برگزار نشدن انتخابات کمیته المپیک جدی‌تر از همیشه؟/ پاس‌کاری سئول‌نشینان!

مسئولان سئول‌نشین در روزهایی که وضعیت برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک مبهم است، تلاش می‌کنند مسئولیت این اتفاق را از سر خود باز کنند.

به گزارش ایسنا در فاصله یک هفته تا مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک، برگزاری این انتخابات همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد. تایید صلاحیت افراد کاندیدا هنوز به صورت رسمی اعلام نشده و مشخص نیست که نفرات رد صلاحیت شده زمانی برای اعتراض دارند یا خیر. از طرفی مساله ارجحیت آرای اعضای المپیکی مجمع نسبت به غیر المپیکی‌ها نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. وزارت ورزش و جوانان تصمیم دارد، برای بدمینتون سرپرست بگذارد که تعیین سرپرست، تعداد اعضای المپیکی مجمع را دوباره کاهش می دهد. همچنین محمد علیپور رییس فدراسیون انجمن‌های ورزشی نیز به طور ناگهانی همانند کیکاووس سعیدی و مسعود سلیمانی با حکم وزارت ورزش بازنشسته شده و در صورت ابلاغ رسمی، او نیز امکان حضور در مجمع را نخواهد داشت. همچنین گفته می‌شود حمیده عباسعلی که نماینده ورزشکاران در مجمع است، در خارج از ایران به سر می برد و در زمان برگزاری مجمع نمی‌تواند به ایران سفر کند و با این تفاسیر تعداد المپیکی ها کمتر از حد معمول خواهد بود و روی کاغذ به نظر می رسد آرای اکثریت مجمع را به خود اختصاص ندهند.

* پاس‌کاری وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک 

در این میان اما اگر انتخابات ششم شهریور برگزار نشود، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک از همین الان توپ را در زمین یکدیگر انداخته اند و یکدیگر را مقصر جلوه می دهند.

رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک در اظهارنظری اعلام کرد که مسئولیت برگزاری مجامع فدراسیون‌های بلاتکلیف بر عهده وزارت ورزش است و او نسبت به این که این فدراسیون ها تعیین تکلیف نشده‌اند، قانع نشده است. این اظهارنظر نشان می دهد که رییس کمیته ملی المپیک از الان مقصر عدم برگزاری انتخابات به دلیل کمتر بودن رای اعضای المپیکی را وزارت ورزش اعلام کرده است.

در طرف مقابل، محمد پولادگر معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان هم در یک اظهارنظری توپ را به داخل زمین کمیته ملی المپیک انداخت و عنوان کرد که اگر مجمع انتخاباتی در زمان موعد خود برگزار می شد، هیچ کدام از این مشکل ها به وجود نمی آمد چرا که آن زمان پایان دوره تعدادی از فدراسیون‌های المپیکی فرانرسیده بود. البته پولادگر در حالی در مجمع تنیس روی میز اعلام کرد "برگزار نشدن انتخابات تبعات زیادی دارد و همه باید کمک کنند تا انتخابات در موعد مقرر برگزار شود" که خود وزارت ورزش با برگزار نکردن انتخابات تعداد زیادی از فدراسیون‌های المپیکی، می‌تواند نقش زیادی در برگزار نشدن انتخابات کمیته المپیک داشته باشد چرا که فدراسیون‌های بدون رئیس نمی‌توانند در مجمع رای دهند و اگر تعداد آرای المپیکی کمتر از غیر المپیکی باشد، انتخابات برگزار نخواهد شد.

به نظر می‌رسد که هیچ کدام از این دو نهاد حاضر نیستند بلاتکلیفی انتخابات کمیته ملی المپیک را گردن بگیرند و در حال حاضر همه اعضای مجمع نیز دقیقا نمی دانند که قرار است چه اتفاقی بیفتد؛ انتخابات برگزار می‌شود یا خیر؟

شاید اگر هیات اجرایی به جای اینکه به دنبال این بود که روزهای بیشتری در کمیته ملی المپیک حضور داشته باشد، آیین نامه برگزاری انتخابات را زودتر تعیین تکلیف می‌کرد و تاییدیه مجمع و IOC را می‌گرفت، در همان اسفند ماه پرونده انتخابات کمیته ملی المپیک با حاشیه کمتری بسته می‌شد اما در حال حاضر هر چه می گذرد شاهد حواشی بیشتری هستیم.

از طرفی وزارت ورزش نیز در مجمع سوم خرداد متوجه برگزاری انتخابات در ششم شهریور شد و می توانست برخی فدراسیون ها مثل شمشیربازی یا بدمینتون را تعیین تکلیف کند. به دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک زودتر سر و سامان دهد یا در مورد مجمع سوارکاری تعامل به خرج دهد تا اکنون شاهد بلاتکلیفی تعداد زیادی از فدراسیون ها نباشیم.    

* صدور ناگهانی حکم بازنشستگی دبیر کل

در این میان کیکاووس سعیدی سرپرست دبیرکلی کمیته ملی المپیک ۱۰ روز مانده به انتخابات، ناگهان با حکم بازنشستگی خود از سوی وزارت ورزش روبرو شد و بعد از این اتفاق در محل کار خود حاضر نشد تا این سردرگمی به وجود آید که مسئولیت اعلام تایید صلاحیت کاندیداها و یا ارسال رزومه افراد بر عهده چه کسی است؟ البته سعیدی امروز (یکشنبه) در محل کار خود حاضر شد اما با این حال هنوز هم تایید صلاحیت ها اعلام نشده است.
در حال حاضر هم مفاد آیین نامه برگزاری انتخابات، در مورد اعلام تایید صلاحیت ها رعایت نشده است که مشخص نیست کاندیداها به همین مساله اعتراض خواهند کرد یا خیر. 

* با برگزار نشدن انتخابات در زمان مقرر چه اتفاقی می‌افتد؟ 

طبق تبصره ۱ ماده ۷ اساسنامه کمیته ملی المپیک، اگر در نشست اول حد نصاب رسمیت جلسه حاصل نشود، جلسه بعدی ظرف یک ماه بعد مجددا تشکیل می شود و این جلسه با حضور حداقل نیمی از اعضای دارای حق رای، رسمیت پیدا می کند. یک مساله اساسی در این میان وجود دارد که آیا در فاصله زمانی یک ماهه، فدراسیون‌های المپیکی تعیین تکلیف می‌شوند که انتخابات برگزار شود؟ این سوالی است که فقط وزارت ورزش می‌تواند پاسخ دهد.

* سئول‌نشینان تعیین تکلیف کنند

آنچه مشخص است بلاتکلیفی حال حاضر کمیته ملی المپیک گردن هر دو نهاد وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک است. هیات اجرایی کمیته ملی المپیک به وظیفه خود عمل نکرد و یک آیین نامه ساده را نتوانست یا نخواست در زمان موعد، تدوین و تصویب کند. وزارت ورزش هم می‌توانست زودتر از این به فکر تعیین تکلیف فدراسیون‌ها بیفتد یا با برخی فدراسیون‌ها وارد مناقشه نشود.

ورزش ایران در حالی که باید برای دو رویداد مهم بازی‌های آسیایی و المپیک پاریس آماده شود، درگیر حواشی برگزاری انتخابات است و به نظر می‌رسد این شرایط بیشتر از این نیز ادامه داشته باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1401053021814
  • خبرنگار : 71468