنوان سیاست اسرائیل قرار دارد تا اهداف استعمارگرایانه و نژادپرستانهای که در پشت پرده اینگونه اقدامات جنایتکارانه قرار دارد، تحقق یابد.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، مسجد الاقصی به صورت مداوم از طریق اقدامات اشغالگرانه برای محاصره این مسجد، ممانعت از ورود شهروندان فلسطینی به آن به روشهای مختلف و محروم کردن آنها از اقامه نماز در آن، اعمال محدودیتها، ایجاد موانع و مجازاتهای گروهی در معرض تجاوزات بیوقفه اسرائیل قرار دارد.
وزارت خارجه فلسطین همچنین تاکید کرد، مشخص شده است که مقامات رژیم اشغالگر به اجرای طرحهای خود علیه مسجد الاقصی با هدف تقسیم زمانی و مکانی آن ادامه میدهند.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، حمله مقامات رژیم اشغالگر به اداره اوقاف اسلامی و مؤسسات آن با هدف عقب نشینی و سلب اختیارات آن و ممانعت از انجام وظایف مختلف این اداره در قبال مسجد الاقصی انجام میشود.
وزارت خارجه فلسطین تاکید کرد، آنچه مسجد الاقصی در معرض آن قرار دارد، بخش جدایی ناپذیر از فرآیندهای یهودیسازی و افزایش شهرکسازیها، تغییر ویژگیها و هویت فرهنگی، مسیحی و اسلامی در سرتاسر شهر قدس، تلاش برای ایجاد واقعیتهای جدید توسط اشغالگران است که با جاه طلبیهای استعماری اشغالگران و روایتهای تلمودی آن سازگار میباشد.
این وزارتخانه دولت رژیم اشغالگر را مسئول نقضها و جنایتها علیه مسجد الاقصی دانست و نسبت به خطرات پیش رو و روزانه آن هشدار داد.
"مایکل دینس روهن" یهودی جنایتکار استرالیایی الاصل روز ۲۱ اوت سال ۱۹۶۹ مسجد الاقصی را تحت حمایت نظامیان اسرائیلی به آتش کشید؛ جنایتی که مقابل دیدگان جهانیان انجام شد و خسارتهای زیادی را به این مسجد وارد کرد.
رژیم صهیونیستی عامل این آتشسوزی را که به نام گردشگر وارد فلسطین اشغالی شده بود بازداشت کرد اما در نهایت مدعی شد او مشکل روانی دارد و پس از مدتی بستری در تیمارستانی در نزدیکی عکا، او را به کشورش بازگرداند.
این جنایت واکنشهای گستردهای را به ویژه در کشورهای اسلامی در پی داشت و تظاهراتهایی در محکومیت آن برگزار شد.
انتهای پیام