حجت الاسلام اکبر احمدپور در گفت و گو با ایسنا در رابطه با تغییر محتوای کتب درسی با توجه به تاکید رهبری که باید در این کتب به افتخارات ملی اشاره و مطالب بی فایده حذف شود، بیان کرد: سخنی که مقام معظم رهبری مطرح فرمودند کاملا سخن بجا و درستی در این زمینه است، چون اگر ما می خواهیم تحولی در آموزش و پرورش، دانشگاه ها و مدارسمان به وجود بیاید، قاعدتا بخشی از این تحول مربوط به انسان است، اما بخشی دیگر تحول مربوط به کتاب ها و متون درسی است.
وی افزود: تا تحولی در متون درسی به وجود نیاید هر چقدر هم که در بدنه مجموعه های آموزشی تحول ایجاد کنیم، باز هم هیچ نقش و اثری نخواهد داشت و اشکال به قوت خود باقی است.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس یازدهم تصریح کرد: دلیل این امر روشن است؛ به لحاظ اینکه اگر محتوای درسی مطالبی باشد که این مطالب غیر مفید برای افراد بوده و یا مضر باشد و یا ممکن است فرهنگ غلطی را در بین مجموعه های دانشجویی و دانش آموزی ترویج کند و یا اینکه الگوهای نامناسبی را در اذهان افراد تقویت کند، حال به هر دلیل اگر متون آموزشی ما حاوی این مطالب باشد مسلم است که این متون آموزشی مخرب بوده و نمی تواند نقش تحول آفرین را در جامعه داشته باشد که قاعدتا باید اقدام جدی در این راستا انجام شود.
وی با بیان اینکه گاهی در دانشگاه ها با متونی در حوزه علوم اسلامی مواجه می شویم که این متون سکولارپرور است، گفت: گاهی این مطالب خود به خود تفکر مادی گرایی را در بین دانشجویان رشد و پرورش می دهد. مسلم است که ما از یک طرف نظاممان اسلامی است و می خواهیم فرهنگ دینی را در بین دانشجویان و دانشگاه ها گسترش دهیم و از سوی دیگر با متون آموزشی که اصلا محتوای آن ضد دین و مادی گرایی است مواجهیم. بنابراین سوال این است که آیا می شود با محتوای ضد دین یا مادی گرایی فرهنگ دینی را تقویت کرد که مسلما پاسخ منفی است.
نماینده مردم خواف و رشتخوای در مجلس در ادامه گفت: لذا این یکی از اصول بنیادین است که اگر خواسته باشیم تحولی اساسی در جامعه آموزشی و فرهنگی خودمان به وجود بیاوریم باید فکری به حال متون درسی و کلاسیکمان داشته باشیم.
احمدپور در رابطه با اینکه آیا کمیسیون آموزش مجلس به این موضوع ورود کرده است یا خیر، پاسخ داد: کمیسیون تنها نقشی که در این زمینه دارد این است که فقط می تواند راهنمایی کند و یا همکاری و توصیه داشته باشد، وگرنه اصل این موضوع مربوط به خود دانشگاه ها و مجموعه هایی است که در دانشگاه ها و آموزش و پرورش مسئولیت تدوین کتب را بر عهده دارند.
وی در پایان تاکید کرد: لذا باید واقعا دانشگاه ها و مجموعه های دانشگاهی و آموزش و پرورش در این زمینه فکر اساسی انجام دهند، اما کمیسیون آموزش هم بعضا به لحاظ توصیه، راهنمایی و همکاری می تواند این کمک را داشته باشد که کار بهتر و روان تر انجام شود و این کاری است که ما می توانیم در این زمینه انجام دهیم.
انتهای پیام