عصری برای «فرش کاشان در سایه‌روشن تاریخ»

عصر کتاب «فرش کاشان در سایه‌روشن تاریخ» تألیف شیرین صوراسرافیل برپا می‌شود.

به گزارش ایسنا، به مناسبت انتشار کتاب «فرش کاشان در سایه‌روشن تاریخ»، بیستمین نشست از سلسله نشست‌های عصر شنبه‌های مجله بخارا به نقد و بررسی این کتاب اختصاص یافته است.

این نشست با همکاری انتشارات فرهنگسرای میردشتی، موسسه ایکوم و کافه مانا با حضور میرمولا ثریا، اسماعیل عباسی، سوسن سمایونی، شیرین صوراسرافیل، احمد محیط طباطبایی و علی دهباشی در ساعت شش بعد از ظهر شنبه (بیست‌ونهم مردادماه ۱۴۰۱) در کافه مانا (واقع در بلوار کشاورز، خیابان وصال شیرازی، کوچه اسلامی ندوشن، پلاک ۶) برگزار می‌شود و به صورت مستقیم پخش خواهد شد.

همچنین این نشست در ساعت شش بعدازظهر روز شنبه به‌صورت مستقیم از نشانی‌های زیر در اینستاگرام پخش خواهد شد:

Instagram.com/bukharamag
Instagram.com/cafemaana

در خبر برگزاری نشست کتاب «فرش کاشان در سایه‌روشن تاریخ» می‌خوانیم:

شیرین صوراسرافیل (متولد ۱۳۳۰) فارغ‌التحصیل رشتۀ نساجی و رنگرزی از دانشگاه پلی‌تکنیک تهران است. پس از پایان دورۀ تحصیل به استخدام مؤسسۀ استاندارد و تحقیقات صنعتی درآمد. فعالیت‌های وی در این مؤسسه علاوه‌بر مشارکت در طرح‌های تحقیقاتی متعدد (ازجمله روی رنگ‌های طبیعی مورد استفاده در فرش دستباف)، تدوین تعداد زیادی استاندارد مربوط به کالاهای نساجی و رنگ و نخ، به‌ویژه فرش دستباف بود که به صورت استانداردهای متعدد باقی مانده است. در سال ۱۳۶۴ با تدوین کتاب «فرش ایران» که اولین کتاب جامع و پژوهشی در زمینۀ فرش ایران بود، عملاً وارد عرصۀ پژوهش و بررسی و تهیۀ کتاب‌هایی در زمینه فرش دستباف ایران شد. از آثار او در این زمینه می‌توان به کتاب‌های «فرش چهارمحال و بختیاری»، «فرش خوب، فرش بد، فرش استاندارد»، «رنگ‌های ایرانی» و «فرش دستباف، هویت ناشناخته» اشاره کرد. تأسیس «مرکز تحقیقات صنعتی فرش»، ایجاد «انجمن غیردولتی پژوهشگران و هنرمندان دوستدار قالی» و برگزاری موفقیت‌آمیز پنج دوره جشنواره «شانه بلورین» از دیگر فعالیت‌های فرهنگی شیرین صوراسرافیل است.

کتاب «فرش کاشان در سایه‌روشن تاریخ» که از سوی انتشارات فرهنگسرای میردشتی منتشر شده است، کاری است مستند و تحقیقی که در طی شش سال کار مداوم و مطالعه ده‌ها کتاب و مقاله، نه‌تنها درمورد فرش کاشان، که در مورد تاریخ تجدید حیات فرش ایران بعد از فترت ۱۵۰ ساله بعد از دوره صفوی نوشته شده و در آن به اقتصاد ایران در دوره قاجار و پهلوی و دلایل رشد و شکوفایی فرش دستباف در این دوران پرداخته شده است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401052820235
  • خبرنگار : 71626