به گزارش ایسنا، سیدمحمد مولوی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حضرت علی(ع) فرموده اند خداوند سبحان عدالت را در خلقت، در زندگی و در معاد معیار حق از باطل قرار داد تا انبیا و اولیای خداوند آن را راهبرد رسالت خود قرار دهند، تا جایی که عدالت ارزشمندترین و اساسی ترین عنصر انسانی و مدیریتی است، عدالت تخصیص بردار نیست، عدالت شاخصی عام المنفعه است که به تکامل جامعه کمک می کند.
وی با بیان اینکه ما باید هم عادل باشیم و هم عدالتخواه، تصریح کرد: قانونی که در معیار عدالت حرکت نمی کند، سیاستی که در راستای عدالت نیست و مسئولی که با گفتار، رفتار و کردار در جاده عدالت حرکت نمی کند در نظام اسلامی و در حکومت اسلامی جایگاهی ندارد.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بررسی عملکرد دولت ها بیانگر این است که ما در اجرای عدالت واقعی اما و اگرهای فراوان داریم، با همه قوانین و مقررات و اسناد بالادستی بعضا در کوچه و پس کوچه های عدالت گرفتار می شویم. نگاهی به چشم انداز ۲۰ ساله بیندازید ببینید کدام شاخص ها محقق شده است؟ جز شاخص علم در بقیه شاخص ها ما هنوز عقب ماندگی هایی داریم. این را از این جهت مطرح کرده ام که نگران راهبرد جدید نظام هستیم. بیانیه گام دوم به عنوان یک راهبرد اساسی مبادا سرنوشت این افق ۲۰ ساله را پیدا کند و ما را از عدالت به دور کند.
مولوی در ادامه با بیان اینکه چهار موضوع اساسی به عنوان معضل برای مجلس و دولت را در اجرای عدالت واقعی وقفه ایجاد کرده است، تصریح کرد: عدم قاطعیت مجلس یکی از این معضل ها است، بررسی عملکردها بیانگر این است که قوانین برجا مانده در دستورالعمل ها، اسناد بالادستی و سند توسعه ای حاصل چشم پوشی مجلس و نمایندگانی است که بر خطاهای وزیر و دولت با اغماض گذشته اند. مجلس باید با تمام وجود از اهرم های نظارتی خوداستفاده کند، تذکر، سوال، تحقیق و تفحص، موضع گیری به موقع وظیفه ذاتی مجلس است و رنگ و بوی دخالت در عزل و نصب ندارد.
وی افزود: دومین موضوع که مجلس و دولت را درگیر کرده و نیاز به اصلاح دارد ساختار ناصحیح بودجه است. عدم تمایز بین برنامه و بودجه، ارائه همزمان برنامه و بودجه در صحن مجلس، مجلس را هم دچار مشکل کرده است، باید برنامه را در جایی و بودجه را با اعداد و ارقام در مجلس بررسی کنیم غیر از این باشد احکام اکثرا مبهم و در اجرای عدالت کمکی به ما نخواهد کرد، وقت مجلس را هم می گیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس سومین موضوع را عدم شفافیت در مدیریت کشور دانست و بیان کرد: فقدان شفافیت، عدم مسئولیت پذیری می آورد، فقدان شفافیت عدم پاسخگویی دارد و باعث کاهش سرمایه های اجتماعی خواهد شد. الان تورم بیداد می کند و بازار کمر مردم را شکسته است، واقعا چه کسی پاسخگو است شفاف مطرح کنند.
مولوی یادآور شد: موضوع آخر انتصابات غلط است، انتصابات غلط بدون رعایت شاخص و اهلیت، بدون توجه به تخصص و تجربه کمر استان ها به خصوص استان های مرزی و محروم را شکسته است. اگر نیازی به تخصص و تجربه نیست، واحدهای تخصصی دانشگاه را در منابع انسانی حذف کنید، قرار نشد هرکسی استاندار و مدیر شود. لذا انتصاب افراد شایسته که دارای اهلیت هستند جز اوجب واجبات است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: خوزستان نمونه بارز این بدبختی ها است، چندین سال استاندار خوزستان، خوزستان را نابود کرد و از این تریبون به استاندار تذکر می دهم استان سند توسعه ندارد، برگرد و با برنامه کار کن، ما تا الان هیچ برنامه عملی ندیده ایم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: آقایان خاندوزی، فاطمی امین و سعید محمد به آبادان سفر کردید، نتیجه سفر شما کاملا هیچ بود، ولی مردم آبادان و خرمشهر می دانند سه ره آورد داشت؛ اخراج ۱۴۰ کارگر از مبادی ورودی، تشدید اختلاف بین گمرک، بنادر و مناطق آزاد و سردرگمی سرمایه گذارانی که در شهرک های صنعتی منتظر تصمیم شما بودند. این چه سفری است؟ اگر برنامه ای ندارید و قرار نیست کاری انجام دهید، حضرت عباسی هزینه بر دست مردم آبادان و خرمشهر نگذارید.
انتهای پیام